Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwiona1234

Ciąża- choroba-proszę o pomoc :(

Polecane posty

Gość zmartwiona1234

Witam! Staram się z mężem o dzidziusia. Nie wiem, czy jestem w ciąży, jeśli tak to powiedzmy,m że dopiero doszło do zapłodnienia a na robienie jakichkolwiek testów jest za wcześnie (mierzę temperaturę, już od ponad roku więc znam swoje ciało) . I koniec...rozłożyło mnie, i to w sobotę także dol ekarza pójdę w poniedziałek. Coś ala grypa łagodna, albo przeziębienie. Mąż w aptece dostał dla mnie (powiedział babeczce jaka jest sytuacja) apap na gorączke (mam ok 38 st) i tantum verde na gardło. Ale boję się czy to ewentualnie nie zaszkodzi dzisiusiowi (którego chyba raczej jeszcze nie ma bo jakiś 3 dzień od owulacji mam). Choroba albo coś :( miałyście taka sytuację? Błagam o pomoc :( pocieszenie kochane :(

Gość xcvfgbhjkulio
Pomijając ze jesteś maksymalnie nawiedzona to : nic Ci sie nie stanie jak wezmiesz apap i tantum verde.Wyluzuj troche,zważywszy ze nawet nie wiesz czy jestes w ciaży.

Gość zmartwiona1234
bardzo proszę o poradę

Gość zmartwiona1234
A byłaś w takiej sytuacvji? nie chcę zaszkodzić, już nawet nie chodzi o apap ani tantum co o sam fakt np. gorączki :( W poniedziałek pójdę do lekarza. a Co do nawiedzenia- to przepraszam- ale świadomie staram się o dzidziusia więc mogę podejrzewać, że jestem w ciaży

Gość zmartwiona1234
A gorączka może być niebezpieczna? :( na noc wezmę może 2 apapy teraz wziełam po jednym już dwa razy dziś. Nie chće przesadzić.

"Gorączka stanowi znaczne zagrożenie dla kobiety ciężarnej gdyż może powodować różnego rodzaju uszkodzenia płodu jak również może ona wywołać przedwczesne skurcze macicy. Czasami, szczególnie przy bardzo wysokiej temperaturze w niskiej ciąży może dojść do poronienia." Bierz ten apap,ale nie przesadzaj,moze okład zimny- żelowy

Gość xcvfgbhjkulio
ale jakiemu dzidziusiowi ty chcesz zaszkodzić??przeciez go nie masz.Nawet nie mozna tego nazwac płodem bo ty do cholery nie zrobilas sobie nawet testu hahah

Gość zmartwiona1234
tak, ale jeżeli doszło do zapłodnienia to jest już dzidziuś a z mojej wiedzy wynika iż do zapłodnienia dochodzi po 3 dniach, owulacje miałam właśnie 3 dni temu więc jeżeli dosżło do zapłodnienia to komórka jest już zapłodniona fakt jeszcze nie zagnieżdzona. To nie jest jeszcze ciąża i nioc dzidziusiowi ewentualnie nie zagraża?

Gość sdfghjkldfghj
nie nie zagraża.