Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co to moze byc$$$$$$$$$$

niezreczne pytanie!!!!!!! chodzi o odbyt :(((((((((

Polecane posty

mam pytanie od porodu minelo 15 miesiecy a ja w odbycie tzn wystaja mi jakby kulki czy to hemorojdy? leczylam je kilka razy ale one powracaja mam klopoty z zalatwianiem sie nie moge oge wrecz sie zalatwic czy ktoras cos poradzi plis

Gość ftjntrfjndfthrehw
nieeeee..... to rak odbytu

najprawdopodobniej hemoroidy kup sobie krem lub czopki na hemoroidy najprostsze ziołowe np hemorol czopki lub aesculan maść nie martw sie :)

Gość no niestety
to hemorojdy ja tez mialam kupilam diosminex tabletki i masc i przeszlo ale tego nie wolno lekcewazyc jak krwawisz to natychmiast do lekarza

Gość no niestety
hemoroidy

Gość mysle wiec jestemm
mysle ze to moga byc hemoroidy po ciazy lub porodzie . Jak ci cos takiego wyskoczy to na umyta skore smarój miodem ( w tamtym miejscu gdzie jest ta kulka ) Nie ma lepszego lekarstwa , lepszej masci na hemoroidy niz miod . Jesli masz te kulki to po kazdej wizycie w toalecie ;-) umyj sie i posmaruj miodem . Przypuszczam ,ze to po porodzie .

Gość mysle wiec jestemm
omg, ale byk :-0 oczywiscie smaruj ! Im dluzej siedze w sieci tym bardziej sie uwsteczniam :-0

Gość zupełnie nie rozumiem
Musisz unikać ciężkostrawnego jedzenia, które prowadzi do zaparć, a zaparcia z kolei powodują powstawanie hemorojdów (chyba dobrze napisałam). To jest najskuteczniejsza metoda, po za operacją. Może ktoś inny ma jeszcze jakiś sposób i wypowie się, bo jak na razie, to zabierają głos osoby, które nie mają zielonego pojęcia o życiu i uważają, że ten problem ich nie spotka. To śmieszne, tak samo, jak ich wypowiedzi. Hemorojdy, to choroba, jak każda inna. Jeżeli będziesz unikała zaparć, to obecne objawy mogą ustapić, ale przy ostrych zaparciach mogą sie pojawić, dlatego istotna jest odpowiednia dieta.

Gość mysle wiec jestemm
miod jest najlepszy , oczywiscie mozesz kupic masc ,ale miod jest najskuteczniejszy

Gość zupełnie nie rozumiem
Sorki za "j", HEMOROIDY ma być.

Gość trochę prymitywny sposób.....
ale spróbuj.Urwij kawalek liścia ze świeżej kapusty i stłucz go tak,żeby puścił sok.I obłóż nim guzki.Mnie pomogło.Przez kilka dni się męczyłam,bo bolało cholernie.Po tym zabiegu już na drugi dzień ból był mniejszy i właściwie mi nie przeszkadzał.Kapustę zastosowałam tylko raz i do tej pory mam spokój.Być może Ty będziesz potrzebowała ją zastosować więcej razy,ale chyba nie zaszkodzi spróbować.

dziekuje za wypowiedzi te kulki mam wookolo dziurki do odbytu tak mam to po porodzie,teraz znowu zaszlam w ciaze,mam dola bo przez te hemoroidy bo brzuch mnie boli bo sie zalatwic nie moge nawet nie ma dojscia do odbytu jest ale takie malenkie czasami uda mi sie zalatwic ale nie codziennie :(