Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy ktoś też tak ma?

Boli mnie wiercenie tak samo ze znieczuleniem, jak bez niego.

Polecane posty

Zawsze tak jest u dentysty. Niby jest dobrze znieczulone. Nie czuję dziąsła, sztywne itd, a mimo to jak dochodzi do wiercenia to mnie boli. Najgorzej jak mi tam dmuchnie tym zimnym powietrzem wtedy najbardziej boli. 😭 Miałam wcześniej robione zęby bez żadnego znieczulenia i to jest ten sam ból. Dla mnie wcale nie ma sensu go brać niestety, bo ból ten sam. Dlaczego znieczulenie mi nie pomaga? Źle jest robione, czy jest inny powód?

Czy to możliwe, że znieczulenie na mnie nie działa z jakiegoś powodu?

Gość AngelinaJolieeee
a chodzisz prywatnie czy na kase chorych??? to niemozliwe żeby znieczulenie nie działało, widac daje Ci za mała dawke

Może nie działać jak jest np. opuchlizna, ale wtedy lekarz daje antybiotyk i karze zgłosić się w późniejszym terminie. Jak cię znieczulają ,strzykawka? Poproś i beyond.

Chodzę prywatnie. Znieczulają ukłuciem.

Przecież musi trochę bolec żeby lekarz miał kontrolę. Nie przesadzajmy to nie jest taki ból żeby się wytrzymać nie dało. To jest nieprzyjemne i tyle. też nie lubię osuszania i bardziej mnie wkurza niż samo borowanie.

Czy za mała dawka to nie wiem. Wydaje mi się, że mało tam tego nie wstrzykuje, ale nie wiem. :( Nikogo nie boli po znieczuleniu tak jak mnie? Nic nie czujecie?

u mojej mamy znieczulenie nie dzialalo ale byla ropa, i lekarz mowil ze dlatego zazwyczaj jak takie cos jest to najpierw powinien usunac rope, opuchlizne badz jakis stan zapalny ale dentysta powinien to widziec ze cos sie dzieje nie tak z zebem

ja mialam normalnie usuwany ropien przy znieczuleniu, czulam jakby mi cisneli na dziasla, nic nie bolalo :) a mialam tez szwy zakladane wiec jednak znieczulenie musialo byc solidne

Ja tam czuję po znieczuleniu że coś się dzieje z zębem a np warga jest kompletnie nieczuła.

A jak jest ropa to coś powinno się dalej robić z tym zębem, czy nic? Jak się leczy taką ropę?

Gość alalalal848484848
U mnie jest dikładnie tak samo i moja dentystka dokładnie mi to wytłumaczyła, otóż najprościej mówiąc mały odsetek pacjentów ma nerw umieszczony w nieco innym miejscu i trudno do niego dotrzeć aby go odpowiednio znieczulić, dotyczy to głównie dolnych zębów.

Jak miałam kiedyś ząb robiony kanałowo to możliwe żeby od niego ta ropa się zrobiła? Wydaje mi się, że nic tam nie ma i jest dobrze wyleczony. Chociaż jak go miałam robionego to wyciągane nerwów bolało mimo tego, że był zatruty i znieczulony. :( Ja to mam pecha.

Nie wolno nic robić, a jak miałam robione to jak teraz wezmę antybiotyk to coś mi on pomoże?

Ale to raczej nie od niego, bo ten ząb jest w górnej szczęce, a wiercenie na dole też mnie boli tak samo. :( Może rzeczywiście mam tak pechowo umieszczony nerw i znieczulenie nie dla mnie.

Gość teściowe brrr mrożą krew
Nie może być tak że nie działa, ja miałam ostatnio taką samą sytuację, dal mi znieczulenie i troszkę czułam że wiercił, więc poprosiłam jeszcze więcej znieczulenie i wtedy juz był luz.... pewnie chodzić publicznie na kase chorych to sie nie dziw ze boli

Chodzę prywatnie. Zresztą to nie ma nic wspólnego, bo kolega chodzi normalnie i go nie boli po znieczuleniu.

Myślę, że to może być to co pisze alalalal848484848. Po prostu mam pecha. :(

Gość marta smart
działanie znieczulenia nigdy nie jest 100% czasem pomaga bardziej, czasem mniej nigdy dentysta nie da gwarancji skoro czujesz zdrętwienie dziąsła, to na pewno ból jest nieco mniejszy

Gość wredna menda
Może i masz pecha, a moze Twój dentysta ma znieczulenie do kitu? Bo ja tak kiedyś maiłam. Chodziłam do jednego i mimo znieczulenia mnie bolało, a teraz mam inną dentystkę i nie boli mnie nic po znieczuleniu. Poza tym, o jakiej kontroli Wy piszecie? Bez przesady znów, po to są znieczulenia, żeby nie bolało i już, moim zdaniem. Może idź do innego dentysty?

Miałam robione też zęby bez żadnego znieczulenia, dlatego wiem, że to ten sam ból jest. Jak coś to pomaga to minimalnie. Jak dla mnie to boli tak samo. Nie określiłabym tego jako mniejszy ból. :( A większa dawka znieczulenia nie jest czasem szkodliwa? Jak poproszę o dodatkowe to mi to nie zaszkodzi? Chyba jakoś ustala się tę dawkę co można podać i nie jestem pewna, czy prosić o więcej jak może po prostu i tak nie da się tam wbić.

Gość wredna menda
Dawkę ustala się mniej więcej do wagi danej osoby, jeśli dobrze pamiętam. To bolesne znieczulenie, jak mi moja dentystka kiedyś mówiła, mogło być spowodowane lidokainą - to taki byle jaki środek zneiczulający. Ona stosuje coś innego i mnie nei boli. Mówię Ci, idź do innego dentysty, ślubu z tym nie brałaś, prawda? Po co się męczyć?