Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wawes rrr

Czy wasze noworodki też tak mało spały?

Polecane posty

jesli ma klopoty z kupka ,,,to normalne ,,,bo zmienilas mu diete...dzieci reaguja albo biegunka albo zatwardzeniem ...musisz mu podawac np delikatna herbatke rumiankowa..albo cos co jest dostepne dla dzieci w tym wieku.... przy karmieniu piersia najpierw leci to czym sie dziecko ma napic a potem pokarm wlasciwy ...przy tzw sztucznym karmieniu brak tego skladnika do napicia wiec trzeba podawac jako uzupelniajace.. wychowalam dwie corki...maja teraz 19 i 15 lat...wiec jestem swiadoma matka

choc podobno sa i dzieci uczulone na takie mleko tez...jesli nic takiego nie zauwazasz to podaj mleko modyfikowane" koncowka wypowiedzi najpierw pisala o mleku krowim pozniej o sojowym a jak te obydwie opcje nie wypala to nakoncu zostalo dopiero zaproponowane mleko modyfikowane i owszem czytam ze zrozumieniem

Gość happyykasik
nie poddawaj się jeszcze zupełnie, spróbuj dziecko przystawiać do piersi mimo wszystko. u mnie zanim pojawiło się mleko niunio był na butli a potem butla poszła w odstawkę bo okazało się, że pierś zupełnie mu wystarcza i tak jest do tej pory

Gość belle bella
spokojnie mój był calutki obsypany krostkami , a najbardziej było je widac gdy płakał-wygladał jakby miał ospe, ale pediatra przeisał maść i wszystko ładnie sie zagoiło

Gość mamaElizyy
Widocznie malec sie nie najada. Tez podalabym butelkę. Swoja drogą mam do sprzedania mleko HUMANA 1+ DLA POCZĄTKUJĄCYCH. Nasza corka dostala alergię, i musielismy przejsc na NUTRAMIGEN. jAKBY ktos był zainteresowany piszcie. gg 1196140

widze ze tu ktos ma problemy z czytaniem ze zrozumieniem ...napisalam ze trzeba uwazac na mleko modyfikowane bo to tez mleko krowie...

Gość Wawes rrr
To może spróbuję dawać na początek ten Bebilon Comfort tylko na noc, a potem, np po miesiącu, jak mu się juz brzuszek przyzwyczai, zmienię na zwykły Bebilon? Liczę się z tym, ze pokarm może mi zaniknąć, ale karmienie to dla mnie ogólnie bolesna sprawa:/ chociaż nie umiem podjąc tej decyzji o odstawieniu:/ Dziękuję za wpisy, wiem, ze nie powinnam pytac na kafeterii, ale pediatra zamiast mi doradzić, tłukła mi o dobrodziejstwach karmienia piersią:/

Gość belle bella
trzymaj się to twoje dziecko i ty decydujesz a jak mały dostaje wysypki to lepiej idz po maść bo moga zostać -tak mi mówiła moja lekarka

spróbuj odciągać pokarm i sama zobaczysz ile go jest i czy dziecko wypija wszystko i czy jeszcze chce ja tak zrobiłam zaraz po powrocie ze szpitala i okazało się że jednorazowo z obu piersi ściągałam raptem 20ml a mały potrzebował około 60ml przekonasz się wtedy czy masz go dość bo co do treściwości to ta akurat można odpowiednią dietą poprawić więc szkoda by było jeśli pokarmu jest dość rezygnować

Gość to zupelnie normalne ze malo s
POdanie MM wcale nie jest najlepszym rozwiazaniem. MOja corka nie spla i nie spi do tej pory a juz dawno rpzeszlam na MM. Mleko matki jest wystarczajacym pokarmem dla dizecka, nie ma czego takiego jak malo tresciwe mleko matki. Faktem jest, ze aby dizekco sie najadlo przy piersi to musi sie napracowac . Z butli leci i juz! Jak dizekco ladnie przybiera na wadze to znaczy ze mleko matki jest ok i karmienie sie odbywa prawidlowo. Sa dizeci, kotre malo spia i niestety nie da sie tego zmienic ani mm ani tresura dziecka. Jedyne wyjscie to poiprosic kogos o zajecie sie dzieckiem w nocy, i samemu sie wyspac.

hmm ..moze i tak ale skoro autorka podala mleko modyfikowane i spalo dzieciatko w nocy pare godzin to znaczy ze sie przedtem nienajadalo

Gość to zupelnie normalne ze malo s
dzecko po mm spi dluzej bo mm zamula zoladek, bo jest dla niego taiem obciazeniuem, ze na inna katywnposc nie ma juz sily. Jak dziecko ladnei przybiera na wadze na piersi to znaczy, ze sie najada. Moim zdniaem dizekco autorrki ma kryzyz laktacyjny i powinno byc czesciej przystawiane do piersi.