Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nieumiem

Makijaż . Pomocy!

Polecane posty

Gość nieumiem

Może dla nie których będzie to śmieszne ale ja naprawdę nie umiem umalować się. Jakbym nie umalowała oczu wydaje mi się że okropnie wyglądam. Jak Wy nauczyłyście się malować?

wydaje mi sie, ze dla poczatkujacych idealne jest teraz youtube - w kategori poradniki sa filmy z tym jak uzywac korektorow, pudrow itp. oczywisice wiekszosc nagraly totalne amatori i nie warto ogladac ale jest kilka fajnych

Gość nieumiem
A jakie kolory by pasowały do mnie? Mam ciemno brązowe włosy i niebieskie oczy.

Gość nieumiem
Dzięki. poszukam na youtube. ale moze jeszcze ktoś się wypowie?

Gość nieumiem
Doradzi mi ktoś?

Hej, wszystko zależy od tego jaki to ma być makijaż. Jeśli codzienny do szkoły lub do pracy to: -użyj podkładu dobranego do twojej cery, nie za jasnego bo będziesz wyglądać jak posypana mąką ale też nie nazbyt ciemnego żeby nie mieć tak zwanej maski i co wazne dobrze go rozprowadz zapomoca choćby palców(także na szyji i uszach). Jeśli masz cere zaczerwienioną(naczynkową)to na te czerwone miejsca nałóż pod podkład zielony korektor.A jeśli masz jakieś niedoskonałości np. po pryszczach to nałóż najpierw podkład a później pokryj wypryski korektorem bezowym o kolorze ton jaśniejszym od podkładu. -następnie na policzki nałóż troszkę różu albo pudru brązowującego. tylko nie przesadzaj zeby nie wyglądać komicznie. -następnie pomaluj oczy czarną kredką. Górna powieka od wewnątrz w stronę ucha z tym ze od połowy oka staraj się kreske zrobic nieco grubszą. A jeśli nie potrafisz zrobić równej najpierw zrób kropki a potem je połącz.Na dole również zrób kreskę ale nie zaczynaj od samego wnętrza oka ale gdzieś tak od 1/4.Jeśli masz małe oczy dolną powiekę pomaluj nie czarną kredką a białą. Nastęonie wytuszuj rzęsy. -jesli chciałabyć używać cieni do powiek to do pracy wybierz pastele w kolorze ziemi, beże oliwki, pistacje.wewnętrzną część powieki pomaluj jasniejszym kolorem a zewnętrzną ciemniejszym, ganice między odcieniami rozetrzyj by nie było jej widać. Usta przypudruj, pomaluj pomadką a nastepnie błyszczykiem. Na impreze natomiast proponuje ci mocniejszy makijaż w kolorze brązowym lub srebrno-szarym. Oraz jasne usta w kolorze brzoskwini. Jak koleżanka powyżej radze obejrzeć kilka filmów na you tube bo cięzko to wszystko opisać. Poza tym radzę ci kupić różnobarwną palętę cieni(jakiejś tańszej firmy np. rubby rose-ok. 15 zł 20 kolorów) do oczu i poeksperymętować by zobaczyć w jakich barwach najlepiej się czujesz. Pamiętaj tylko ze mocny makijaż nie zawsze znaczy ładny czy seksowny i że jeśli mocno malujesz usta to delikatnie oczy i odwrotnie. Powodzenia!!!

Gość naatalkaaa
Jak to zwykle bywa, metodą prób i błędów.

Gość hihihihihihih
Do brązowych włosów i niebieskich oczu IDEALNY jest cień - delikatny pomarańcz, taki łososiowy, bardzo pięknie to wyglada.

Gość nieumiem
Dziękuję za pomoc :) najgorzej mam z dobraniem kolorów cieni ale muszę popróbować.