Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość roczek:)))))))))))))))))))))))

pierwszy roczek co zrobic do jedzonka?

Polecane posty

witam 13 marca moja Zuza obchodzi swoj 1 roczek ale impreze dla gosci i chrzestnych wyprawiamy 12 bo nie wszystkim pasuje a 13 zuzka spedzi je z nami czyli mama i tata. Zastanawiam sie co zrobic na cieplo do zjedzenia macie jakis propozycje? dziekuje .......

Gość karolka8512
witaj, to zależy też jakie grono gości będziesz miala na chrzcinach, po kościele proponowała bym ci rosół na drugie danie ziemniaczki z jakimś kotleckiem schabowym albo pierś z kurczaka może być też pieczony kurczak udka i jakieś sałatki z dwa rodzaje po obiedzie jakies ciacho po południu jak ja wyprawiałam chrzest to podałam cieple gołąbki i zupe gulaszowa, były też szaszlyki no ale ja mialam 25 osób

Gość karolka8512
wiesz co przepraszam cię że napisałam o chrzcinach ,chwile temu tez sie wypowiadałam na temat menu na chrzciny i poprostu u ciebie nie doczytałam że to roczek ale na roczek córeczki tez mialam to samo menu co napisałam powyzej

Gość tak tak oczywiści
a pytasz o menu na 12 czy 13??

witam ja mieszkam w uk i mysle ze goscie beda tak na 14 i kompletnie nie wiem co mam zrobic do jedzenia myslalm o jakis fikasnych salatkach czegos takiego innego nie zaden bigos ani salatka warzywna itp

Gość co do JEDZENIA
zrobic chcialas zapytac. kobity, czy wy juz normalnie mowic nie umiecie? ja tez mam male dziecko, ale jak tak mozna!?

Gość anna noowa
to poszukaj przepsiow na salatki. musisz miec cos na cieplo. ja robie takie kurczaki w sosie pomaranczowym - pycha.

Gość xxxxxxyyy
Bardzo ogolnikowe pytanie - nie piszesz czy goscie przyjezdzaja z daleka czy to ma byc taka popoludniowa herbatka - ile dzieci i ile doroslych - w jakim wieku dzieci i dorosli - bo inaczej konserwatywne ciotki pod 60 a inaczej cool wujek i ciocia 20 letni. Powiem ci co u nas bylo - impreza w sumie mloda oprocz mojej mamy, ktora jest bezkonfliktowa i niekonserwatywna byli nasi znajomi, moj brat i jego zona - przedzial wiekowy od 1 - 60 lat z przewaga dzieci i osob kolo 30. Menu bufetowe - salatka z kuskus i tunczykiem, male kanapeczki i koreczki z szynka, serem, ananasem, oliwkami, ogorkami, parowkami nadziane na ananasa - to dla mlodziezy 9-12 lat, plus minipizze - hawajska i szpiankowo-szynkowa - wyciela z ciasta male krazki szklanka:) - piecze sie szybciej niz duza i fajniej jesc . Na deser byly male ciasteczka - wklad kolezanki, dla dzieci i chetnych do zabawy doroslych kebeby owocowe maczane w roztopionej czekoladzi i oczywiscie TORT - domowy z lekkim kremem i owocami - wklad babci:). Byly jeszcze owoce i troszke czipsow dla dzieciakow starszych ale ilosc symboliczna. Goscie i jubilatka b, zadowoleni z imprezy i menu:) na poprawiny w gronie samych innych roczniakow dla roczniakow masa chrupek, owockow, biszkoptow - reszta jedzonka przyniesiona przez mamy, bo to wyjatkowo trudny wiek kulinarnie - dla doroslych tarta szpinak-feta, salatka capricciosa, muffinki domowej roboty, oraz TORT ale kupny tym razem :)