Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aniaaaasaaaaa

mam niedoczynnosc wizyta u specjalisty za 2 miesiace co moge zrobic do tego

Polecane posty

Gość aniaaaasaaaaa

czasu? Jakas dieta? Lekarz rodzinny nie chcial mi przepisac lekow powiedzial, ze to tylko specjalista moze wypisac leki. A tu tyle czekania... moj wynik to 4.69 norma do 3.55

Gość mama ze szczecina
Dieta raczej niczego nie zwojujesz potrzebne sa leki. Ja lecze sie u endo prawie 8 mies i tsh spadlo z 12 na 1.2

Gość mama ze szczecina
a nikt ci nie przepisze bo endo musi ustalic ci dawke

Gość aniaaaasaaaaa
az tyle mialas?? wow szok. jakie mialas objawy? powiedz czy to sie leczy cale zycie?? trochce sie zdziwilam bo nikt w mojej rodzinie nie ma chorej tarczycy.

Gość aniaaaasaaaaa
tak tak wiem ze nikt inny mi ni eprzepisze a rodzinna lekarka mi powiedziala, ze tylko endo mi da leki. jestem zalamana bo u mnie w miesci ejest tylko 2 endo czeka sie pol roku, prywatnie 2 miesiace a pierwsza wizyta ponoc 150 zl :( czy leki sa drogie?

Gość ddeeeww
Możesz napisać jakie masz objawy??? Mi ostatnio ciągle zimno jest i wyczytalam że to niedoczynność może być! Kiedyś brałam joddil tabletki,po porodzie coś tam z tarczycą miałam,ale nie pamiętam co to było dokładnie.Przestałam brać te tabletki dawno.

Gość aniaaaasaaaaa
mi jest zimno, nie moge np dogrzac stop, kolatanie serca, jestem ogolnie zamulona, zmeczona, nic mi si enie chce

Gość aniaaaasaaaaa
jem tyle co kiedys, a duzoooo przytylam i nadal w oczach tyje.

Gość ddeeeww
Poszukaj dobrego lekarza,ja trafiłam do kobiety małomównej,nic mi nie tłumaczyła,2 razy byłam,zapisała tabletki a na drugiej wizycie jak pytałam czy dobrze jest,niby tak a zwiększyła tabletki z setek na dwusetki i nawet nie wiem czemu.

Gość aniaaaasaaaaa
pomogly ci chociaz te tabletki?

Gość ddeeeww
no to mam podobne objawy,zimno mi,nic mi się nie chce,przytylam sporo ale też więcej zaczełam jeść!!! Muszę iść do lekarza chyba.

Gość aniaaaasaaaaa
to idz koniecznie, ja sie mojego prosilam o badania sama z siebie by nie dala..

Gość ddeeeww
nie odczułam różnicy,a wtedy to mialam z krwi TSH podwyższone i dlatego mnie do endyk wysłali,jak pisałam ta lekarka nic mi kąkretnie nie mówiła dlatego z 3 lata nie byłam.

Gość aniaaaasaaaaa
to idz do innego

Gość lololololllllllll
lekarz rodzinny pierdoli głupoty:O moze przepisac leki!dawka minimalna i czekanie na wizyte u endo. najwyzej bedzie za malo i tyle.endokrynolog i tak przepisze te same leki bo ich potrzebujesz.dawka bedzie tylko inna. wiem co mowie bo wlasnie przerabiala to moja mama. przed wizyta poworne badanie krwi zeby bylo na świeżo u endokrynologa zeby zobaczyl jak reagujesz na lek.bardzo cenna informacja w doborze dawki. swoja droga ciekawe jest chorowanie w polsce:O

Gość aniaaaasaaaaa
mowilam jej zeby cos do tego czasu przepisala a ona ze nie moze ;/ ze musi byc ft3 i ft4 i usg tylko endo moze ;/

Gość ddeeeww
najpierw zrobie badania i dopiero się zapiszę,może na koniec roku się dostanę:) Wtedy mi sie udało bo poprosiłam moja cieżarną znajomą by sie zarejestrowała jako ja i czekałam jakiś miesiąc tylko.Pewnie dlatego do byle jakiej wcisneli.

Gość z tego co piszesz to masz nadc
nadczynnośc . Poza tym jest baaardzo niewielka-wręcz znikoma. JEŚLI OCZYWIŚCIE TO BADANIA TSH. Norma TSH to 4,0

Gość aniaaaasaaaaa
dobre z ta ciezarna :) a ja mam niedoczynnosc norma to 0.39- 3.55 a ja mam 4.69...

Gość aniaaaasaaaaa
przeciez norma jest do wieku...

Gość z tego co piszesz to masz nadc
ok, jest niedoczynnośc ale bardzo malutka. Nie ma co panikować.

Gość aniaaaasaaaaa
dzieki za linka, pomocny :)

Gość 98493849
ja słyszałam o takim preparacie KELP, który pomaga uzupełniać niedobory jodu, jest tani i podobno dodaje mozno energii. I chyba warto jeść ryby.

Gość kelp
kelp jest drogi i oprocz jodu ma arszenik i wszystkie metale ciezkie, ktore glony pochlaniaja.

Gość skoro ludzie
tą terapią nawet raka usuwają, to warto spróbować, tu masz link: http://video.google.com/videoplay?docid=6169050139483021263 Oprócz tego spróbuj jeszcze zrealizować kilka punktów ujętych w t. "4 warunki determinujące zdrowie" co znajdziesz na: www.vademecum.zdrowia.prv.pl

Gość aniaaaasaaaaa
czy na niedoczynnosc trzeba leczyc si ecale zycie? czy leki usuwaja to zmeczenie i inne objawy choroby?

Gość jodu nie wolno przy
niektórych chorobach tarczycy!!!

Gość ddeeeww
Witaj.Bylam dziś u lekarza rodzinnego i mam zlecone badania,na dodatek miałam wysokie ciśnienie.