Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze ktos doradzi mi

MATURA 2011 jak sie przygotowac ???

Polecane posty

hej kochani jak wygladaly wasze przygotowania do matury?? np. j.polski... czy sa lektury na ktorych skupiliscie sie bardziej od innych?? jak ogolnie przygotowac sie? "uczac" sie poczynajac od antyku, konczac na wspolczesnosci?? ja mam straszny metlik w glowie i naprawde nie wiem jak dobrze zaplanowac ta nauke :/ dodam ze to jest zaoczna szkola dla doroslych, wiec w szkole niczego "nie ucza" zajecia to jedna wielka sciema, nawet nie powiedza czego tak naprawde powinnismy sie uczyc, na czym bardziej sie skupic itp. wiem ze mam male szanse by zaliczyc ta mature, ale jednak chcialabym podejsc do niej skoro koncze ta szkole, i jestem ciekawa jak wy do matury przygotowywaliscie sie :)

Gość wsfwsgferdgfedg
a co Ty myslisz, że dzienna szkoła to nie ściema? jak ja zdawałam maturę 8 lat temu to jeszcze był jakiś poziom, teraz to już nie można mowić o żadnym poziomie z tego co się orientuję to trzeba byc naprawde głąbem, żeby teraz nie zdac matury a z języka polskiego to już w szczególności przeciez na tej nowej dziwnej maturze nawet lektur nie musisz znać, wiem bo moi znajomi zdawali

tak ja wiem co masz na mysli, bo sama mam znajomych ktorzy te matury pozdawali nie wiem jakim cudem ale jednak chcialabym jakos sie przygotowac, i nie wiem dokladnie z czego, czy sa ktores lektury wazniejsze od innych... zeby to czlowiek umial jeszcze pisac "wypracowania" i wiedzial jak zaczac, i jak skonczyc i pisac na temat teraz w szkolach to jest porazka, chodzi sie tylko by zaliczac ale zadnej wiedzy nie przekazuja...

W ubiegłym roku zdawałam maturę, jeśli chodzi o pisanie wypracowań to mam dużo schematów, poszukam ich na komputerze. Zajrzyj tu jutro jak coś znajdę to się odezwę:).

dziekuje:) bede bardzo wdzieczna :)

hej,a moglabys przeslac rowniez i mnie? przygotowuje sie do egz na bazie matury prawdopodobnie :) (j.pol i j.ang) moj mail dronka1909@op.pl dzieki

Gość dziewucha bez brzucha
a z czego zdajecie maturę??? :P też wam mogę podesłac nap. przydatne zwroty z angola i opis obrazka itp.