Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mała_miiikrakow

Problem z ulewaniem u noworodka

Polecane posty

Gość mała_miiikrakow

Dopóki sciagalam pokarm do butelki i w ten sposob co 3 h podawałam córeczce mleko (80ml) to było dobrze, odbiło sie, czasem leciutko ulało i po wszystkim. Odkad daje piers to jest tragedia, moja corka bardzo duzo ulewa i niechce spać całymi dniami. 2h temu jadła a do tej pory co chwile baadzo duzo z niej "leci"...juz 7 raz ja przebieram i mam dosc, w nocy boje sie, aby sie nie zachlusneła

miałam z synkiem to samo, nam lekarz powiedział, że kacper ma silny instynkt ssania i może ssać pierś dotąd dokąd nie zwymiotuje, tym sposobem tak się najadał, że cały czas wymiotowała i znów chciał ssać,lekarz kazał pozwalać ssać 7 minut tylko z jednej piersi odbić i dać smoka, no i oczywiście w ten sposób musiałam karmić co godzine półtorej ale podziałało

a i jeszcze przed karmieniem rano i wieczorem podawałam nutriton. to też osłabiało ulewanie i nie bałam się, ze się zachłyśnie w nocy.

Gość mała_miiikrakow
o, mozliwe ze u mnie by sie to sprawdziło bo połozona jak i lekarz tez stwierdzili, z emoja córka ma silna potrzebe ssania

a i jeszcze przed karmieniem rano i wieczorem podawałam nutriton. to też osłabiało ulewanie i nie bałam się, ze się zachłyśnie w nocy.

sposób trochę drastyczny ale na prawdę po 2 tyg nie było problemu, a tera już sam wie ile potrzebuje także nie muszę mu odbierać cycusia

Gość lipaal
no wlasnie.. powiedzcie mi od ktorego miesiaca dziecko "wie" ile potrzbuje? Moj 3 miesieczniak je tyle ile mu przygotuje, i czasami widze, ze juz nie moze ale dalej ciagnie... a jak mu wyrwe butelke to krzyk... idzie zwariowac!

nie wiem jak jest na ogół z dziećmi ale mój tak koło 5 miesiąca sam zaczął się kontrolować