Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ennjjja

brak kupy u noworodka po mleku modyfikowanym

Polecane posty

Gość ennjjja

witam, moja córeczka ma 2 tyg, przechodzę na mleko bebiko, podaję jej jakieś 60 ml swojego. zauważyłam, że od wczoraj rana nie zrobiła kupy, a na samej pirsi było ok 5 kup dziennie. za to więcej moczy pieluszek. czy powinnam ją dopajać herbatką

moja je bebiko od urodzenia... czasem nie robi kupy caly dzien i noc, a pozniej nadrabia ;) pediatra mowi, ze dziecko moze nie robic kupki nawet 3 dni i to tez jest ok...

Gość ennjjja
vi, a dopajałaś czymś, tj wodą lub herbatką|

możesz podawać małej Plantex co prawda jest napisane, ze nie powinno podawać się poniżej miesiąca, ale ja od 3 tygodnia podawałam i było ok (na zalecenie pediatry)

Gość ennjjja
dzięki za odpowiedzi, ja się już stresuję, bo nie zrobił kupy od wczoraj, a wszyscy mi trąbią, że po mleku modyfikowanym dzieci maja problemy z kupami:/

mój miał 2 razy problem z kupą nie robił jej przez 3 dni i zaczynał się prężyć i płakać dziadek wtedy w te pędy do aptekki po czopki glicerynowe no i 1/4 tegoż czopka zaaplikowałam mu w pupala i moment sory z opis "góra kupki" póżniej już się uregulowało

Moja córka ile jadła modyfikowane tyle nie robiła kupy i płakala. Gdy zaczełam jej sciagac moj pokarm gdy juz sie pojawil to kupy były co 3-4h. Podawałam jej Bebilon HA

ja mam w domu 3 tygodniową córeczkę i na początku byla tylko na modyfikowanym bo mialam praktycznie zerowe ilości pokarmu, ale "mordowałam sie" z piersiami w szpitalu już i w domu potem,w szpitalu po tych paru przejściowych kupkach wkońcu zrobiła następną dopiero po ponad dobie, ale papkowatą jeszcze i w domu następna też po ponad dobie też jeszcze papkowata a później mała miała zaparcie ;/ następne dwie kupy były co dobe gdzieś ale takie zbite z kuleczkami i dopiero po masażu brzuszka zrobiła i jak już zrobiłą to jak z 5 kup normalnych by było ;p potem udawało mi się odciągnąć swojego mleka na dwa karmienia gdzieś i już nie bylo kłopotu z zaparciem ;) wkońcu przeszłam praktycznie całkiem na pierś i od tamtego czasu jak jest tylko na piersi to robi znowu takie wodniste kupy ;p

aha no i położna jak była to powiedziała zeby przepajać jak sie karmi tylko modyfikowanym bo inaczej mogą być zaparcia ;)