Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość memem

antybiotyk po usunięciu ósemki

Polecane posty

Gość memem

cześć, mam mieć usuwane u chirurga ósemki i z tego co słyszałam, zazwyczaj podają od razu antybiotyk. Może któraś z was wie, czy może mieć wpływ na działanie tabletek, i czy może działać "wstecz", czyli czy mogę zajść w ciąże jeśli będę współżyć parę dni przed?

Gość krezolllka
Myślę, że powinnaś zapytać o to chirurga. Natomiast jeśli będzie to antybiotyk, który obniża skuteczność, to tak, możesz zajść w ciążę jeśli wcześniej odcywały się stosunki.

Gość memem
a ile czasu wstecz to może działać, pewnie jakiś tydzień? o to chirurga nie zapytam, bo już będzie za późno :)

Gość krezolllka
Tydzień wstecz. No masz rację, ale nie wiem co innego Ci poradzić, ja bym spróbowała w aptece farmaceutkę wypytać ewentualnie, może będzie wiedziała z jakiej grupy antybiotyki podają w takich wypadkach.

Gość Opollonia
Boże nie piszcie takich bzdur, antybiotyki wstecz nie działają!!! Jak już to jak już zostanie podany antybiotyk to trzeba się zabezpieczać przez 7 dni co najmniej dodatkowo (po skonczeniu brania antybiotyku bo w czasie to oczywiste). A wstecz nie!!! Możecie się lekarza zapytać, farmaceuty, powie to samo! Ja miałam wyrywane 2 ósemki - za pierwszym razem nie dostałam antybiotyku tylko Ketonal, ale i tak nie łykałam tak gładko przeszłam a za drugim razem było ostrzej bo ząb był schowany i trzeba było rozciąć dziąsło i miał 3 korzenie, więc gigant, szwy te sprawy, dostałam antybiotyk wtedy. A, i jak dostaniesz antybiotyk to kup koniecznie Lacibios femina, mnie wtedy to uratowało przed grzybicą.

Gość naatalkaaakrezolllka
Opollonio, a gdzie ja napisałam, że antybiotyk wstecz działa kretynko! Po co piszesz o sprawach o których najwyraźniej nie masz pojęcia? Widziałaś kiedys ulotkę od pigułek? Czytałaś w niej, że jak zapomnisz tabletki, to jeśli współżyłaś tydzień wstecz, to możesz byc w ciaży? Bo jak nie, to radzę zacząć trochę sie interesować!! Jak ja nie cierpię takich debilek!