Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kain

Dlaczego mężczyźni przestają inicjować seks

Polecane posty

Gość Kain

Generalnie jestem po lekturze właśnie tekstu pod tytułem: Dlaczego mężczyźni przestają inicjować seks. I niestety chyba coś w tym jest, że na początku wspólnego życia pary z reguły uprawiają seks niemal o każdej porze, kiedy tylko mają okazję. Później przytłacza ich codzienny kierat pracy i obowiązków domowych, i seksu jest mniej. Potem, kiedy mają dzieci, muszą czekać na odpowiedni moment. Kiedy mężczyzna próbuje zaproponować seks, mówiąc: "Chodźmy do łóżka", często kobieta nieświadomie udziela mu jednej z następujących odpowiedzi odmownych: Teraz nie mogę. Muszę przygotować kolację. Teraz nie mogę. Mam pilne telefony. Nie mogę. Muszę jechać na zakupy. Nie mam czasu. Nie mogę. Mam dużo pracy. Nie mam nastroju. To naprawdę nie jest dobry moment. Boli mnie głowa. Nie mogę teraz myśleć o seksie. Mam miesiączkę i czuję się fatalnie. Za każdym razem, gdy dochodzi do takiej sytuacji mężczyzna stara się być wyrozumiały, ale emocjonalnie coraz trudniej mu opanować uczucie odtrącenia, a z czasem może w ogóle przestać inicjować współżycie seksualne. Może go nadal chcieć, ale po częstej odprawie będzie się powstrzymywał i czekał na wyraźny znak od partnerki, że ma odpowiedni nastrój. Całość tekstu i masa komentarzy pod adresem: http://www.msfera.pl/dlaczego-mezczyzni-przestaja-inicjowac-seks.html Co o tym sądzicie?

Gość ddesssa
może coś w tym jest, póki co nie mam z tym problemu