Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wysla pismo wlasniee

JESLI KTOS ZAPOMNI WYMIENIC DOWOD OSOBISTY PŁACI KARE FINANSOWA!!ZROZUMCIE !!!!!

Polecane posty

Gość wysla pismo wlasniee

A NIE PYTAJCIE W KOLKO CO WAM GROZI JAK NIE WYMIENICE DOWODU W TERMINIE..juz ktorys raz laska na forum pyta sie co jej zrobia w gminie bo minal termin waznosci jej dowodu osobistego...ludzie .. Proponuje znalesc sobie numer telefonu do urzedu, zadzwonic i zapytac, zeby pozniej nie miec niemilej niespodzianki, wiem tylko jak to jest w urzedzie w moim miescie- placi sie kare 5000 zl, ale u Ciebie moze byc inaczej-koniec jezyka za przewodnika! Pozdrawiam :-)

Gość pracuje w urzedzie miasta
to prawda!! PRACUJE W URZEDZIE I dowod osobisty trzeba wymienic miesiac przed utrata jego terminu waznosci. kto zapomni niestety ma potem problemy i niech sie nie dziwi ,że ma placic !!!!

Gość pracuje w urzedzie miasta
ale ludazie tego nie wiedza pewno i olewaja

Gość u naas mniej
matoly sie pytaja a nie wiedza ..

Gość cop.ciuszek
Ok. A co z taką sytuacją. Mąż dostał mieszkanie służbowe. Zanim się tam wprowadziliśmy zostały wymeldowane osoby, które tam kiedyś mieszkały i zostały eksmitowane (małżeństwo z dzieckiem). Po roku wykupiliśmy to mieszkanie na własnościowe. Nadal dostajemy pocztę tamtych ludzi. Mają dowody i prawa jazdy na nasz adres. Nawet ich mandaty dostajemy mimo, że zostali wymeldowani z mieszkania 2 lata temu. A 6 miesięcy temu o 6.00 rano zapukała Policja i szukała tego faceta. I musiałam się wylegitymować, żeby udowodnić, że nie jestem jego żoną. :O Oni nie muszą wymieniać dokumentów? Czy dzieciak (ok. 10-letni) może przez dwa lata pozostawać formalnie bezdomny? Bo nie mają żadnego meldunku a dokumenty wszystkie mają na nasz adres.

Gość u naas mniej
nie wiem co w tej sytuaCJI. wiem tylko jedno :KOMU SIE PO 10 LATACH KONCZY WAZNOSC DOWODU TO JAK NIE WYMIENI W TERMINIE MA PROBLEM I TYLE.

Gość cop.ciuszek ja mam podobnie i
jestesmy obie w doopie bo sprawdzalam zaraz napisze

Gość retktuyjhsr
ale osochozi, teraz trzeba wymieniac dowody obowiazkowo czy jak? jestem nie w temacie, pierwsze slysze ze znowu trzeba wymieniac dowody

Wiec byłam w biurze meldunkowym i kobieta powiedziała że nie ma możliwosci sprawdzania czy meldujac sie podaje prawdziwy adres domu,tj. one nie mają prawa sprawdzac,bo takie prawo.W praktyce wyglada to tak, że ja przychodze podaje Twój adres i nikt tego nie ma prawa sprawdzić! paranoja .Jeśli chodzi do meldunku dziecka to ma meldunek ...własnie u Ciebie...Jeszcze dowiedziałam sie że z nowym prawem hoojnijnym ,co wejdzie niedługo nie trzeba bedzie miec stałego adresu meldunku! :( Jedyne co To moze sądownie,ale tez ciężko bo przeciez w biurze meld jestescie widze w e piątke na tym mieszkaniu,tylko udowodnic że sprzedali/eksmitowali ich i sąsiedzi potwierdza ze ich u Was w chałpie nie ma.

Ja mam jewszcze weselej bo podczas wynajmu ktos bez mojej wiedzy i zgody zrobił sobie moj adres domu jako adres firmowy.Od jakiegos czasu straszą mnie pisma z zadłużeniem i co sie dowiedziałam w biurze meldunkowym-że oni nie mieli prawa sprawdzic czy osoba podajaca moj adres mieszkania rzeczywiście tam mieszka...w dodatku mineło 10 lat i ich nie ma w rejestrze a bank obudził się i na ostatni gwizdek wysyła pisma..Jedyne co to jak przyjdzie komornik pokaże im moj dowód i sprawdza ze nie ja jestem załozycielem firmy..ale i tak stres jest :/

Gość cop.ciuszek
Ale oni nie są u nas zameldowani. Mój mąż to sprawdzał i wynika z tego, że od 2 lat nie mają meldunku a wszystkie dokumenty (dowody, prawa jazdy itp) na nasz adres. Mieszkają gdzieś na drugim końcu miasta w blokach przesiedleńczych. Tak się dowiedzieliśmy w Spółdzielni, która ich eksmitowała i przeniosła właśnie do tych bloków. Wkurza mnie tylko, że w dokumentach mają nasz adres. Mieszkania JUŻ własnościowego.

Gość KSLIIE944
CO 10 LAT SIE WYMIENIA KRETYNI DOWOD OSOBISTY

bo widzisz wszystkie urzędy wysyłające do was pisma mają ten adres jako ostatni.Możliwe że nawet nie wiedza o eksmisji tamtych lokatorów.Taki popierniczone prawo ,może liczą ze wy za nich wysledzicie gdzie tamci zyja i im dacie dane na tacy..? Udajcie sie do tych organów,napisdzcie pismo wyjaśnijace ta sutuację-że od tego roku i tego oni poszlia wy kupiliscie i rządacie przestania wysyłania dokumentacji która Was nie dotyczy

co do dowodów kiedys miało być tak ze w któryms roku nie pamietam 2012?:P mieliśmy chyba zrobic noiwe dowody z jakims specjalnym zdjęciem(nazwy nie pamietam ale wiecie o co chodzi) i dlatego może teraz taka paniaka..ja w kazdym razie mam do 2017:D

Gość yyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
a powiedz co gdy nie mam nowego dowodu gdy zmieniłąm stan cywilny i zmieniłam nazwisko ? slub miałam rok temu a dowod wciaz stary :O

Baziena wyżejwłaśnie to napisałam:D No ale copciuszku widzisz że to skutkuje wiec do dzieła-pisz pismo ,wyjasnij sprawe i wyslij im

Gość gość
Jak dobrze, że dowód można zamówić też z offshoreidcardscom xD