Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takajednaaa....

ale się zdenerwowałam

Polecane posty

Gość takajednaaa....

Nie stawiłam się w terminie do urzędu pracy, poszłam usprawiedliwić się po trzech dniach ale oni i tak nie uznali tego usprawiedliwienia. Nie stawiłam się z powodu awarii samochodu, nie miałam więc jak zawieźć dziecka do przedszkola ani z kim go zostawić.Z nim musiałabym iść pieszo prawie 4km bo nie ma tu żadnych busów itp a były mrozy i w ogóle niekorzystne warunki atmosferyczne więc nie chciałam narażać jego zdrowia. Nie pobierałam żadnej kasy z UP ani nawet nie byłam objęta ich ubezpieczeniem. Co za kraj!!!! Pewnie pracodawca by mi taką nieobecność usprawiedliwił, ale co ma się urząd przejmować, zawsze to mniej bezrobotnych!

Gość kkkkkkkkkkkkkkkkkkkk.
Ale po jednej nieobecności nie mogą Cię wyrejestrować.

to po co ci taka rejestracja skoro nawet nie jestes ubezpieczona? A napisz odowlanie do wojewodzkiego to ciebie przywroca

Gość takajednaaa....
nie prowo Jeszcze mi decyzja nie przyszła ale dzwoniłam zapytać czy juz jest i obecnosc mam nieusprawiedliwioną

moga taka jest ustaw a, trzeba j najpierw d dyrekcji z odwolaniem pojsc a jak to nic nie zmieni to do wojewodzkeigo ale po co ta rejestracja to nei rozumiem

Gość moja mama miała
podobnie spóżniła sie dwa dni bo miała zabieg laparaskopowy i miała l4 ze szpitala le mimo to oni ją wyrejestrowali i nie miała ubezpieczenia. Gnoje i nic więcej! Ale to też zależy na kogo trafisz jeden ci nic nie powie i nic nie zrobi a drugi zaraz wyrejestruje!

Gość takajednaaa....
po co mi taka rejestracja? w razie jakiejś ciekawej oferty, np pracy interwencyjnej lub tym podobnie, choć i tak marne szanse na to

Gość kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk.
Ale to jedna nieobecność, żeby Cię wyrejestrowali potrzebne są trzy nieusprawiedliwone nieobecności.

no przeciez jak sie rejestrowalams to bylo tam napsiane ze bedziesz gotowa do podjecia pracy rozumiesz?

Gość kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk.
Jeśli ktoś ma l4 i nie potrafi się wykłócić to jest to osoba nieudolna społecznie :D Od razu poszłabym do kierownika.

Gość takajednaaa....
tak, wiem o gotowości do pracy... ale można się w ciągu 7 dni usprawiedliwić

Gość takajednaaa....
i to jest kurwa wspieranie kobiet i matek bezrobotnych !!!

UTRATA STATUSU bezrobotnego, czyli wykreślenie z ewidencji bezrobotnych i utrata wszystkich uprawnień wynikających z tego tytułu następuje w sytuacji, gdy osoba bezrobotna: nie spełnia warunków zawartych w ustawowej definicji bezrobotnego /patrz poniżej: definicja bezrobotnego/, otrzymała pożyczkę z Państwowego Funduszu Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych lub instytucji z udziałem środków publicznych na podjęcie działalności pozarolniczej lub rolniczej, otrzymał jednorazowo środki z PFRON lub z instytucji z udziałem środków publicznych na podjęcie działalności gospodarczej, rolniczej lub na wniesienie wkładu do spółdzielni socjalnej, rozpoczął realizację indywidualnego programu zatrudnienia socjalnego lub podpisał kontrakt socjalny, odmówił bez uzasadnionej przyczyny przyjęcia propozycji odpowiedniej pracy lub innej formy pomocy określonej w ustawie lub poddania się badaniom lekarskim lub psychologicznym, mającym na celu ustalenie zdolności do pracy lub udziału w innej formie pomocy określonej w ustawie utrata statusu następuje w tym przypadku na okres: 120 dni w przypadku pierwszej odmowy, 180 dni w przypadku drugiej odmowy, 270 dni w przypadku trzeciej i każdej kolejnej odmowy nie stawiła się w powiatowym urzędzie pracy w wyznaczonym terminie i nie powiadomiła urzędu w ciągu 7 dni o uzasadnionej przyczynie tego niestawiennictwa; pozbawienie statusu bezrobotnego następuje na okres 3 miesięcy od dnia niestawienia się w powiatowym urzędzie pracy, złożył wniosek o pozbawienie statusu bezrobotnego, z własnej winy przerwała staż, szkolenie, przygotowanie zawodowe

zrob tak jak napisalam ale napsiz ze chcialals doejchac jednak nie mialams czym o dziecku nei wspominaj

Gość takajednaaa....
o dziecku już wspomniałam na usprawiedliwieniu, bo musiałam pismo żłożyc na dziennik podawczy do dyrektora PUP-u

Gość takajednaaa....
a gnoje sami mi jeszcze PIT-u 11 nie przysłali z zeszłorocznego stażu

nie usprawiedliwili ci bo nie jestes gotowa do podjecia pracy, skoro nie mozesz ja chwile dziecka zostawic to ajk mozesz podjac prace? daruj sobie ten urzad , no neistety a do urzedu mozna z dzieckim podejsc , do pracy juz nie

Gość takajednaaa....
no dzieki beciabecia, przynajmniej wiem jaka jest podstawa tej decyzji Choć i tak mnie tym faktem zdenerwowali

Gość liść-zwiędłek
No to odczekaj trochę i znów sie zarejestruj!

Gość takajednaaa....
No nie mam innego wyjścia, choć mam nadzieję że w ciągu tych 4 miesięcy uda mi się znaleźć pracę bez nich bo nie pracując można wpaść w depresję. Już 5 miesiąc się zaczął jak jestem po stażu a pracy jak nie było tak nie ma. A człowiek potrzebuje w końcu wyjść z domu do ludzi, o kasie już nie wspomnę.

Gość telefon i bylo dzwonic
i mowic jak jest to by ci przesuneli obecnosc, a nie isc po kilku dniach:(

Gość takajednaaa....
wiesz, nie myślałam że mogą być takie problemy z tym usprawiedliwieniem się, tym bardziej że nawet mnie nie ubezpieczali Ale trudno, trzeba sobie w tym kraju radzić samemu...

ja UP nie cierpie, nawet malo powiedziane ze ie cierpie, jak ich widze to mi chuj w gardle staje!

ile masz lat?jaka szkole skonczylas, ze tylko staz, nojak masz dziecko to ciezko isc do pracy

Gość takajednaaa....
daj spokój, już stara rura ze mnie, na karku już prawie 29, byłam na stażu właśnie z takiego tytułu że po urodzeniu dziecka nie podjęłam żadnej pracy, mam tylko licencjata z ekonomi, a takich bezrobotnych to nie brakuje Mam ograniczone możliwości co do znalezienia pracy bo mogę jedynie podjąć pracę w godzinach ok 7-16 ze względu właśnie na opiekę nad dzieckiem