Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Enigmmma

Jak się zwracac do przyszłej swagierki, która jest ponad 20 lat starsza?

Polecane posty

Gość Enigmmma

Mój narzeczony ma dużo starszego od siebie brata. ja mam 22 lata, mój facet 25, a jego brat i bratowa po 45 lat. Z jego bratem nie mam problemów, on już na poczatku zaproponował mi, żebym mówiła do niego po imieniu, ale jego żona nie. rzadko z nią rozmawiam, a jeśli już to mówie do niej pani.Myślicie, że dobrze robie? jakoś głupi mi mówic do niej po imieniu skoro tego nie zaproponowała, a znamy się już ponad 3 lata. W wakacje nasz ślub. czy po ślubie też mam mówic na pani?

Gość azmmr
Szwagierka to szwagierka. Po imieniu

Gość elissss
Ona jest dziwna skoro ci nie zaproponowala, zebys zwracala sie do niej po imieniu. A jak zwraca sie do ciebie? Niecierpie czegos takiego, ze ja zwracam sie do starszej ode mnie osoby per pani a ta do mnie po imieniu. Jestem dorosla mezatka.

Gość anka skakanka89
ja bym do niej zwracala sie bezosobowo. albo sama zaproponawala przejscie na TY

ja myślę, że do czasu ślubu nie masz się czym przejmować. Zależy jeszcze jakie relacje łączą cię z tą kobietą. Bo jeśli ona np. niekoniecznie cię lubi być może celowo nie proponuje przejścia na TY. Po ślubie czekaj na jej odzew..w końcu jest starsza :)

Gość anusska1991ja
wiadomo ze po imieniu, ja mam 19 lat a moja szwagierka 38 a druga 36 i mowie po imieniu i od razu jak je poznalam to mowilam po imieniu chociaz zadna nie zaproponiwala

Gość Enigmmma
Ona do mnie mówi po imieniu, ale ogólnie rzadko z nią rozmawiam bo ona prawie sie nie odzywa nigdy. czasem tylko zamienimy kilka zdań. mój narzeczony mówi, żebym mówiła do niej normalnie po imieniu, ale mi głupio. w końcu jest dużo starsza ode mnie

Gość gfgfgggg
ja mam też starszego szwagra i szwagierkę i nigdy nie miallam problemu, od pocztaku mówiłam po imieniu

Gość Enigmmma
Ja do brata mojego faceta też mowie po imieniu, ale z nim mam inne stosunki bo jest bardzo jakby to okreslic otwarty do ludzie, a jego żona jest raczej taką zamkniętą osobą, mało się odzywa, ciągle bez humoru. i to nie to że mnie lubi czy nie lubi, po prostu taka jest. od początku mówie do niej pani

tylko osoba strasza może zaproponować przejście na "ty" więc nie piszcie dziewczynie, że ma mówić do niej po imieniu bo wyjdzie na osobę, która nie zna podstawowych zasad kultury osobistej