Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ciekawy_23

seks nastolatków

Polecane posty

Tyle się słyszy o seksie wśród nastolatków ( chodzi mi o tych mających 15-16 lat): że teraz to norma itd. A ja myślę, że w takim wieku seks uprawia naprawdę niewielu nastolatków. Widzę nieraz osoby będące w tym wieku pod szkołą albo idące ulicą i trzymające się za rękę. Trudno mi uwierzyć, że większość z nich uprawia seks. Według mnie to sztucznie rozdmuchane zjawisko. Co o tym myślicie?

Gość to sie tyczy tylko
patologicznych raczej pojedynczych przypadków, przeciez nawet średnia wieku rozpoczecia wspólzycia wzrosła z 18 lat na 19

Gość sdsdfsdf
uprawiaja seks i wlasnie w wieku tak na oko 16-19lat jest najwiecej wpadek

tu nie chodzi tylko o Rozmowy w toku. Ogólnie jest taka opinia, że wśród nastolatków to coś normalnego. Myślę, że ta opinia mija się z rzeczywistością. Większość osób inicjuje mając pewnie 18-19 lat. Wcześniej nie dotyczy to może tylko patologicznych przypadków, ale ciężko sobie wyobrazić, żeby dotyczyło to większości.

co do wpadek, to w Polsce nie ma tylu nastoletnich mam, co na Zachodzie. I nie uprawiam tu żadnej propagandy o czystości polskiej młodzieży. Po prostu tak jest.

Ja jestem ze starszych roczników i powiem wam jedno - to nie jest tak, że dopiero w dzisiejszych czasach młodzież zaczęła uprawiać seks. Kiedy byłam w 6 czy 7 klasie podstawówki, wiele z moich koleżanek miało już inicjację za sobą. Pamiętam historię 13-latki, która "chodziła" z 30-latkiem - też z klasy dziewczynka. Ja się jeszcze lalkami bawiłam:) To chyba zależy od dojrzałości fizycznej, która jest indywidualna.

ciekawy_23 - jedna z moich koleżanek z klasy zrobiła to pierwszy raz pod drzewem, podczas jakiegoś zakrapianego ogniska. Później zakrwawiona biegła do domu i modliła się o okres:) Czasem przychodziły do mnie i opowiadały o swoim pożyciu z osobnikami podejrzanej konduity:) Musiałam wyglądać na bardzo zgorszoną, bo ja długo byłam dzieckiem.

ja mam prawie17lat mój chlopak28 seks to u nas normalka ,69 mi te sprawy

wiecie co... ja uważam, że kolesie (szczególnie starsi) będąc z taką gówniarą i wspołżyjąc z nią robią im wielką krzywdę. przecież one jeszcze nie myślą.

Hatsumono: nie porównuję się do nastolatków, ale po prostu mi tego brakuje. Chciałbym prowadzić normalne życie seksualne, w moim wieku to chyba nic dziwnego. Jeszcze parę lat i to moje zerowe doświadczenie będzie czymś mało ciekawym.

nie mam z kim. Nie mam dziewczyny i nigdy nie miałem, dlatego mam zerowe dośw w tych sprawach. Jak się nie robiło czegoś w swoim czasie to potem trudno zacząć.

Gość to sie tyczy tylko
mozemy spróbować :)

Gość Efka_122
Najgorsze, że tacy młodzi ludzie traktują seks jak sport albo próbę udowodnienia rówieśnikom, jacy są dorośli. W ogóle nie zdają sobie sprawy z możliwych konsekwencji i zagrożeń. Pomijam ciążę czy HIV, o tym każdy słyszał, ale wiele dziewczyn nie ma pojęcia np. o wirusie HPV, który może wywoływać raka szyjki macicy. A powinny poczytać, np. tutaj: http://tojefura.com/rak-szyjki-macicy.html. Jesteś mamą nastolatki - uświadom swoją dorastającą córkę.

Gość to sie tyczy tylko
seksu z Tobą :)

to się tyczy: chyba sobie ze mnie szydzisz. Nic o sobie nie wiemy, a ty proponujesz seks.

Hatsumono: ja za miesiąc będę 24-letnim facetem. A od jakiego wieku prawictwo byłoby dla Ciebie dziwne?

mi osobiście ciężko byłoby uwierzyć, że 24letni chłopak z którym np. zaczęłam się spotykać nadal jest prawiczkiem... ale generalnie byłabym szczęśliwa z tego tego powodu :)

Nie pisz bzdur, proszę. Chłopak po studiach- prawiczek to ostatnia cipa. Tak niestety jest. Na wszystko jest w życiu pora i czas. Eklezjasta już o tym pisał.

Gość moim zdaniem wygląda pieknie
to wy chyba nie wiecie co sie dzieje w akademikach :D

mi nie chodzi o jakieś tam kompleksy, ale prawiczek po skończonych studiach to nie brzmi dobrze i niedobrze wygląda. Wiele dziewczyn nie chciałoby się w ogóle z kimś takim zadawać.

Ponieważ słyszy się 16-17 góra 18 lat mają to już za sobą...dlatego ciężko byłoby mi uwierzyć, ale generalnie fajnie, że są tacy chłopacy bynajmniej ja sobie takich cenię, którzy siebie szanują i nie robią tego z byle laską na imprezie czy w piwnicy w bloku :D a że nie trafili na odpowiednią kobietę to nie ich wina.