Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aj aja aja aj

Polskie imię plus zagraniczne nazwisko ?

Polecane posty

Gość aj aja aja aj

Nadalibyście polskie tradycyjne imię typu Władysław Antoni dziecku , które będzie nosiło zagraniczne nazwisko ?

Gość gfhfdssdfgdsgsdg
A czemu nie?? Przecież w Polsce jest masę polaków o nie polsko brzmiących nazwiskach z typowymi polskimi imionami.

Gość aj aja aja aj
A czy w Polsce jest możliwość nadania zagranicznego imienia , ale nie spolszczonego , jeśli ojciec jest innego obywatelstwa ?

Gość gfhfdssdfgdsgsdg
Jest tak możliwość :P

Gość aj aja aja aj
Jeśli nie to bardzo dziwna rzecz , dlaczego dziecka można pozbawić imienia np po ojcu ?

Bo jak będziesz darła mordę z kuchni: Mbutu !! żeby zapytać starego czy woli gnu w potrawce czy krokodyla duszonego to przyleci ci dzieciak... I na odwrót 🖐️

Gość żrem_pączka66
spoko :) o wielę lepsze polskie imię+obce nazwisko niż odwrotnie... brr! bo jak patrzę na jakies "inez kowalskie" lub "nicoletty kwiatkowskie" to mnie szlag trafia :/

Gość znowu ty?
Jak widać ciężko się zdecydować

Gość aja aja aja ja
Np Władysław Khalaf nie bawiłoby was to ?

Gość aja aja aja ja
Ja tzn kto ? Ja nie mam takiego problemu , raczej takie pytanie z ciekaowści. Moja sąsiadka dała zagraniczne imię , mając polskie nazwisko. Ciekawi mnie czy są osoby które mogłby być orginalne , a jednak nie robią tego na siłe

Gość Bartuś Niemot
Kowalski przemień na Kowalsky, Nowak na "The New Man", a Kwiatkowski na Flowerowitz! Osiemnaście lat kończycie i do dowodu sobie imię jakie chcecie wpisujecie czy nazwisko wybieracie! We wszelakich bazah, możesz być wpisany na czarno jako Emanuel Olisadebe . . . ale cicho sza, bo to tajemnica kościelna i na czarnej mszy się o tym nie wspomina nawet przy szatanistach!

Gość znowu ty?
No to może nie ty. Pisała tu już kobieta która chce dać dziecku swoje nazwisko, a nie męża żeby dziecko miało wszystko Polskie, i imię i nazwisko, bo będą mieszkać w Polsce i tak dziecku będzie łatwiej w życiu.

Polskie imie jak najbardziej ale nie takie by dzieci nie mogly go poprawnie wypowiedziec czyli np :Przemyslawitp