Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rjebfdnfdfdf

pierwsze zdanie w 1 rozdziale pracy licencjackiej jak zaczac???

Polecane posty

Gość rjebfdnfdfdf

?

Gość świadek z ciemnej strony mocy
To zależy, czego ta praca dotyczy. :D

Gość rjebfdnfdfdf
finansowanie budżetu

Gość tak robia a coooooooo
zacznij -"a więc" albo -"na ten czas onegdaj chcielimy bymy"....

Gość świadek z ciemnej strony mocy
Acha, więc jeszcze zależy o czym jest ten pierwszy rozdział. Generalnie dobrze by było, żeby pierwsze zdanie I rozdziału było związane z tematem przewodnim owego rozdziału, choć w praktyce różnie to bywa. Nie martw się, w razie czego promotor Ci poprawi. :D

Gość zaczynasz od wstepu
wiec mozesz gornolotnie rozpoczac cytujac jakiegos klasyka biznesu ;) wazne by wiazalo sie to jakos z tematem Twojej pracy. Dalej jedziesz teza i sposobami jej udowodnienia (zalozenia pracy). "Zachecasz" czytelnika, tlumaczac krotko powody zajecia sie danym tematem :)

Gość zaczynasz od wstepu
dalej, w kolejnych rozdzialach, nie lejesz juz wody, a zajmujesz sie konkretami :)

Gość cokolwiekja
haha jak ty z pierwszym zdaniem masz taki problem, to powodzenia w napisaniu kilkudziesięciu stron :D

Gość ja i ona
Pierwsze zdanie w pierwszym rozdziale pracy licencjackiej musi być związane z tymże rozdziałem. Musi być zdaniem naprowadzającym. Wynika z tego, że np. gdy mój podrozdział ma tytuł "Porównanie systemów X i Y " to jako pierwsze zdanie można napisać że "Spośród wielu istniejących na rynku systemów specjalizujących się w tym i tym, na szczególną uwagę/ lub szczególne miejsce pod jakimś tam względem zajmuje system X oraz system Y. I teraz zaczynam od opisania tego "X" po co, do czego i dlaczego jest taki ważny. Dalej już jakoś samo idzie, po tym opisuję drugi system, i na koniec wypisuję różnice pomiędzy nimi. Jako ostatni akapit: "Z powyższego wynika, że np. bez opisanych wyżej systemów np. przedsiębiorstwo nie funkcjonowałoby tak sprawnie jak w chwili obecnej" Mój promotor sugerował, aby każdy podrozdział pracy zaczynał i kończył się własną myślą, broń Boże cytatem!

Ja również miałam problem z rozpoczęciem pracy licencjackiej. Nie wiedziałam od czego zacząć, za co się zabrać, do czego nawiązać, ale dałam radę, napisałam, a teraz czekam na obronę! :) w końcu każdy absolwent studiów przez to przechodził... i my damy radę! :) tu możecie przeczytać do czego warto się odnieść w trakcie pisania pracy: http://www.pracedyplomowe.edu.pl/wymogi-merytoryczne.html powodzenia! :)

Gość Monika0748
Pisanie mam za sobą, teraz czeka mnie obrona ;) ciekawe jak Ci poszło, minęło trochę czasu. Do niedawna nie potrafiłam odróżnić pracy licencjackiej od magisterskiej, haha. Dla laików, początkujących i wdrażających się w pisanie pracy zachęcam do przeczytania: http://www.pracedyplomowe.edu.pl/harmonogram-organizacja-i-plan-pisania-pracy.html Wszystkie informacje na stronie zebrane w całość :)

Gość gość
...Jestę debilę...