Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Moogio

Podwiazanie jajowodow

Polecane posty

Gość Moogio

Witam! Nie trafilam na taki temat, a mam takie pytanie, czy ktoras z Was przeszla ten zabieg, albo ma wiedze na ten temat? Mam dwoje dzieci, nie planuje wiecej. Probowalam wielu metod anty, ale one jakos mi nie pasuja. W tejchwili od 1,5 roku mam zalozona mirene, ale to straszna pomylka. Nie dla mnie. Zle sie czuje, przytylam 17 kg i zero ochoty na wspolzycie, a przeciez nie po to sie zabezpieczam, zeby odstawiac meza. tragedia jednym slowem. Zaczelam sie zastanawiac nad podwiazaniem jajowodow. Macie w tym temacie jakies doswiadczenia?

Gość 123456789hmmmm
Z tego co wiem to podwiązanie jajowodów następuje podczas cesarskiego cięcia...Chyba innej metody nie ma. No chyba, ze się mylę :(:(

Gość vertigo_fall
Oczywiście że są inne metody - laparoskopia i po sprawie. Nie trzeba wcale cesarskiego cięcia. Tyle tylko, że w Polsce kobieta jest ostatnią osobą, która może decydować o tym ile chce mieć dzieci, więc pozostaje albo szukać na lewo, albo wycieczka za granicę.

Gość Moogio
Chodzilo mi raczej o to jak to wyglada w praktyce, a nie jak to sie robi, bo to wiem. Miala ktoras z Was z tym doczynienia? Lekarze mowia, ze nie ma skutkow ubocznych, ale czy napewno? Bo lekarze swoje, a zycie swoje.