Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy czekac?

badanie krwi i moczu a przeziebienie

Polecane posty

Gość czy czekac?

wstrzymac sie z badaniem az przejdzie?

Gość zdecydowanie się wstrzymać
bo może dać zafałszowane wynki

Gość nie da zafałszowanych
To to morfologia i OB wyjdą gorzej niż w momencie gdybys chora nie była. WIęc lepiej poczekać

Gość szkoda kłucia
Jeśli nie ma stanu zapalnego i gorączki, zamiast tego mikstura z mleka, czosnku, masła, miodu, 1000mg wit. C, aspiryna Bayera i do łóżka, oraz oczyścić organizm z toksyn .Następnie prowadzić zdrowy tryb życia by na przyszłość organizm obronił się przed skutkami przeziębienieia. Więcej pod linkami: www.vademecum.zdrowia.prv.pl http://video.google.com/videoplay?docid=6169050139483021263

Gość szkoda kłucia
znam pewnego, za przeproszeniem, głupka, który dodatkowo jeszcze robił RTG klatki piersiowej, a o skutkach niepotrzebnych dawek RTG chyba wiadomo, przyczyniają się do raka!!!

Gość czy czekac?
jak szkoda klucia? mam problemy ze zdrowiem i musze zrobic te badania..

nie słuchaj tego od "szkoda kłucia". Zrób badania i zdiagnozuj problem. Osoba która to pisze, chyba nigdy problemów ze zdrowiem nie miała, bo wszytskim poleca swoje pseudo metody i mysli że zna sposób na wszystkie choroby całego świata. Zaraz pewnie się pode mnie podszyje, bo jej się nudzi. Wyzdrowiej i idz po kilku dniach od ustąpienia objawów zrobić badania.

Gość czy czekac?
tylko wlasnie ten progesteron musialbybyc w polowei cyklu... czyli teraz a jak pojde za pare dni to juz bedzi ez apozno.

A robisz prywatnie czy idziesz ze skierowaniem? Bo ewentualnie zrób same hormony, a morfologię, mocz i żelazo razem później. Zwłaszcza że estradiol robi się w 2-3 dniu cyklu więc i tak powinnaś iść ponownie zrobić badania. Progesteron robi sie około 20 dnia cyklu, nie w połowie. A do Ft3 i Ft4 dołożyłabym AntyTPO na Twoim miesjcu.

Gość czy czekac?
no zobacz to lekarka mnie w blad wprowadzila.... czyli te hormony musza byc w danym terminie..

Gość czy czekac?
na fundusz mam ob, morf, mocz, tsh i fe pryw chce zrobic estrdiol, testosteron, progesteron, ft3, ft4 a testosteron tez musi byc w jakim dniu cyklu?

Testosteron w obojętnie jakim dniu cyklu. W drugim lub trzecim robi sie estradiol, LH, FSH. Około 20 progesteron. Tzn odnośnie innych dni cyklu są też normy i teoretycznie mozna robić w obojętnie jakim dniu, ale najlepiej właśnie w tych podanych - ja tak robiłam na zalecenie mojej ginekolog. Nie wiem z jakich powodów robisz badania, ale możesz też wykonać własnie badanie hormonów LH, FSH i prolaktyny - test czynnościowy. AntyTPO czyli przeciwciała przeciwko tarczycy też skoro diagnozujesz tarczycę.

Gość gość
Witam, dostałam skierowanie z pracy na zrobienie badań okresowych, mam 'końcówkę' przeziębienia, mały kaszel i trochę katar. Myślicie, że badania wyjdą chociaż zbliżone do takich, które wyszły by w momencie jakbym była całkowicie zdrowa?