Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qwerty1112p

prawdopodobieństwo ciąży- dla starających sięo dzidziusia

Polecane posty

Gość qwerty1112p

witam serdzecnie. staramy się z mężem o dzidziusia .to nasze pierwsze starania, więc mam parę pytań. mam nieregularne miesciączki. od jakiś 9 miesięcy skrupulatnie wszystko notuje. Pierwszy cykl trwał jakos 48 dni, drugi 39, trzeci 66, czwarty 38, piąty 66, szósty 47 dni. z mężem staramy się o dzidziusia od 12 lutego, kochalismy sie bez zabezpieczenia, oczywiscie maz konczyl we mnie, 12.02, 13.02, 14.02, 15.02, 17.02, 18.02, 19.02, 21.02, 22.02, 23.02. i na 23 się skończyło gdyż mąż wyjechał i dopiero za dwa dni wraca. dziś zmierzyłam sobie temp w pochwie i bylo 37,5. zadnych objaw nie mam, jedynie piersi mnie trszke pobolewają i zrobiły sie tak jakby 'pełniejsze'. Przez ostatnie dni miałam straszny apetyt, który wczoraj mi przeszedł. We czwartek byłam u ginekologa, kazał mi zrobić test, zrobiłam tego samego dnia i wyszedł negatywny. Czy możliwa jest ciąża? Nie wiem kiedy powinnam się spodziewać miesiączki, ale przez ostatnich pare dni miałąm silne skurcze w podbrzuszu więc pomyslałam sobie, że to dni płodne. Słusznie?

Gość Kobieta przed 30-stką
Witaj, Przede wszystkim szczerze mówiąc nie zaczynałabym od starań (pomimo tego, ze lekarze zalecą Ci rok starań), a od badań hormonalnych. Okres występujący do 48, 60, 66 dni absolutnie nie jest normą. Czym innym jest nieregularność mieszcząca się w granicach 28-35, a czym innym tego rodzaju cykle. Myślę, że zdużym prawdopodobieństem potzrebujesz jakiejś regulacji hormonów, gdyż wiele cykli może być bezowulacyjnych. Pozdrawiam i trzymam kciuki

Gość Kobieta przed 30-stką
Acha, przy bardzo nieregularnych cyklach, bez metody termicznej, lub objawowo - termicznej ani rusz, ewentualnie testy owulacyjne.