Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość do kręgarza?

NASTAWIANIE DZIECKA U KREGARZA???

Polecane posty

Gość do kręgarza?

Czy któras nastawiała dziecko u tzw kręgarza? Zastanawiam się nad taką wizytą z moim dzieckiem, gdyż widać,ze ma krzywy kręgosłup, ale obawy sa... Jednak znam kręgarkę , która nastawiała nawet mnie, bowiem nastawia od jakiś 30 lat już... Nastawiała mnie, moją rodzinę, znajomych, nikomu nie zrobiła krzywdy,,,I nie wiem czy iść do niej z dzieckiem...???

Gość łobuss
no tylko kup do tego fafkulce

Gość do kręgarza?
nie rozumiem Twojej wypowiedzi

Gość łobuss
no normalnie fafkulce, niewiesz co to??

Gość 1652
Ja bym nie szla, to ogromne ryzyko, kazdy ma inny organizm , inne kosci

Gość ex dffff
u kręglarza ! :D

Gość łobuss
z fafkulcami nic sie niestanie

Gość loooo
ja bym się bala.Też znam osobę nastawiającą kręgi ,zachwalaną i pewną ,ale kiedyś coś żle wyszło i są problemy.U dziecka, to chyba można gimnastyką skorygowac wade.Nie wiem w czym problem ,ale chyba nie mialabym odwagi zaczynac nastawiania w takmlodym wieku.Wiadomo ,że im częściej nastawiany kręgosłup,tym pożniej bardziej rozchwiany.

bo fawsperju pogłębia dziurę ozonową. W temacie. Byłam z małą nastwaiać z małą biodra, udało się :) Jednak moje dziecko miało usg itp no i krękarza poleciła mi znajoma lekarka

Gość jak mozna nastawiac dziecko
chyba chciałas powiedziec o nastawianiu lub terapii manualnej kregosłupa , jesli dziecko ma skolioze to raczej potrzebna jest profesjonalna rehabilitacja cwiczenia u dzieci raczej nie robi sie manipulacji na kregosłupie , ile dziecko ma lat przede wszystkim bo nie napisałas , polecam cwiczenia metoda pnf - skuteczne w skoliozach u dzieci i mlodziezy

Gość do kręgarza?
też się boje, jednak ta kręgarka ma duże doświadczenie, nastawiała mnie jako dziecko, inne dzieci z rodziny, znjomych, nadal nastawia ... lekarz wcale się nie poznał, a 1 objawem skrzywien jest m in wystający brzuch u dziecka, a nigdy na to żaden lekarz uwagi nie zwrócił, dopiero jak dziecko miało badanie komputerowe kręgosłupa, są tam zalecenia do rehabilitacji, ćwiczenia, ale to nic nie pomaga. do innego kregarza bałabym sie isc na 100% dlatego rozumiem, ze ktos jest temu przeciwny i sie dziwi...Bo sama do innego bym nie poszła, a i jakbym od kogoś słyszała o takich nastawieniach też bym uważała, że ludzie ryzykują, po co idą, że pogorszyć coś można,,, sama ciągle się waham, bo ta pani jest już starszą osobą i może warto iść poki ona żyje, bo do innego, nawet zachwalanego kregarza nie poszłabym na pewno, ale ta pani nastawiała dużo osób i same dobre opinie sa o niej

Gość do kręgarza?
dziecko ma 7 lat, ta kobieta nastawia, dotyka mocno kręgosłup, o ile pamiętam to ugniata kolanem swoim (bo mnie tak nastawiała jak byłam mała), że coś nawet "chrobocze" w plecach i było OK. Nic nikomu nie uszkodziła od takiego nastawiania, ale własnie sama wiem, ze mam obawy czy wiem ze na pewno do innej takiej osoby bym nie poszla, balabym sie ze cos pogorszy

Gość a ja słyszałam
o braciach Paluch chyba na Śląsku, też nastawiają, są różne opinie

Gość delkkajj
co to za kobieta, daj namiary

Gość jak mozna nastawiac dziecko
jesli dziecko ma skolioze nalezy zrobic zdjecie rtg ocenic kat skrzywienia czy jest rotacja , kregarka nie zniweluje skoliozy a wrecz moze zaszkodzic dziecko rosnie wiec jesli nie właczycie cwiczeń odpowiednio dobranych do skrzywienia wada bedzie sie pogłebiac , idz do lekarza niech ci da skierowanie do poradni rehabilitacyjnej tam lekarz najlepiej specjalista rehabilitacji odpowiednio zbada dziecko i pokieruje was na cwiczenia , jesli bezie miało dobrze dopasowane cw a to juz działka rehabilitanta bedzie poprawa , akurat troche jestem w temacie bo mam w domu rehabilitantke ktora pracuje z dziecmi od kilku lat , ale co zrobisz to juz twoja sprawa twoje dziecko jeszcze rosnie wiec proces kostnienia nie został jeszcze zakonczony a przez nastawianie kregosłupa u takiego malucha mozna tylko pogorszyc sprawe wiec raczej sie zastanów co robisz

Gość 1652
Po co Ci namiary do tych braci? Przeciez czytasz ze sa roznie opinie. Zapisz dziecko na gimnastyke korekcyjna.

Gość delkkajj
ja chciałam ze sobą pójść a nie z dzieckiem,

Gość matko boska....
sredniowiecze echhhh

Gość BOZE ALE ZACOFANIE
MATKI ZASTANÓWCIE SIE TROCHE CO PISZECIE I CZYTACIE , IDZCIE DO LEKARZA SPECJALISTY A NIE SZUKAJCIE POMOCY U KREGARZY BO JEST WIELE P/ WSKAZAN ZWŁASZCZA U DZIECI NA NANIPULACJE KREGOSŁUPA ZYJEMY W 21 WIEKU A NIE SREDNIOWIECZU MEDYCYNA I REHABILITACJA SA JUZ NA WYSOKIM POZOMIE

Gość bogumila
Nie wolno ustawiać kregoslupa dziecku,ponieważ to może tylko i wyłącznie zaszkodzić. Tylko ćwiczenia korekcyjne i to wyłącznie zalecone przez dobrego lekarza ortopedę. Oczywiście po wykonaniu wszelkich badań.