Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kadzidełko

Potrzebuję pomocy-gotowanie

Polecane posty

Szczerze mówiąc nie umiem zbyt dobrze gotowac i zawsze mam problem co przygotowac na wizytę mojego chłopaka. Doradzcie mi jakies szybkie i proste w wykonaniu dania. Będe bardzo wdzieczna.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mam ten sam problem
przygotuje sałatke z tuńczyka + jajka na twardo, kukurydza, groszek z puszki, ogórek kiszony, majonez, sól, pieprz. grzanki czosnkowe - na chleb tostowy wycisnąć czosnek, położyć plaster sera zółtego i zapiec.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mam ten sam problem
kupna pizza jeszcze wchodzi w gre.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość LlelumPolelum
pierś z kurczaka w kostkę podsmażyć z curry i przyprawami do tego ryż i sos do potraw chińskich ze słoika lub z proszku winiary czy knorr. szybko, smacznie (jak kto lubi) i do syta.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość LlelumPolelum
albo spagetti. mięso mielone podsmażyć z przyprawami, ugotować makaron i sos też z torebki bo tak najprościej chyba że wolisz sama zrobić z pomidorów z puszki, serem posypać i smacznego:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość chce zrobić ogródek
po co się truć sosami z torebki jak sos do spaghetti domowej roboty jest banalnie prosty :) wystarczy zmiksować pomidory z puszki i wlać do podsmażonego mięsa, przyprawić solą, pieprzem, bazylią i gotowe :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość no ja tez ...
agadza sie a nawet mozna bez miksowania i dodac cebule z czosnem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość chce zrobic ogródek
ja cebulę i czosnek podsmażam razem z mięsem :) Czasami też ząbek dodaję do sosu ale to różnie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Milennnn
Zapraszam na blog z lekkimi przepisami, dzięki którym nie bedziesz rzucać się na jedzenie. Są to potrawy smaczne, zdrowe i niskokaloryczne. Sama jestem na diecie i dlatego takie właśnie przepisy zamieszczam. Są tu zarówno przepisy na słodkie przekąski jak i na dania obiadowe ;) Wszystko przedstawione KROK PO KROKU www.kochamy-jedzenie.blogspot.com

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a wszelkiego rodzaju zapiekanki makaronowe, ziemniaczane? wystarczy skladniki zalac smietanka z przyprawami i do piekarnika

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość margolka66
Rolada waflowa . 2 - 3 suche wafle obłożyć mokrymi czyściutkimi ściereczkami , aż wafle zmiękną.Zrobić farsz: w drobną kosteczkę pokroić 0,5 kg pieczarek i 1 cebulę wszystko poddusić do miękkości , doprawić solą i pieprzem.Do ostudzonego farszu dodać 10 - 15 dkg startego żółtego sera , równomiernie rozłożyć na waflach i zwinąć je w rolady, łączeniem końcówką w dół.Ciasno zawinąć w folię spożywczą.Na 1 godzinę.Wyjąć z folii , roladę pokroić na 5 - 6 roladek , otoczyć w roztrzepanym jaju i bułce tartej , smażyć na gorącym oleju na złoty kolor.Podawać z barszczem czerwonym - może być gotowiec np. Winiary - jest dobry .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość margolka66
Mięso pieczone! Łatwo zrobić i bardzo smaczne można podawać na ciepło i na zimno. Kup tak około 1,5 kg ładnej szynki lub karkówki.Dobrze umyj . ponakłuwaj mięsko czymś ostrym i wąskim (cienki nóż .W powstałe otwory powciskaj maleńkie plasterki czosnku.Tak spraw mięso ze wszystkich stron.Natrzyj mięso w koło olejem, posyp do smaku pieprzem i solą , obłóż w koło (przylep) kilka liści laurowych i kilka ziaren ziela angielskiego.Pozostaw tak mięso na 2 dni w chłodnym miejscu.Kup rękaw do pieczenia mięsa lub worek do pieczenia mięsa.Zdejmij ponalepiane liście i kulki ziela.Zapakuj mięso do worka lub rękawa , zepnij mocno klamerkami( są dołączone z workami i rękawem.Piekarnik rozgrzej do 200st.C ułóż na blaszkę i piecz mięso ok.1,5 godziny.Jeśli mięsa jest mniejszy kawałek to krócej.Przyjmuje się, że 1 kilogram mięsa piecze się 1 godzinę. W trakcie pieczenia delikatnie(przewracaj worek ,by mięso piekło się ze wszystkich stron, ostrożnie bo może pęknąć).Po upieczeniu rozwal worek od góry, zlej powstały sosik mięsny , może posłużyć z bazę do sosu.Lub przelej do brytfanki drobno pociachaj kilka dużych cebul i w tym sosiku je duś, duś tak długo aż cebula wysmaży się na szklistą , gładką masę.Często mieszaj , by uniknąć przypalenia.Taka masa cebulkowa jest idealna do posmarowania chleba a na to dać kawałek - cienki plaster upieczonego mięsa.Grubszy plaster mięsa na ciepło można podać do ziemniaczków.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość margolka66
FACECI TO UWIELBIAJĄ !!!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×