Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość

Ratujmy bite dziecko!

Polecane posty

Gość lilkamalinka
KURCZE TEN TEMAT JUZ JEST OBLECIANY NA MAXA kazdy juz o tym wie i podpisywał petycje. swoja droga szybka jestes.

Gość lkdd
Aaale zapłon.

Gość
No i co z tego. Ciekawe co kto zrobi w tej sprawie. Bo jeżeli nikt to pojadę tam i zapakuje sukę w bagażnik i zawiozę do lasu. Może to ją coś nauczy.

Gość ile to dziecko ma
lat?

Gość
Szymonek ma 5 lat

Gość 565765
mnie to śmieszy, przecież 80 % dzieci w Polsce jest bita. a b. drastycznie- co druga rodzina w biednych kamienicach, itp. nagle żeście sie obudzili....

Gość
Sama mam córcię w tym wieku i jak słyszę coś takiego, to mi serce pęka. Nie każdy o tym wie bo podpisów jest ok 7 tysięcy a zweryfikowanych 4 tys. to niewiele.

Gość njnfjkgnjkgfd
Szczerze mówiąc lata mi to i powiewa, poza tym co to za ojciec, który jest taką cipą?

Gość
No i śmieszy cie to? Żal mi cię.

Gość ile to dziecko ma
22:33 [zgłoś do usunięcia] 565765 mnie to śmieszy, przecież 80 % dzieci w Polsce jest bita. a b. drastycznie- co druga rodzina w biednych kamienicach, itp. nagle żeście sie obudzili.. niestety masz racje. to mi przypomina moje dzieciwnstwo :-( ale to bylo 20-30 lat temu. wtedy nikogo to nie interesowalo.

Gość
Sąd przyznał prawo matce wiec co ma zrobić? Nagłaśnia sprawę, nawet w tv, złożył odwołanie. Robi co może.

Gość inn.
Petycja internetowa nie ma żadnej mocy, ani wartości - podpisy są łatwe do podrobienia. Teraz się obudziłyście z petycją, a jak coś się dzieje blisko to nikt nie widzi, żenada

Gość inn.
A ojciec rzeczywiscie cipa. "Co ma robić?" Ma takie dowody i nie wie co robić? To chyba szuka sławy medialnej, a nie chodzi mu o dziecko.

Gość
Prawda jest taka, że gdyby każdy reagował to by takich sytuacji było mniej. A ludzie " nie chcą się wtrącać w nie swoje sprawy" Dają tym przyzwolenie. To niedopuszczalne!!!!

Gość
Ojciec pokazał wszystkie nagrania policji i stwierdzili: Miejmy nadzieję, że będzie dobrze" czy coś takiego.

Gość
ile to dziecko ma 22:33 [zgłoś do usunięcia] 565765 mnie to śmieszy, przecież 80 % dzieci w Polsce jest bita. a b. drastycznie- co druga rodzina w biednych kamienicach, itp. nagle żeście sie obudzili.. niestety masz racje. to mi przypomina moje dzieciwnstwo ale to bylo 20-30 lat temu. wtedy nikogo to nie interesowalo. wtaj w klubie ojciec jest tepy bo bie zabierze dziecka od matki ( to nie porwanie w koncu prawa rodzicielskie ma) ja bym wnioskowala do rzecznuka praw dziecka, do unii europejskiej itp. instancji skorto polskie sady nie daja rady w tak prostej sprawie swoja droga co to za ojcicec ktory pozwala na drecznie dzsiecka i tylko petycjami w necie sie zajmuje?

Gość 565765
Prawda jest taka, że gdyby każdy reagował to by takich sytuacji było mniej. nie byłoby. co ma czyjeś reagowanie do rzeczy? Z jakiegoś tam powodu, matka/ojciec bije dziecko. Są rózne przyczyny, ale żeby przestał, trezeba by dotrzeć do przyczyny. Czy ta osoba jest skrajnie sfrustrowana, gnębiona w pracy, też była bita jako dziecko? Może jest alkoholikiem, ma depresję, nerwicę. Na pewno nie pomoże, że ktoś zwróci uwagę na ulicy, bo to może wywołac tylko większą frustrację i złosc. Na a takie skrajne rozwiązania jak odbieranie ludziom dzieci toz reguły są jeszcze gorsze dla nich niż rodziny w jakiej przebywają. W zasadzie takim dzieciom nie da sie pomóc. Trzeba by najpierw pomóc ich rodzicom, a w naszym państwie nikomu nie chce sie tego robić, bo to wymaga sporego wysiłku.

Gość
od sierpnia 2010 bicie dzieci jest karalne

Gość ile to dziecko ma
to jest tragedia z jednej strony ze dopiero od sierpnia 2010 bcie dziecka jest karalne a z drugiej strony NARESZCIE, jestem szczesliwa ze Szymonkiem sie ktos zajmie teraz i ze ten przypadek akurat stal sie taki publiczny... tylko jeszcze raz powtarzam ze 20-30 lat temu NAMI ( tymi maltretowanymi dziecmi) nikt ale absolutnie nikt sie nie interesowal. musielismy znosci to w samotosci i ja n.p do dzisiaj musze sie tym dalej zajmowac. dobrze ze Szymonek trafil na taka wspolczujaca publicznosc, lesz jest tyle tysiecy Szymonkow i Szymonek na tym swiecie ktorymi sie nikt nie interesuje!!!!!!!!!! a wiec ludzie zaangazujcie sie troche wiecej i nie tylko w sprawie Szymonka.

Gość Krzyś65
Ludzie co wy piszecie. Byliście chociaż raz na sprawie jak ojciec walczy o dziecko. To jest śmieszne co się tam dzieje. Ojciec kiedyś raz czy dwa wypił to alkoholik bo się przyznał do tego a że matka bije 2 letnia córkę po twarzy to sędzina powiedziała że matka ma prawo się załamać i popełniać błąd. Ciekawe kiedy prawo się zmieni i naprawdę ojciec będzie równy z matka a nie był tylko bankomatem i bankiem spermy który nie ma żadnych praw. My też mamy uczucia i kochany swoje dzieci a wy tylko je krzywdzićie co widać w tv. Czy widzieliście by ojciec wyrzucił dziecko przez okno lub do śmietnika lub pod drzwiami szpitala a matka tak.