Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kadzana

brak zębów stałych

Polecane posty

Gość kadzana

otóż chodzi o to że moja sąsiadka nie ma po obu stronach czwórek. Mówi że od zawsze ich nie ma bo po wypadnięciu zębów mlecznych jej nie urosły i nic nie może z tym zrobić. Czy to prawda? Czy nie da się na to miejsce wstawić sztucznych?

Gość kadzana
jest tu ktoś???

Gość kadzana
jest tu ktos???

Gość grucha trzysta 30
pewnie przerwy pomiedzy 3 a 5 jest juz tak mala ze smesznie by tam wygladal taki tyci zabek wcisniety na sile.

Gość grucha trzysta 30
aha i tak prawda to jest tzn jest to mozliwe bo ja mam o wiele gorzej, mi dwójki nie wyrosly!!!!!!!

Gość kadzana
to straszne.... ale narawde nic nie można z tym zrobić?

Gość grucha trzysta 30
a co niby? wyczarujesz te zeby zeby tam w dziaslach zeby wykielkowaly??? co sie tak interesujesz?

Gość corriexxxxx
Tak to prawda - mi nie wyrosla gorna trojka po wypadnieciu mleczaka, bo (po rentegenie) okazalo sie, ze staly zab rosl mi gdzies na podniebieniu prawie !!tzn nie wyrosl mi na zewnatrz, tylko jakos tak w pozycji poziomej pod skora, ze nie bylo nic widac. nie bylo szans zeby sam sie "przemiescil" na wlasciwe miejsce, wiec mialam ten niewyrosniety jeszcze zab usuwany chirurgicznie (bo mogl mimo wszystko zaczac wypychac inne zeby)i potem sciesniana te szpare aparatem stalym :) wydaje mi sie, ze twoja znajoma tez moze miec gdzies zalazki tych zebow, tylko sa zle ulokowane i nie maja jak wyrosnac.

Gość corriexxxxx
a co do tego czy mozna cos z tym zrobic - oczywiscie mozna wstawic sztuczne albo sciesnic aparatem (aparat tansza opcja oczywiscie, szczegolnie jak to sa 4ki wiec nie bedzie widac, ze jakichs zebow brakuje)

Gość corriexxxxx
Ah dodam jeszcze (jako znany specjalista od zebow :) ze jesli komus nei wyrosly to powinien sobie zrobic rentgena, bo jesli zalazki tych zebow sa w zlym miejscu, moga zaczac wypychac inne zeby, i zorientujecie sie dopiero jak np wam sie zacznie gorna jedynka ruszac :)

Gość Szara kaska
hej a ja mam 26 lat i od trzech lat nosze aparat staly juz niebawem bede miala zdjecty i mam nie mile doswiadczenie z zebami mlecznymi bo mam takie dwa male na dole jedynki i stale mi nie wyrosly niebawem bede miala je wyrywane i robiony bede miala mostek z jednym zebem bo dwa sie nie zmieszcza;/ nic nie bedzie widac ale z tego co wiem to trzeba dbac o swoje zeby i zrobic rtg jamy ustnej i jak nie ma zalazkow to z ortodonta dentysta porozmawiac i doradza pozdrawiam serdecznie nie bawem bede miala juz swoj piekny usmiech :)