Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mr.Pan

Test ciążowy

Polecane posty

Gość Mr.Pan

Witam. Z góry dziekuje za wszystkie odpowiedzi. Otoz wczoraj wspolzyłem z dziewczyna stosujac stosunek przerywany, jednak robilismy to bardzo dlugo. Wiadomo, ze przed wytryskiem z penisa tez uwalniają się śladowe ilości nasienia, stąd nasze obawy. Sprawa wygladała tak, ze zrobilismy to, ponieważ zaczął sie jej okres(wczoraj go miała, początek) a dzis juz go nie miała.. Moje pytania to kiedy najlepiej zrobic test ciążowy? Juz go kupiłem i planujemy jutro z rana(czyli w 2gi dzien po stosunku) ale nie wiem, czy wtedy wierzyc wynikowi, czy nie bedzie to za wczesne.. Oboje mamy po 17 lat, wiec ciąza to moze byc chyba najgorsza rzecz w naszym zyciu, jest calkowicie niechciana.. Jutro napisze w tym temacie jak poszło.. Prosze o wypowiedzi po ilu dniach powinno sie robic test, aby wierzyc wynikowi.. Pozdrawiam

Gość rosy
taaa... na pewno wyjdzie mega tłusta druga kreska... to wtedy pojutrze na porodówkę czym prędzej!!!!!!!!!

Gość justaccccc
Az zal... Zanim wezmiecie sie za sex zapoznajcie sie jak to wszystko dziala, niech dziewczyna idzie do lekarza p tabletki a stosunek przerywany to zadne zabezpieczenie nie ryzykujcie, jestescie mlodzi jak juz chcecie uprawiac sex robcie to z pelna swiadomoscia a nie nerwami. Poczytajcie oboje o dniach plodnych i nie plodnych ale jesli chcecie sie w pelni i bez stresow cieszysie sexsem ze soba polecam tabletki. Twoja dziewvzyna napewno nie zaszla w ciaze w pierwszy dzien okresu a test napewno nie polaze ciazy dwa dni po stosunku. Poczytajcie jak to dziala skoro sie za ro bierzecie, wiedza nie boli a nie zmarnujecie sobie zycia

test ciążowy można zrobić najwcześniej 10 dni po stosunku żeby był wiarygodny, a najlepiej zaczekać przynajmniej 2 tygodnie skoro nie chcecie ciąży to zabezpieczajcie się, ja nie moge co za głąby

Gość Mr.Pan
No coz, tak jak przewidywałem z rana test wyszedł negatywny, ale rozumiem, ze wynik jest calkowicie nieistotny? I dopiero 10 dni po stosunku, czyli za tydzien mozna zrobic test, ktory bedzie wiarygodny?

10 dni to jest absolutne minimum, ja bym czekała 2 tygodnie od stosunku, a najlepiej zrobić w dniu spodziewanej miesiączki jesli sie bedzie spóźniać wynik z dzis mozna o kant dupy potłuc

Gość Mr.Pan
Jak juz wspominałem ta ciaza- jesli istnieje jest calkowicie niechciana.. Wiec jesli bedzie istniec po tych 10 dniach i wyjdzie pozytyw w jaki sposob sie tego pozbyc? jeszcze nie zaglebialem sie w to w internecie, ale podobno mozna kupic tabletke w aptece kosztujaca okolo 50 zł ktora usuwa zarodek do 2 tygodni po stosunku, w ktorym mogło dojsc do zaplodnienia.. Chce najpierw spytac, czy to prawda i jakich sposobow sami byscie uzyli? Chodzi aby zrobic to jak najbardziej po cichu, bez pomocy ginekologa czy innych osób trzecich. Mamy po 17 lat wiec nie chce, zeby to sie wydalo.. Prosze o wypowiedzi:)

Gość jakie zje.by
pierdolicie sie po katach a potem placz i nerwy ehh dzieci

Jak sie nie chce dziecka to sie nie ryzykuje z przerywanym, aborcja to nie jest zastępcza antykoncepcja, durne dzieci. Trzeba było myśleć głową a nie chujem.

Gość Mr.Pan
Wiecie co jest zalosne? Ze pytam sie o cos normalnie, i owszem- jak sie TEGO pozbyc bo dla mnie zarodek w kobiecie to jest COS, a nie dziecko.. Nikt nie moze mi normalnie odpowiedziec, tylko od razu zaczyna wyzywac od tępych, idiotów czy innych. Prosze tu tylko o pomoc czy rade. Jesli masz napisac tylko to, ze jestem glupi i trzeba bylo to czy tamto, to prosze nie wypowiadaj sie.. Dziekuje wszystkim wyrozumialym.

Gość Parapampam
Ehh musisz zrozumiec, ze sa tutaj ludzie, ktorzy staraja sie latami bezskutecznie o dziecko i moga ich razic takie wpisy. Masz prawo do swojego zdania, ze dla Ciebie to tylko COS i masz nawet prawo sie TEGO pozbyc jak bedziesz chcial,ale nie dziw sie, ze niektorych ludzi zirytowala Wasza bezmyslnosc. Musicie naprawde poczytac wiecej o procesach zachodzacych w ludzkim organizmie,bo widac ze jestescie zieloni w tych sprawach. Ja uwazam, ze seks jest dla ludzi, ale musicie to robic z glowa. A stosunek przerywany to zadne zabezpieczenie. Teraz musicie poczekac, najlepiej dwa tygodnie, zeby zrobic test. A jak wyjdzie negatywny to wyslij swoja dziewczyne do lekarza po tabletki. Po co tak sie stresowac.

Gość Mr.Pan
Dziekuje Parapampam, wreszcie ktos odpowiedział jak człowiek.. W takich nerwach w jakich jestem teraz na pewno drugi raz sie takie cos nie powtorzy. Nastawiając sie na najgorsze jednak jesli wyszedłby pozytyw czy istnieje jakis sposob na usuniecie ciazy? Oczywiscie poza aborcją, bo nas na takie cos nie stac.. Chcemy w razie najgorszego zrobic to po cichu bez osob trzecich. Slyszałem cos o tabletce, ktora zabija płód 72 godziny po stosunku w ktorym mogło zajsc do zaplodnienia.. Nawet jesli tak jest, to jest juz za pozno, poniewaz bylo to w czwartek a juz za chwile mamy poniedziałek.. Nie wiem, czy to by jeszcze pomogło. Pewnie sprawa wyglada tak, ze sami siebie tylko nakrecamy, bo w 1 dniu okresu podobno trudno zajsc, tym bardziej, ze nie doszedlem w niej.. Ale to, ze okres zniknął nie wrozy nic dobrego.. Dlatego nastawiajac sie na najgorsze jak 17 latkowie moga pozbyc sie niechcianej wpadki? prosze o rady

Gość kasia_malaaa
ja zaszlam wlasnie po seksie pierwszego dnia okresu :) wiec sie nie zdziwilabym gdyby twoja dziewczyna byla w ciazy, pozdrowienia, tatuśku :)

Gość guugu
kasia mala - ja tez zaszlam w pierwszym dniu okresu. :P:P

Gość Parapampam
Ale chcecie chlopaka wystraszyc;) Dzieciaku glowa do gory, to prawda ze w czasie miesiaczki trudno zajsc, zwlaszcza ze nie doszlo do pelnego wytrysku. Gwarancji Ci nie dam, bo roznie bywa,ale pociesze Cie ze prawdopodobienstwo jest male. A jesli sie Wam przytrafi,to nie pomoge Ci,bo nie slyszalam o zadnych 'sposobach' na usuniecie ciazy poza aborcja. Ja z kolei bardzo bardzo chce zajsc w ciaze,wiec tym bardziej nie wiem. Ale jak masz jakies pytania dotyczace antykoncepcji, zaplodnienia itd. to pytaj. Nie stac Was na tabletki? Jesli jestescie w stalym zwiazku to moze warto zainwestowac-przynajmniej nie bedziecie sie tak stresowac.

Gość łipa
jeju, te tabletki "72h po" nie zabijają płodu ani nic tylko nie dopuszczają w ogole do ciąży bo np. dawka hormonów przesunie owulacje, stworzy nieprzyjazne środowisko dla plemników itp. no ale nie ważne, bo jak sam zauważyłeś, juz za późno na to na stronie womenonweb mozna zamówić za parę stów tabletki poronne, można nimi wywołać poronienie do 9 tygodnia ciąży, ale to jest niebezpieczne bo wiesz, może być krwotok czy coś, a w koncu to nie Ty będziesz robił tylko ewentulanie ona, a więc raczej nie podejmuj takiej decyzji za nią...

Gość Mr.Pan
Postanowilem skonczyc ten wątek. Na szczescie wszelkie obawy okazaly sie tylko obawami.. Dziewczyna dostala okres i wszystko gra, mimo, ze dosc sporo sie spoznil.