Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ihavean

BOJE SIE, CZY MIMO WYKSZTAŁCENIA ZNAJDE PRACE.........

Polecane posty

Gość ihavean

studiuje dziennie ekonomię, specjalnośc związana z rachunkowością. Mam tez dyplom technika farmaceutycznego i technika hotelarstwa. Certyfikat mam z angielskiego, poziom zaawansowany i prawo jazdy kat. B. Mimo,że naprawde wiele serca i siły wkładam w naukę, to i tak boje się,że nie znajde pracy w Polsce. Lęk przed przyszłościa odbiera mi chęc do czerpania radości z zycia....Uwielbiam moje studia, interesuja mnie one, ale tak bardzo boję sie,czy będe mieć pracę:(

Gość Myśl pozytwnie to znajdzisz
nie kreuj w swoim zyciu tego czego nie ma, albo tego czego nie chcesz :)

Gość ihavean
MOZE FAKTYCZNIE POZYTYWNE MYSLENIE COS DAJE....

Gość po rachunkowosci nie jest zle
zwlaszcza w duzym miescie. Dziwi mnie tylko ta rozbieznosc: rachunkowosc, hotelarstwo i farmacja, wyglada jakbys nie wiedziala czego chcesz.

Gość ihavean
przestraszyłam się,że jedna dziedzina dzisiaj to za mało, a ja jestem ciekawa wszystkiego, lubie się uczyć, więc nie stanowiło to dla mnie problemu

Gość scdfscdfs
ten kto uczy się wielu rzeczy na raz nie jest kimś wiarygodnym. Trzeba się uczyć w konkretnym kierunku a nie wszystkiego po trochu

Gość wiem cos o tyyyym
Mozesz przestac sie martwic, bo na pewno nie znajdziesz, tak to teraz jest w tym kraju -tytuł technika niewiele daje -prawko ma prawie kazdy -tak samo kazdy zna angielski -moze studia cie uratuja, ale teraz magistrów jak psów

to trzeba bylo sie jakos ukierunkowac, np rachunkowosc + 2 jezyki obce a nie kazdy kierunek z innej parafii. to hotelarstwo jeszcze ujdzie ale jak bedziesz sie starac o prace w rachunkowosci to farmacje moim zdaniem powinnas wyrzucic z cv.

Gość bunga bungaa
Jest takie powiedzenie, ze jak cos jest do wszystkiego, to jest do niczego...

zrozumcie, jeśli nie jesteś lekarzem, prawnikiem, czy inżynierem, to pracodawcę gówno obchodzą twoje dyplomy - ważne co rzeczywiście umiesz i czy on dzięki tobie coś zyska.

Gość apisia
rozumiem cię , że uczysz się i chciałabyś żeby to sie przydało w pracy ale nie wiadomo czy oprócz zawziętej nauki w różnych dziedzinach jesteś również dobrym pracownikiem

Gość ihavean
tak, wiem.... Ale ta farmacja to jest takie zaplecze "gdyby cos"... Teraz najwazniejsze sa dla mnie studia i chciałabym znaleźć prace jakaś związaną z rachunkowościa cos jak księgowość itp...

Gość apisia
jestem zwolenniczką rozwijania sie jednej dziedzinie lub w dziedzinach powiązanych jak ktoś jest w czymś dobry i nie zmusza sie do tego to będzie zarabiać

Gość scdfscdfs
to ja dziekuje za takich farmaceutow ktorzy koncza to w razie czegos a potem ludzie umeiraja dzieki taki palantom nic nie umiejacym

Gość apisia
w razie czego możesz jeszcze zostać fryzjerką,kucharką i weterynarzem ;)

Gość ihavean
żeby zdac egzamin zawodowy na technika farmaceutycznego trzeba go zdac na 85%..... Więc nie mów,że takie osoby to palanty....

niekoniecznie Miecho. prowadze maly dzial zwiazany z ksiegowoscia w wielkiej firmie i przyjmuje ludzi z bardzo malym doswiadczeniem albo i zerowym. Procesy i systemy w korporacjach sa przewaznie tak detaliczne i skomplikowane ze nigdzie sie ich nie nauczysz poza sama firma. Owszem na wyzsze stanowiska wazne jest co umiesz, ale tzw entry position wystarczy zeby kandydat byl kumaty i solidny, a to widac po dyplomie. Do calej reszty sie go przeszkoli.

miałem na myśli normalną pracę, gdzie da się zarobić normalne pieniądze :)

Gość DROGA AUTORKO NIE SŁUCHAJ TEGO
tutaj siedzi sam plebs na kafe:-O widac,że jestes wszechstronna i martwisz sie o swoja przyszłość, w przeciwenstwie do niektórych co zakładaja tematy typu " brak matury, a znalezienie pracy".... Dzisiejszy rynek pracy wymaga tego bys była elastyczna , a nie ukierunkowana tylko na jedno- bo jesli bedziesz umiec tylko jedno, to zostaniesz z reka w nocniku. Dobry wybór,życze Ci wszystkiego dobrego, wierze,ze znajdziesz prace, głowa do góry:)

ja jestem z wyższej klasy i pluję na plebs, pomiotami :)

jesteś kobietą, nie martw się o pracę - w razie co dasz dupy komu trzeba i cię zatrudnią 🖐️

Gość fdses
zrozumcie, jeśli nie jesteś lekarzem, prawnikiem, czy inżynierem, to pracodawcę gówno obchodzą twoje dyplomy - ważne co rzeczywiście umiesz i czy on dzięki tobie coś zyska. teoretycznie racja ale jesli ktos cos umie to nie bedzie robił za 2 tys zł .. Tylko od razu przedstawia pracodawcy sume 5 tys zł ..

Gość fdses
za 2 tys pracuja tylko ci ludzie po studiach, ktorzy niewiele potrafią ..

plebs powinien powyzdychać niech żyje wyższa klasa wszechstronna ! :)

Gość fdses
a jesli od ciebie zalezy los firmy to mozesz nawet zażadać 7 tys zł na wstepie .. Ale trzeba naprawde duzo umiec zeby rzadac takich wynagrodzen

Gość wtf??
Miecho ma racje.

Gość fdses
żądać to ty sobie możesz i 20 tys, tylko kto tyle ci da frajerze .. Jesli jestes jedynym informatykiem w miescie ktory potrafi stworzyc/ opracowac pewien projekt to kazdy przedsiebiorca o ciebie walczy ... Mamy prawo wolnego rynku .. To ze ciebie nie stac na mercedesa ( najlepszego informatyka w Warszawie ) nie znaczy ze innego przedsiebiorcy nie stac .. I taki Informatyk moze zadac 50 tys bo wie ze mu ktos zaplaci tyle ..

Gość małablondyneczka20
ja mam magistra zdanego na 5, jestem po ekonomii i jedyną pracę jaką mi zaproponowano to w sklepie z ciuchami, do tego trzeba mieć wykształcenie wyższe, więc nie chce myśleć jakie wykształcenie trzeba mieć, żeby dostać się do jakiegoś biura...