Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

fioletowy widelec

zamarynowane mieso- ile postoi?

Polecane posty

Pytanie: Wczoraj rozmroziłam pierś z kurczaka, wieczorem zamarynowałam w oliwie, ziołach, czosnku itp. Czy dziś wieczorem bedzie to zdatne to usmażenia? :D

spokojnie mozesz trzymac w marynacie 2, 3 dni, ale musi owa marynata przykrywac cale mieso. zawsze dodawaj lyzke jakiegos octu (winnego, balsamicznego, cherry czy tez innego aromatycznego) do marynaty, skruszy mieso.

no tak, tylko to mięso nie pływa w marynacie, tylko jest nią "śmajtnięte" :D A octu dolewałam kiedyś, ale od kiedy griluję je na patelni grillowej to przestałam, bo smażony ocet powoduje okropny smród w mieszkaniu :O

aromatyczny ocet ladnie pachnie i szybko sie ulatnia. no i dodaje aromatu. jak nie ocet to dodaj kilka kropel cytryny - efekt podobny a do kurczaka jak znalazl. jak mialas swieze piersi to wytrzymaja do wieczora spokojnie.

Gdyby nie było rozmrożone tylko świeże - absolutnie nie ma problemu, postoi kilka dni, starczy codziennie przewrócić. Gorzej, że rozmrożone... ale jak dziś, to myślę jeszcze ok, ja bym jadła ;) Zamiast octu może być sok z cytryny, mnie do kuraka świetnie pasuje.

Gość kafeterianie są super
spokojnie możesz dziś usmażyć bez wahania

Gość kafeterianie są super
nie musisz topić :) po pierwsze drób nie wymaga aż tak długiego marynowania po drugie mięso leży w lodówce przecież smacznego