Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takasprawa

Wakacyjne dzieci - jak jest z wodą do picia???

Polecane posty

Gość takasprawa

Drogie mamy z doświadczeniem, może wy mi odpowiecie bo nie mam kogo się poradzić. Moje dziecko przyjdzie na świat w lipcu i gdy tak sobie myślę jakie koszmarne upały były w ubiegłym roku, zastanawiam się czy synek nie będzie potrzebował więcej pić. Czy od razu po urodzeniu można podać wodę dla niemowląt gdy tylko zrobi się marudny, np na przemian z mlekiem? Czy koniecznie zaraz przystawiać do piersi? Czy ta woda musi mieć 37 stopni? Wybaczcie banalne pytania, nie mam doświadczenia :)

Gość aniaaaak
ja rodzilam w lipcu,byl upal,nie kazali mi dopajac,tylko piers. to bylo 6lat temu,wiec teraz moze inaczej lekarze radza.

Gość ja urodziłam na początku sierp
nia (2,5 roku temu) i pomimo upałów nie dopajałam, a synek był tylko na piersi dzieciom wystarcza sama pierś i najczęściej same wolą mleko matki niż wodę próbowałam podać wodę mojemu synkowi, za namową teściowej, ale on ani myślał by pić cokolwiek innego niż moje mleko;) zresztą do 6 miesiąca był na samej piersi i był zdrowiutki jak ryba;)

Gość mamauskaaaa
jak nie bedizesz karmic peirsia tylko sztucznie-czego nei jestes w stanie juz teraz stweirdzic bo eni weisz co bedize to musisz dopajać wodą nawet w zimie do sztucznego mleka trzeba podawac wode czy herbatki

Gość takasprawa
Dziękuję za odpowiedzi!

Moja miała 4 miesiące w lato i nie chciała pić z butelki. Sama pierś jej wystarczała, ale oczywiście domagała się czesto piersi.