Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

teneryffaa

RADA RODZICÓW - czy któras mama należy ?

Polecane posty

Drogie Mamy , dzisiaj w żłobku mojej córki powstała Rada Rodziców . Zostałam jej członkiem i tak sobie czytam w necie , ale informacje są sprzeczne . Jutro oczywiście potwierdze je w Urzedzie Skarbowym . Ale chciałam sie podpytać mam które mają doświadczenie w tym temacie . Czy Wasza Rada ma NIP ? Czy macie oddzielny rachunek bankowy ?

Gość BRYGIDA:)
Ja nie jestem w Radzie Rodziców ale w trójce klasowej i to już 9 rok. A o co chodzi z tą skarbówką? Pozdrawiam:)

w necie przeczytałam że niektóre Rady Rodziców zgłaszają się do urzedu skarbowego jako podatnik podatku dochodowego , dostaja numer NIP, sa oczywiscie zwolnione z tego podatku , ale musza prowadzić księgowosć , mogą brać faktury na "radę rodziców" lub je wystawiać . Dzisiaj jednak potwoerdziałam to sama w urzedzie skarbowym i rada rodziców nie jest odrębnym organem i nie powinno miexc tego nipu bo wspiera tylko działalność przedszkola , szkoły czy żłobka. Ma nie przynosić dochodów tylko pomagać dzieciom mieć lepsze atrakcje. Zreszta u nas składka to 10 zł , pewnie połowa i tak nie będzie sie chciała dorzucac ..