nickname 0 Napisano Marzec 11, 2011 Czy jest tu jakaś kobieta , która odpowie na moich kilka pytań? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nickname 0 Napisano Marzec 11, 2011 up Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Czekająca1984 0 Napisano Marzec 11, 2011 Jasne, mam zdiagnozowane pcos ponad 2,5 roku. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nickname 0 Napisano Marzec 11, 2011 Czekająca: czym się leczyłaś/ leczysz - ja narazie nie planuje dziecka i biorę Syndi 35. Dobrze czy źle? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Czekająca1984 0 Napisano Marzec 11, 2011 No chyba tak. Ja brałam rok DIANE - 35 przy pco zeby wyciszyc jajniki i unormowac androgeny. A TY masz stwierdzone pcos ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Rrrebeka Napisano Marzec 11, 2011 Ja mam stwierdzone PCO od 10 lat. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nickname 0 Napisano Marzec 11, 2011 Tak mam stwierdzone , wszystkie badania mialam robione. Mialam za wysoki poziom androgenów, tzn. nie wiele ponad norme ale jednak. I co po tym Diane jak brałaś? Leczysz się czymś teraz? Masz jakis problem z zajsciem w ciąże? Sorki za bezposredniosc , ale szukam porady od kogos kto to przezywa tak jak ja. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nickname 0 Napisano Marzec 11, 2011 Rrebera napisz cos wiecej o leczeniu, dziecku itp. wszystko co jest istotne . proszę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Czekająca1984 0 Napisano Marzec 11, 2011 Hm no wiesz lecze sie prawie 2,5 roku a staramy sie z mezem o dziecko juz rok i 2 miesiace i narazie sie nie udało. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Czekająca1984 0 Napisano Marzec 11, 2011 Po Diane-35 moje jajniki były czynne tylko 2 mies i potem sie zakorkowały znowu i cykl trwał 100 dni az poszłam do innej gin i zaleciła znowu anty na 3 mies, Yasmin. I po tym Yasmin jest troszke lepiej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nickname 0 Napisano Marzec 11, 2011 A czy to prawda, że po antykoncepcji dłuższej te pęcherzyki same się wchłaniają? A w jaki sposób należy się leczyć podczas starania o dziecko? Czym się wywołuje owulacje, czy może lepsza jest laparoskopia? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Czekająca1984 0 Napisano Marzec 11, 2011 No wyciszaja jajniki. Ja po Diane miałam czysciutkie jajniki bez zadych pecherzyków ale tak jak pisałam wyzej szybko mi sie znowu poblokowały. A teraz po Yasmin mam narazie przed dwa ostatnie cykle czyste jajniki i tylko sa pecherzyki rosnace do owulacji wiec jest poprawa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Rrrebeka Napisano Marzec 11, 2011 Pierwsze dziecko urodzilam 16 lat temu wtedy jeszcze nic mi nie bylo wiadomo o PCO.Kiedy zaczelismy z mezem planowac drugie dziecko lekarz stwierdzil ze przy moich jajnikach bez terapji nie da rady i wlaczyl mi Yasmine.Bylam na Yasmine prawie rok.Kiedy odstawilamlekarz powiedzial ze mozemy sie starac o dziecko ale jesli w ciagu pol roku nie zajde w ciaze to on wlaczy inne leczenie.W moim przypadku zdarzyl sie chyba cud bo zaszlam w ciazer trzy miesiace po odstawieniu pigulek. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Czekająca1984 0 Napisano Marzec 11, 2011 Laparoskopia, Hsg itd robia w dalszej kolejnosci, najpierw leki. Duphaston, Luteina od fazy Lutealnej zeby była @ a jak ciaza zeby ja podtrzymał progesteron. No i Clo i symulacja cyklu, ja mam dopiero miec. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nickname 0 Napisano Marzec 11, 2011 a co w przypadku jeśli nie bylo owulacyjnych cykli ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nickname 0 Napisano Marzec 11, 2011 moj endo-gin powiedzial ze mam zajsc w ciaze do 25 roku zycia i ze narazie mam brac syndi a on sie mna zajmie jak juz sie zdecyduje na dziecko,. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Czekająca1984 0 Napisano Marzec 11, 2011 No robi sie wtedy stymulacje cyklu Clo i monitoring cyklu czy rosna pęcherzyki. No i jakby co to dostaje sie zastrzyk na pękniecie pecherzyka. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Czekająca1984 0 Napisano Marzec 11, 2011 Ja dopiero mam miec stymulacje ale jeszcze niewiem kiedy. Ja mam juz 26 lat a w tym roku skończe 27. Ja miałam niecałe 24 lata jak mi to zniagnozowali. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Rrrebeka Napisano Marzec 11, 2011 Po urodzeniu coreczki nie bralam pigulek i kiedy poszlam na kontrolne usg okazalo sie ze znou mam jajniki cale w pecherzach wiec w dalszym ciagu musze stosowac antykoncepcje.Aktualnie Yaz.Czuje sie swietnie jajniki sa Ok. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość spalona żywcem Napisano Marzec 11, 2011 Dlaczego do 25? Ja mam zawalone jajniki. Nawet po dwóch latach stosowania anty pęcherze nie popękały. Mam ogromny problem z androgenami. Leczę się znowu cyprestem, ale nie panikuję. W tym roku kończę 25 lat i nawet nie myślę o dziecku. Nie czas na to. Spokojnie do 30-stki możesz poczekać. To nie jest wyrok dzisiaj. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nickname 0 Napisano Marzec 11, 2011 a jakie miałyście objawy? Ja miałam (oczywiście) nieregularne cykle @ co 60 dni, trądzik na twarzy , tłustą cerę, lekkie włoski wokół sutków. Teraz wszystko ustało, ale mam stwierdzone bezowulacyjne cykle, jak myślicie czy po odstawieniu anty i wyczyszczeniu jajników, mogę mieć owulację chociaż przez 2 -3 mce? Nie jestem tak obeznana jak Wy:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach