Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Zmartwionaa200

PROSZE o odpowiedz. 7tyg ciazy!

Polecane posty

Witam wszystkich. Mam takie pytanko a mianowicie byłam 28.02.11 u gin i moj bubaczek miał 0,477 cm w 6 tyg. A byłam dzisiaj i niby mam 7 tydz i 2 dzień i moj dzieciaczek ma1,09cm. Myslicie, ze wszystko jest w porzadku? Bo troche sie boje. Moj ginekolog powiedzial mi, ze dobrze sie rozwija ale prawdopodobnie z racji tego, ze mialam nieregularne miesiaczki to owulacja mi sie przesunela i pozniej zaszlam w ciaze bo niby wymiary mojego dzieciaczka nie sa zgodne z 7tyg :( myslicie ze wzystko bedzie wporzadku??? BO SIE MARTWIE :( PROSZE O OPINIE OD WAS

mi też na drugiej wizycie zmienił się wiek ciąży o 6 dni i ten drugi był już wiarygodny. a swoją drogą bubeczek...????? no ale spieszczenie

No tak sobie mówie "bubaczek" czyli dzieciątko :) To mówisz, ze jest wszystko w porzadku? serduszko bije i jest prawidlowo osadzone w jamie macicy.

Gość skoro lekarz mowi
ze jest dobrze to jest, rzeczywiscie pozniejsza owulacja ma wplw na wilkosc zarodka, w pozniejszych tyg dzidzius moze podskoczyc, wg usg lekarz okresli wiek plodu i jes;li bedzie sukcesywnie rosl bedzie ok, w kazdym badz razie nie martw sie na zapas

nie masz się czym martwić , na pewno jest ok skoro ginekolog tak mówi, serduszko bije, dzieciątko się rozwija, jeszcze dłłłuuuugie miesiące przed tobą więc ciesz się czasem kiedy jeszcze wielki brzuch ci nie przeszkadza nie wynajduj problemów skoro lekarz ich nie widzi:)

Gość Nie zamartwiaj się
Ja jestem w dość podobnej sytuacji teraz. Z tym, zę robiłam testy owulacyjne i wiem, że owu była najprawdopodobniej 21 dnia cyklu. Poprzesuwało się wszystko bo na początku cyklu przeszłam grypę i akurat w tym cyklu udało się, jest ciąża:) Tak, ze Maluszek też jest młodszy (mniejszy) niż wynikałoby z OM o ok. tydzień i wszystko się zgadza. Pozdrawiam:)

Acha dziekuje Wam bardzo. Wiecie no to moja pierwsza ciąża i kazda przyszła mama się martwi. Bo chce jak najlepiej dla mojego dzieciaczka. Mozliwe, ze od stresu mi sie owulacja przesunela i dlatego niby nie wyglada na 7tyg tylko ok 2 tyg mniej.