Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mi_92

Problemy z okresem, pomóżcie!

Polecane posty

Gość Mi_92

Cześć, Mam 18 lat i od 6 lat miesiączkuję. Z reguły dość regularnie, choć czasem zdarzają się miesiące, w których okres spóźnia mi się lub przyspiesza o parę dni. Od 7 miesięcy mam chłopaka, uprawiamy wyłącznie petting i dbamy o to, by mieć czyste ręce. W zeszłym miesiącu okres spóźnił mi się o tydzień, potem było już ok. W tym miesiącu dostałam go po 23 dniach (był to 20 luty), przez pierwsze ok. 3 dni, było to brązowe plamienie, potem okres był już normalnie. Trwał trochę długo, ale był coraz słabszy - połączyłam to z brązowym plamieniem na początku, ale niestety, on nie skończył się do dziś, czyli trwa 14 dni (lekkie plamienie, choć dziś był też ciemnoczerwony skrzep). Jeszcze nigdy nie byłam u ginekologa, bo nie miałam takiej potrzeby, jednak wiem, że teraz będę musiała, jeśli się to zaraz nie skończy. Pomimo tego, proszę was o pomoc, macie jakieś pomysły, co się ze mną dzieje??

Gość Mi_92
Jest tu ktoś?? Błagam pomóżcie, bo umrę ze strachu!!

Gość tralalalasialalla
mozesz mieć problemy hormonalne, nie panikuj. idź do lekarza i opisz objawy. jesteś na jakiejs diecie?

Gość Mi_92
Nie, nie odchudzam się. Przy wzroście 157cm ważę 51-52 kg.

Gość tralalalasialalla
pytam bo czasem dziewczyny nie jedzą tłuszczy głodzą się itp i zanika im okres, hormony się przestawiają itp. masz jakiegos zaufanego lekarza? jakas pania doktor jak się cykasz przed mężczyzną, myśle ze powinnas bezwględnie udac się do lekarza. porobic badania, bo przez neta to nikt Ci nic nie powie. tylko bez paniki i dobierania sobie głupot do głowy.

Gość Mi_92
Na razie nie biorę tabletek antykoncepcyjnych, bo nie mamy z moim chłopakiem w planach współżycia. Chcemy jeszcze poczekać. Myślę, że odżywiam się prawidłowo. Jem normalne posiłki, nie ograniczam się. Lekarza jeszcze nie mam... Wiem, wiem, że muszę iść :(...

Gość Mi_92
Aa... Myślicie, że mogą to być objawy ciąży?? Tzn. wiem, że to głupio brzmi, skoro nie uprawiamy sexu, ale może jakimś sposobem coś się przedostało... Niedokładnie umyliśmy ręce czy coś...

Gość tralalalasialalla
Nie, kochanie,to jest bardzo bardzo mało prawdopodobne. ale jak masz wątpliwości kup test ciązowy.

Gość Mi_92
Dzięki, uspokoiłaś mnie, przynajmniej w tym kontekście. Czytałam gdzieś, że mogą to być mięśniaki, a jeśli tak, to czy mogę mieć kiedyś problemy z zajściem w ciążę? Jest to dla mnie ważne, ponieważ marzy nam się duża rodzina z trójką dzieci :) dlatego właśnie nie spieszymy się z sexem.

Gość tralalalasialalla
Mięsniaki najczęściej maja kobiety starsze po 35 roku życia sie pojawiają, moja mama miała i objawiało się to bardzo obfitym krwawieniem. Nie zamartwiaj się, lekarz jest od tego zeby pomóc.