Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sylwia86233rdcd

3letni syn za szybko dojrzewa!!!!!

Polecane posty

Gość sylwia86233rdcd

Mój syn ma 3 lata córka brata 2.Mieszkamy drzwi obok siebie i nasze dzieci czesto sie razem bawia i tak też było dzisiaj.Dzieciaki bawiły sie u siebie w pokoju śmiali i bawili się klockami ja byłam w pokoju obok i naraz zrobiła się kompletna cisza ani nie było słychac by sie czyms bawili ,ani nic nie mówili więc weszłam do pokoju po cichu pewna ,że coś psocą .A tutaj szok mój syn spodnie i majtki miał sciągniete do pół a bratanica ogladała mu siusiaka wiem ,że dzieci mają tak że są ciekawi takich rzeczy więc się tym nie przejełam siadłam z nimi i im tłumaczyłam ,że nie wolno nikomu pokazywac itd. Jednak spotkałam znajoma na zakupach i jej to opowiedziałam na co ona ze powinnam isc z synem do lekarza bo on za szybko dojrzewa i że musze jak najszybciej temu zapobiec bo to są pierwsze objawy.Słuchajcie czy najprawde syn za szybko dojrzewa od razu dodam bo wiem,że sa takie osoby co zaraz mi napisza ,że syn jest molestowany.Syn nie jest molestowany ani ja ani mąz nie chodzimy przy nim nago ani nigdy nie przyłapał nas na seksie !!

z Twoim dzieckiem jest wszystko ok! Dzieciaki w tym wieku są ciekawe swojego ciała poprostu. One jeszcze nie czują wstydu tak jak dorośli. Dla niego to troche tak jak by pokazywał palec u stopy. Nie rób z tego halo, nie zawstydzaj, nie krzycz. I nie opowiadaj sąsiadkom .

z twoim synem jest wszystko w porządku. Dzieci w tym wieku są ciekawe swojego ciała, nie czują wstydu tak jak dorośli. Dla niego to tak, jak by pokazywał palec u stopy. Nie krzycz, nie zawstydzaj, nie rób z tego halo i nie lataj po sąsiadkach, to najważniejsze.

Gość Ja myślę że to
całkowicie normalne a znajoma gada głupoty.Nie słuchaj jej!!Tojest wiek w którym dzieci poznają swoje ciało i jeszcze nie rozumieją że są dwie płcie i je to interasuje.Dam ci przykład:Jak mój mały miał 2 mies pojechaliśmy w odwiedziny do ciotki,jej córka miała wtedy 3 latka.Przebierałam małego przyszła zobaczyła i co usłyszałam?!''JA TO MAM MAŁĄ CIPKĘ ALE MARCEL TO MA JAKĄŚ DZIWNĄ...''!!

Gość mój smyk ma 2 i pół
roku i tez sobie czesto ogląda co tam ma. Wydaje mi się ze to naturalne. Poznaje swoje ciało, różnice miedzy budową kobiety a mężczyzny. Nie ma w tym nic niezwykłego.

Gość kleo jagptm
oczywiscie ze to normalne!

Gość sylwia86233rdcd
ostatnio sobie nawet trzepał

Gość sylwia86233rdcd
ten ostatni post to nie pisałam ja.Na poczatku nic z tego nei robiłam tylko ta znajoma mnie przestraszyła a wydawało m się ze jest doświadczona mama (ma 2synów i córke) ale dzieki wam jestem spokoja dobrze że napisałam tutaj a nie pobiegłam do lekarza bo bym tylko na idiotke wyszła dziekuje wam :*

to normale że dzieci są ciekawe swojego ciała, nie słuchaj baby! bardzo ądrze zareagowałaś przeprowadzając rozmowę:)

Gość Panikara jakich mało
Bardzo dobrze zareagowałaś, niczym się nie martw, to Twoja koleżanka jakaś nadgorliwa :)

Gość ???\\\\\?no
do Ja myślę że to ciekawe skąd ta mała znała słowo cipka bardzo ciekawe

nie raz się będzie w lekarza bawił, ja do dziś pamiętam tą zabawę i jak sobie przypomnę to jak głupia się śmieję

???\\\\\?no a co złego w słowie cipka??? nie przesadzaj, nazywa rzeczy po imieniu, nie jest to wulgarne

Gość Dziób dziób
To twoja koleżanka powinna iść do lekarza. Chłopcy tak poznają swoje ciało, wszystko jest w normie,

Gość ddsss
twoja znajoma niech najszybciej lepiej wyypieerdala do lekarza, i to psychiatryy, nie zna sie na dojrzewaniu dzieciecym to niech nie pieprzy takie farmazony, z twoim synem jak najabrdziej wszystko wporzo, to jest pewien etap przejsciowy chlopcow w ieku dzieciecym, u jednych wczesniej sie to zaczyna,u drogich pozniej, a jeszcze u trzecich wcale, Ja mam 3 synow juz nastolatkow i pamietam ze kazdy z noich inaczej to przechodzil a pniki nikt nie robil

Gość PIT z ZUS-u
Z dzieckiem nic nie jest, co najwyzej ze znajomą. do tej pory pamietam jak ok 4 roku zycia, z paczką z działki na kładce pokazywaliśmy sobie co kto ma.

Gość bajlando, bajlandoo!!!
male dzieci tak maja spoko luz ;)

Gość Ja myślę że to
Do ???/////?no-A wg ciebie co jej mama miała powiedzieć??Ze ma tam coś dziwnego,ale ona jej nie powie co bo nie wolno?Mój syn np zna słowo siurak i dla mnie to nie jest coś nienormalnego.Mam nie mówić co to jest?Wez się zawstnów.