Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

fioletowy widelec

zamarynowane mieso- ile postoi?

Polecane posty

Pytanie: Wczoraj rozmroziłam pierś z kurczaka, wieczorem zamarynowałam w oliwie, ziołach, czosnku itp. Czy dziś wieczorem bedzie to zdatne to usmażenia? :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
spokojnie mozesz trzymac w marynacie 2, 3 dni, ale musi owa marynata przykrywac cale mieso. zawsze dodawaj lyzke jakiegos octu (winnego, balsamicznego, cherry czy tez innego aromatycznego) do marynaty, skruszy mieso.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
no tak, tylko to mięso nie pływa w marynacie, tylko jest nią "śmajtnięte" :D A octu dolewałam kiedyś, ale od kiedy griluję je na patelni grillowej to przestałam, bo smażony ocet powoduje okropny smród w mieszkaniu :O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
aromatyczny ocet ladnie pachnie i szybko sie ulatnia. no i dodaje aromatu. jak nie ocet to dodaj kilka kropel cytryny - efekt podobny a do kurczaka jak znalazl. jak mialas swieze piersi to wytrzymaja do wieczora spokojnie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gdyby nie było rozmrożone tylko świeże - absolutnie nie ma problemu, postoi kilka dni, starczy codziennie przewrócić. Gorzej, że rozmrożone... ale jak dziś, to myślę jeszcze ok, ja bym jadła ;) Zamiast octu może być sok z cytryny, mnie do kuraka świetnie pasuje.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kafeterianie są super
spokojnie możesz dziś usmażyć bez wahania

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kafeterianie są super
nie musisz topić :) po pierwsze drób nie wymaga aż tak długiego marynowania po drugie mięso leży w lodówce przecież smacznego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×