Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alaaaa ma kotaaaaa

Proszę o rady !!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość alaaaa ma kotaaaaa

Drogie mamy !! Jestem mamą niespełna 2msc chłopca. Do 3 tyg życia było pięknie ale później zaczął się koszmar... Najpierw kolki- z którymi na szczęście się uporaliśmy(odpukać) A teraz nie wiem jak to nazwać ma nieziemskie humorki :( W ci agu dnia czyli przez 13 godzin śpi max4 widać, że jest zmęczony ale każda próba usypiania kończy się fiaskiem...wszystko się mu nudzi mata/leżaczek/karuzelka wszystko na parę minut a później płacz... No i moje pytanie brzmi...Czy są jakieś herbatki, leki homeopatyczne na rozluźnienie i uspokojenie ? Bo jedyne co go wycisza to o dziwo kąpiel !! no ale nie będę go kąpać kilkanaście razy dziennie... Dodam, że nawet sposób z suszarką nie pomaga...

Gość alaaaa ma kotaaaaa
???????????????????

Gość jjjjjjjj jjjjjjj
może go cos boli? Jest za maly by np z;apac sie za uszko jak go bedzie bolec itp. Wybierz sie do lekarza (albo zamow wizyte domowa zeby takiego malenstwa w przychodni nie zarazuic) poniewaz kazda zmiana w zachowaniu niemowlecia (zwlaszcza gwaltowna, nieuzasadniona) powinna byc skonsultowana z lekarzem.

Gość alaaaa ma kotaaaaa
niedawno byłam na wizycie prywatnej wszystko ok w poniedziałek byłam na szczepieniu pediatra badała i też wszystko ok ...

Gość alaaaa ma kotaaaaa
zreszta gdyby go bolało to w nocy też by nie spał a tu akurat jest tak, że po kąpieli zasypia i śpi 3/godz je i znowu śpi...czasem ma fochy i nie śpi z godzinę dwie w nocy ale tak to jest ok

Gość mama-Blaneczki
hej, słuchaj są herbatki z melisą tylko nie pamiętam od którego czasu można je podawać..... Słuchaj a może mleko jest dla niego za chude i dla tego tak Ci śpi może zmień je jeśli karmisz sztucznym. Mojemu bratu teraz też urodził się synek i on z nocy zrobił sobie dzień i też muszą zmienić mleko bo jest głodny i budzi się co parę minut.Ja jednej i 2 córce podawałam chumanę i były zawsze najedzone. Moja 2 córcia ma teraz 8 miesięcy i pije Gerbera 2 śpi mi do 4 razy dziennie a ja piła chumanę jak była malutka to mając 3 miesiące przesypiała mi już cała noc bo była najedzona i miała sucho ;)Słuchaj teraz jest tyle herbatek , mojej dawałam na lepsze trawienie w Aptece czy w jakim kolwiek sklepie na pewno dostaniesz i też dużo dawało.

Jest herbatka uspokajająca z HiPPa. Tam jest kwiat lipy, melisa i rumianek. No ale nie wiem czy pomoże... A dźwięk odkurzacza? Albo dźwięk lejącej się wody, skoro lubi kąpiel? Ja swojego Małego rozgryzłam dopiero właśnie w trzecim miesiącu życia. Czyli względny spokój mam gdzieś od 3 tygodni ;] A chodziło o banalną rzecz. Młody wypracował sobie schemat, w który oczywiście nie byłam wtajemniczona. Każde dziecko ma jakieś nawyki i najgorsze jest rozszyfrowanie o co in kurde chodzi. W każdym razie koniec końców doszłam do tego, że: w dzień jak nakarmię to absolutnie nie kładę spać, bo wisk. Na leżaczek, mata, łóżko duże, leżenie na brzuchu, podciąganie za rączki i tak do dwóch godzin. Później Młody zasypia na 30-40min do 1h i znowu pora na karmienie. Pilnuję też stałych pór karmienia. Eh, no ciężko będzie, ale w końcu rozszyfrujesz swoje dziecko ;]

Gość uważżam że
to alergia. Z moim ynkiem było identycznie. Niestety to zignorowalismy i alergia wyszla dopiero jak miał roczek!!! Teraz ma 20 miesięcy i alerigia rozwinęła się do tego stopnia że nie może prawie nic jesc. Na Twoim miejscu zrobiłabym testy nic nie tracisz a moze wiele zyskasz.

Gość uważżam że
mój synek tez w nnocy dobrze spał zawsze tzn. budził się co 3-4 godz. z wielkim płaczem ale myslelismy ze jest głodny a to był ból brzuszka :(

Gość antypatologia
POczekaj tak do 4. miesiaca, moze troche krocej. Takie dzieciaki maja niedojrzale uklady nerwowe. Tez sie z moim meczylam - kolki, azsy, gazy i inne. Jak zaczal wiecej kumac, to zycie stalo sie bajka.