Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama Weroniki Niki

Córka mi CHARCZY !!!

Polecane posty

Gość Mama Weroniki Niki

Proszę o pomoc. Może któraś mama to przeszła. Moja córka 3latka od kilku tygodni (mniej więcej 3) charczy. Nie jest chora, nie ma nawet kataru. Wszystko jest w porządku. Po prostu czasami w ciązgu dnia słyszę, że przy oddychaniu charczy jej chyba w gardle tak jakby miała tam jakąś flegmę. Mówie aby odkaszlneła, ale jak to robi to NIC. Nie charczy ciągle, ale jednak słyszę to kilka razy w ciągu dnia. Poza tym wszystko ok... O co chodzi? Dodam, że nie chodzi jeszcze do przedszkola

Gość gość...
Jeżeli dziecko jest zdrowe, to wygląda na alergię.

Gość Mama Weroniki Niki
Alergię? Kurcze...powiem Ci szczerze, że podejrzewałam coś takiego, bo mała ostatnio też ma lekko szorstkie uda, a jak już zaśnie wieczorem to przez noc ma bardzo czerwone policzki, nie wiem czemu? :(

Gość Mama Weroniki Niki
"szorstkie uda" w sensie, że takie lekko wysypane, czerwonymi plamkami

Gość pedzaca donica :)
zaciekawil mnie ten temat,bo moj synek ma podobnie rowniez mu cos tam chartczy czasami sobie pokaszle,ale nic po za tym mu nie jest,myslicie ze to alergia? kurcze i co dalej/ ?

ud szorstkich nie ma,ale czasami jeden jego polik jest bardzo czerwony i goracy

Gość gość...
Alergia się rozwija po cichu, w ukryciu, czasem trudno ją rozpoznać, i prowadzi do różnych chorób, a szczególnie do astmy, dlatego należy zrobić testy. Choć u tak małych dzieci, to nie wiem, czy robią, chyba, że na podstawie badań krwi, ale trzeba trafić na dobrego lekarza. Może prywatnie szybciej da ruszyć ze sprawą, jeżeli w osrodku to zbagatelizują. Odnośnie czerwonych policzków, to sugeruje skazę białkową, choć do końca nie jestem pewna, bo dziecko w łóżku jest rozgrzane.

Nie no u mojego skaza bialkowa to na pewno nie jest, wiem jak ona wyglada bo starsza cora miala gdy byla malutka.Cholerka ale to charczenie tyeraz dalo mi do myslenia.... Na testy za wczesnie jedynie z krwi ale nie chce puki co mlodego stresowac ,przeczekam chyba i zobacze co dalej,jak nie bedzie poprawy to wtedy cos zaczne robic.

Gość hmmmmmmmmmk
Co znaczy charczy ?

ja bym zarejestrowala do lekarza, zeby ja osluchano. Niby charczenie to nic takiego, ale to znaczy, ze cos jej na oskrzelach siedzi - nie ma chardczenia bez przyczyny!!!! Moj jak charczy to zazwycvzaj zapalenie oskrzeli ma :( Zarejestruj ja i niech lekarz oslucha - to nic nie kosztuje, a czlowiek spokojny!!!

Gość Mama Weroniki Niki
No co Ty. Ona tak charczy już ze 3tyg. Zapalenie oskrzeli już dawno dałoby o sobie znbak, np. gorączką, a tu nic... Poza tym to charczy tak jakby w gardle, krtani... Nie chce jej rejestrować, bo tyle chorych dzieci, ze kiedyś poszliśmy właśnie z tą wysypką na nogach to usłyszeliśmy żeby oliwkować (a robie to codziennie) więc nic nowegomi nie powiedziano, a wyszliśmy właśnie z chorobą... eh :(

może w mieszkaniu jest za sucho, przy dzieciach często trzeba stosować nawilżacze szczególnie w czasie sezonu grzewczego, a alergie na kurz i roztocze ma prawie każde dziecko, najczęściej z tego wyrastają,

Gość ala9148
Moja corka też tak miała i osuchowo była czysta bo byłam u lekarza. lecz po tygodniu wylądowałyśmy w szpitalu bo złapała wirusowe zapalenie płuc ktore sie nie objawiało... Najpierw charczała a potem świstała

Gość ala9148
Może ma uczulenie na oliwkę?' Wykąp ja w krochmalu pare razy... Mojej zapalenie płuc objawiło sie tylko tym charczeniem i świstem wiec radze isc do lekarza, bo moja goraczki wcale nie miala

moj nigdy nie ma temperatury przy zapaleniu oskrzeli :P Lepiej to sprawdzic!!!

Gość Mama Nisi
Moja czteroletnia corcia Weronika tez mi tak charczy juz od ponad dwoch miesiecy. To wyglada dokladnie tak samo. Charczenie slychac kilka razy dziennie (zdarzaja sie dni, kiedy wogole go nie ma). To jest tak jakby mokra wydzielina "ciagnela" jej sie w gardle, ale nie ma przy tym odkaszlniecia. To sie dzieje tylko wtedy kiedy oddycha przez usta. Dziecko czuje sie dobrze, nie ma zadnych objawow jakiegokolwiek przeziebienia itd. Oczywiscie bylam z nia u lekarza, aby sprawdzil i osluchal. - Osluchal, sprawdzil gardlo, uszy i ... nic. Powiedzial, ze wszystko jest czyste. Tez nie wiem co robic, boje sie zeby nie wyszlo z tego cos powaznego. Dodam, ze mieszkam w Stanach, a tutaj niestety lekarze maja sklonnosc do bagatelizowania "niegroznych" obiawow roznych chorob, dzialanie rozpoczynaja wtedy kiedy pacjent laduje na pogotowiu. Niestety...

mój mały tak charczał jak miał 2 miesiące i żadnych innych objawów tyle że ja nie czekałam 3 tygodnie tylko poszłam do pediatry jak tylko to zaobserwowałam i dobrze zrobiłam bo okazał się że miał obustronne zapalenie płuc :/ a teraz też mi tak charczy ale tylko jak napalimy w piecu bo jest za suche powietrze ale wystarczy dac mokry ręcznik na grzejnik i jest spokój

Gość gość
moj tez tak charczy, ma 9 miesiecy, czasem pokasluje, bylam z nim u lekarza ale osluchowo jest czysty, balam sie ze moej bezobjawowe zapelnie pluc ale apetyt ma i to wielki, lekarz powiedzila ze to przez sline ( ida mu zeby) dodam ze ma wysypke na buzi takie male krosteczki i tez mi pediatra powiedziala ze musze dobrze myc buzie,,,hmmm,,,myje i nic nie znika, martwia mnie te krostki

Gość gość
Moja corka 8 miesieczna od wczoraj charczy....dzis amlekarza w domku i zobaczymy, kataru nie ma, goraczki tez, ale spi nie spokojnie i sie budzi w nocy kilka razy...ciekaweco powie lekarz....

Gość gość
wiotka krtań