Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PANNA MŁODA 88

Makijaż ślubny...

Polecane posty

Gość PANNA MŁODA 88

Dziewczyny chciałabym żebyście napisały o makijażu slubnym, tzn czy malujecie się u kosmetyczki czy same. Jakich kosmetyków będziecie używać lub użyłyście. Podkłady,cienie itp. Żeby makijaż był trwały... A może jakieś triki...? :) Czekam na Wasze odpowiedzi. Pozdrawiam....- PRZYSZŁA PANNA MŁODA :)

Ja umówiłam się z wizażystką, nigdy z takich usług nie korzystałam, ale umówiłam sie na oróbny makijaż a potem będzie ten właściwy. Pani przyjedzie do mnie do domu, pracuje na profesjonalnych kosmetykach kryolan, chanel, dior. Sam potrafie sie na codzien i od świeta umalowac, ale znając życie w ten dzien w nerwach nie wyjdzie mi tak jak bym chciała tak więc zwracam się z prośbą do profesjonalistki:) Ponadto gdybym chciała kupić porządne kosmetyki (sam fixer 80 zł) to napewno nie zmieściłabym sie w tych 130 zł (próbny plus właściwy make up) które proponuje mi wizażystka.Także zaszaleje, a co:D A pozatym strasznie zalezy mi na trwalym makijażu i chciałabym sztuczne rzęsy a sama napewno ich nie przykleje, gdyż nigdy nie miałam z tym do czynienia;)

Ja też mam wizażystkę umówioną. Byłam już u niej 2 razy na makijażu i jestem zdecydowana że tylko u niej chcę się malować. Bede miec tez próbny. Na co dzień się maluję, ale sama bym się do ślubu nie zdecydowała malować. ;)

nadmieniam hehe :) ze makijaze sa fantastyczne- slubne, wieczorowe, z innej okazji, maluje nawet pana młodego :) naprawde polecam :)

ja bedę malować sie sama. Tyle, że bardzo mocno interesuję sie wizażem, wiem jak się umalować, żeby dobrze wyglądać. Jak moim koleżankom czy babką w rodzinie trafia się jakieś więszke wyjscie to proszą mnie o makijarz :) Napewno zainwestuje w fixer czyli utrwalacz, bo tego nie mam w mojej kosmetyczne kolekcji. Poza tym zdecyduję sie na przedłużanie rzęs. Bardzo fajnie wygladam z doklejonymi rzesami, ale obawiam sie, że w dniu ślubu sama ich nie przykleję. Więc zafuncuję sobie przedłużanie, które przy okazji zostanie na poślubne wakacje :) Natomiast jeżeli nie interesujesz się tematem to doradzam wizażystkę.

Gość malowałam się sama
Ja do ślubu malowałam się sama - po 3 próbnych makijazach u 3 różnych tzw. "profesjonalistek" stwierdziłam, że więcej stresu będzie mnie kosztować pójście do kogoś niz zrobienie makijażu samodzielnie, zwłaszcza że wychodzi mi to dobrze. Pierwsza pani zrobiła mi makijaż w kolorze "czerwonawy fiolet", w którym wyglądałam jakbym miała zapalenie spojówek, a jak zerknęłam czym mnie maluje, to ujrzałam najtańsze kosmetyki z Rossmana, więc niech mi nikt nie mówi, że "wizażystki" korzystają z markowych kosmetyków - zależy jeszcze która - warto zawsze spytać. Dzwoniłam jeszcze potem do kilku miejsc pytając, czego tam używają, i bynajmniej nie usłyszałam, że Diora. Mój drugi makijaż był wykonany już dużo "lepszymi" kosmetykami, ale pani wykazała się takim wyczuciem kolorów, że pomalowała mi oczy dokładnie w kolor tęczówki, przez co oczka wyszły jak rozmyta szaroniebieska plama - thank you. Trzeci makijaż był w stylu "na ulicznicę", wykonany przy świetlówce, owszem, również lepszymi kosmetykami, ale nie poznałam siebie w lustrze i juz myślałam tylko o tym, co zrobić, żeby nie wyjśc tak na ulicę, bo się zwyczajnie wstydziłam. Makijaż mega mocny - zgadzam sie, na ślub trzeba się raczej umalować mocniej, bo zdjecia, itd. - ale to nie oznacza, że trzeba z klientki od razu robić jakieś zombie. Żadna z pań nie umiała moich niewielkich oczu jakoś optycznie powiększyć, wydawało się, że wg nich receptą na wszystko jest zamalowanie wszystkiego co się dało jak największa ilościa cienia, w dwóch ostatnich przypadkach dodatkowo zrobiły to krzywo, a za ostatnim razem po przyjściu do domu odkryłam przy świetle dziennym pomarańczowe "mazy" na czole i miedzy koścmi policzkowymi a żuchwą. Od tej pory wizażystkom mówię zdecydowane NIE. Kupiłam w Douglasie i Sephorze markowe kosmetyki - fakt, duży wydatek, ale bede je miała na dłużej. Kupiłam kępki sztucznych rzęs, najmniejszy rozmiar z Inglota, tylko troszkę dłuższe od moich naturalnych (przyklejanie to banał, i nic nie odpadło, musiałam się nawet potem natrudzić, zeby je znaleźć wśród swoich własnych, i oderwać) przećwiczyłam malowanie 3 razy i sama się umalowałam, spryskałam utrwalaczem i już. Nic nie spłyneło, mimo mżawki w dzień ślubu. Podczas przyjęcia koniecznie bibułki matujace, bo jak człowiek ma tak tłusta cerę jak ja to nic nie pomoże. Tak nawiasem mówiąc, u zadnej z kobiet obecnych na moim weselu nie widziałam efektu "spłynięcia" makijażu, więc może z tym akurat nie przesadzajmy. Pozdrawiam wszystkie panny młode.