Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Red Guard

Dlaczego takie mniemanie mają o nas za granicą?

Polecane posty

Gość Red Guard

Witam na początku opiszę w skrócie siebie jestem 21 letnim studentem pochodzącym i uczącym się w północnej Polsce co szczerze mówiac nie jest istotne w kwestii, którą opisze. Wszędzie gdzie nie wejdę na forum anglojęzycznę wyrażają się wszyscy o Nas Polakach, Polkach, negatywnie i jednoznacznie. Często ich poziom wiedzy nawet Żydów jest tak niski na temat naszego kraju, ze potrafią pisać, że to nasz kraj rozpoczął antysemityzm, a my jesteśmy największymi antysemitami na świecie. Nie będę opisywał po kolei wszystkich stereotypów o Polsce, bo przed chwilą 3 godziny siedziałem i zamartwiałem się czytając różne wydania różnych ,ale prawie zawsze negatywnych zdań na nasz temat. Co się tutaj dzieję, czy Wszyscy mają o nas tak ch...... zdanie. Jestem dumny z tego, ze jestem Polakiem i jednocześnie irytuje się dlaczego jest takie niskie mniemanie w Europie i nie tylko w Europie! Przecież jesteśmy Europejczykami, wynaleźliśmy również sporo wynalazków, zawsze walczyliśmy, nie zawsze wygrywaliśmy, ale charakteryzowaliśmy się dumą i odwagą. Nikt na świecie tego nie widzi tylko opisuje nas jaką swego rodzaju "rasę niższą" od nich i się z nas śmieje! Co się tutaj dzieje czy my jesteśmy tak wszędzie i jednoznacznie postrzegani??!! Przepraszam musiałem się wyżalić.., ale jednocześnie proszę o jakieś komentarze, bo zaraz zwariuje..

Gość Zwariuję,więc mnie zarżnij!
Nie wariuj,to normalka. Na świecie Polacy postrzegani są jako kurwy i złodzieje. Luz,nie udawajmy,że Polska jest taka święta,ale też i nie uogólniajmy. Naród bierze przykład z rządu no i są potem tego efekty. Proste.

Gość Obca na tej planecie
Wydaje mi sie, ze Polacy sami o sobie wydaja taka a nie inna opinie. Zreszta Polska jest malo znaczaca kropka na mapie europy i dlatego, np.niemciecka prasa moze napisac same bzdury a reszta swiata lyknie to tak pelikan :(. Wystarczy spojrzec na polonie na calym swiecie a juz widac jaki poziom spoleczenstwa soba reprezentujemy :(

Gość szpilka11
A byles ty za granica i widziales jak sie Polacy zachowuja??

Gość Red Guard
Ale przecież nie jesteśmy takim znów małym i mało znaczacym państwem. Ostatnio wyczytałem i mówili o tym, że Polska według wskaźnika poziomu życia znalazła się już w krajach Bardzo wysoko rozwiniętych, a co na to np. Niemcy: " To dzięki naszemu kapitałowi, inwestycjom i wsparciu finansowemu Polska zaszła tak daleko" Paranoja kur..

Gość Red Guard
Co się dzieje na tym zaje..... świecie i co my komu zrobiliśmy,ze taką opinie sobie wyrobiliśmy.. Piszecie, że to samo zachowanie Polaków i Polek za granicą.. Myślę, że i bez niego komentarze na nasz temat nie były by inne..

Gość dunkel
Wszędzie gdzie nie wejdę na forum anglojęzycznę wyrażają się wszyscy o Nas Polakach, Polkach, negatywnie i jednoznacznie. jak to wszędzie?? daj linka z chęcią poczytam co oni wypisują na nasz temat :// a może zorganizujemy taki polski kontratak na którychś z tych forum? :D NIE DAJMY BEZ WALKI!!!

Gość Red Guard
Wpisz sobie: "Stereotypes about polish people" albo: "What do you think about polish people?" Wskazówka: wchodź tylko na fora zagraniczne:)

Gość tdyttftyyrf
mieszkałam za granicą w różnych krajach(typu Szwajcaria)od dziecka i mają taką opinię, fakt. Przyjaźniłam się tylko z dwoma polkami: jedna mieszkała tam od urodzenia, druga jest top modelką bo z innymi nie miałam ochoty. Niektórzy polacy są ok ale dużo jest takich, które przynoszą wstyd. Kiedyś siedziałam w eleganckim lokalu i nagle widzę wchodzą dwie wytapetowane blondynki, ubrane też niezbyt elegancko z kolesiami i hihihi hahaha. Taki obciach zrobiły, że prawie się pod ziemię zapadłam bo koledzy do mnie, że polki przyszły... :( Powiedzieli, że na szczęście jestem wyjątkowo kulturalna(czyt.nie tak jak one). Tak samo kiedyś byłam z bratem na placu zabaw i jakieś dzieciaki usłyszały, że mówimy po polsku i między sobą jęli dywagować jak to możliwe, że jestem polką i jestem normalnie ubrana i się normalnie zachowuję po czym stwierdzili, że pewnie jednak nie jestem pochodzenia polskiego bo to niemożliwe. Większość jednak lubi polaków. Bardziej nie lubią arabów i murzynów. Wśród moich znajomych też podśmiewają się z naszych polityków i że polacy nie potrafią walczyć o swoje. Polacy mają taką opinię ale pewnie dlatego, że nie jesteśmy dumni i faktycznie nasz rząd doprowadza większość polaków do biedy i zmusza do wyjazdu za granicę.

Gość weszłam na jedno forum
i nie widze jakis obrazliwych wypowiedzi jak chodzi o Polakow What do you think about Poland and Polish people? 1. I think they have a boring flag. 2, My best friend and her husband are Polish and they are two of the smartest and most wonderful people I know. All the stupid American jokes and sterotypes about Poles are all wrong- I have heard them all and they really are stupid- Americans just have to show their ego and they use the Polish people to do it- it's dumb. 3. I love Polish people. Some of my favorite people are Polish! They rock! As far as Poland goes, I have no opinion.. 4.Never been to Poland but I know a few Polish people. I like them and got on well with them. Good sense of humour I think http://www.travelexpertguide.org/forum/Europe/What-do-you-think-about-polish-people-332830.htm

Gość lo-li-ta
sami wydajemy o sobie opinię, np co do antysemityzmu - wystarczy wejsc na jakiekolwiek forum(chocby i kafeteria) i poczytac tematu typu - "podwyzka cen, to wszystko wina żydów", albo "w rządzie sami żydzi"

Gość Kotek 666
Niestety , ale to prawda , polactwo to wrzud na zdrowym ciele unii. Polacy to: oszuści, hipokryci, lajzy , złodzieje , zero wyobraźni , matkę by sprzedali dla paru groszy

]Kotek 666---daje ci pelna racje, tak jest i wiele wody uplynie nim sie to zmieni