Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość papitka

jak myślicie? tabletki antykoncepcyjne..

Polecane posty

Gość papitka

hej :) czy wy przy braniu tabletek antykoncepcyjnych zabezpieczaliście się w pierwszym miesiącu dodatkowo?

Gość selectas
jeżeli bierzesz je codziennie i regularnie to wszystko powinno być ok. Ja przykładowo biorę Yasmin i wiem ze jestem - w pierwszym miesiącu - byłam bezpieczna. Mój ginekolog w Płocku powiedział mi ze nie mam sie co bac, jak bede regularnie stosowała. Poza tym te tabletki sa jednymi z lepszych, fakt ze płace za nie 35zł w za grosze (co i tak jest mało) mówi sam za siebie. Natomiast jeżeli ty sie boisz jechac na samych antykonceptach to oczywiscie mozesz zabezpieczać sie dodatkowo, masz do tego duzy wybór.

Wzięta w pierwszym dniu KRWAWIENIA (jeśli to tabletki jednofazowe,dwuskładnikowe) zabezpiecza od pierwszej tabletki, ja poczekałam dla pewności do 3ciego dnia :) selectas Cena o niczym nie świadczy. Płacisz za to, że są firmy Bayer. Np. Yasminelle kosztuje 38-48 zł a ich polski odpowiednik Naraya płaci się już 32 zł. Zamiennikiem Yasmin jest Asubtela i kosztuje na www.doz.pl 27 zł. To samo - skład, dawka, tylko inna firma.

Gość tabletka anty dziala
od pierwszej przyjetej.

Gość papitka
ja na razie się zabezpieczam dodatkowo do konca pierwszego opakowania zostalo mi 5 tabletek. i bralam od pierwszego dnia okresu , zadnej nie zapomnialam ni nic takze jestem zabezpieczona wiec moze sie przelame i zaczne bez dodatkowego :)

Gość papitka
ja biorę Yasminelle i płace 44 zł :/ ale ogółem czuje sie po nich bardzo dobrze tylko mialam plamienie jakies 8dni.. ale wedlug mnie sa dobre :)