Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Laska po cc

Komplikacje po cesarce

Polecane posty

Gość Laska po cc

Czy któraś z was miała taka sytuację że urodziła dziecko w wyniku cesarki i w rok po niej znów zaszła? Jeśli tak to jak to jest przy tym drugim porodzie czy były jakieś komplikacje i kiedy pojawia się ta charakterystyczna kreseczka na brzuchu

Gość moja bratowa zaszla
w ciaze pol roku po pierwszym dziecku . Urodzila dziecko zdrowe, ona zdrowa. Ale slyszalam , ze zaleca sie nastpne dziecko po cc dopiero po 3 latach od poprzdniej ciazy.

Gość Laska po cc
No ja też tak słyszałam ale cóż nie planowaliśmy tego nie za bardzo się też cieszymy ale jak już to chcielibyśmy żeby było wszystko ok. Na razie jest ale ja też właśnie nasluchalam się jakie to poważne komplikacje mogą być bo np ta druga rana tzn ta w środku może peknac itp

Gość uordziłam 2 razy przez CC
w drugą ciążę zaszłam 1 rok i 5 miesięcy po urodzeniu pierwszego dziecka w tej chwili jestem 6 miesięcy po drugim porodzie i nie ma żadnych komplikacji nigdy też nie słyszałam zaleceń by po CC odczekać aż 3 lata lekarze zawsze mówili, że należy odczekać minimum rok teraz też muszę odczekać minimalnie rok by móc zajść w kolejną ciążę

Gość mamamaaaa26
ja też słyszałam o oku odczekania - a nie trzech

Gość Kodusa
Rok jest po jednym dziecku a po ciąży mnogiej trzeba 2 albo więcej

Gość basik_86
tez mialam cesrake, ponad 2 lata temui teraz jestem w 8 tygodniu ciazy. Moj lekarz powiedzial ze trzeba odczekac minimum rok, pierwszy raz slysze ze 3 lata.. z opowiadan kuzynki wiem ze druga cesarka byla gorsza, bardziej bolalo i dluzej wracala do siebie ale dziecko jest zdrowe i ona tez.

Gość Panikara jakich mało
Ja też słyszałam o roku Moja sąsiadka ma dzieci rok po roku rocznikowo, dwie cesarki, wszystko było w porządku