Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

malami24

miłosniczki ksiązek

Polecane posty

Hej:) bardzo lubie czytac ksiazki, chcialabym sie dowiedziec czy sa osoby ktore tez uwielbiaja siedziec wieczorami przy goracej herbatce czytajac ksiazke za ksiazką:) jesli tak to podzielcie sie swoimi ulubionymi i ciekawymi ksiazkami a moze ktoras z was zna jakies kasiazki psychologiczne np o rodzinach patalogiznych itp??

do Juliusz Cezar -> hehe jednak nie trafiles:p ale chce taka ksiazke przeczytac bo przynajmniej bede wiedziec skad biora sie takie gląby jak ty:)

Książki psychologiczne czytam ze względu na studia :P Ale jeśli chodzi o czytanie z zamiłowania to pochłaniam Grahama Mastertona :D Uwielbiam jego ksiązki, choć po niektórych człowiek się strasznie boi i nie można zasnąć :P Niesamowicie często wracam też do kiążek Williama Whartona "Ptasiek" i "Al"- są niesamowite i bardzo gorąco polecam ;) Jedną z książek też wręcz kocham i to niesamowicie, bo mimo iż czytałam ją ze 100 razy chyba to śmieję się w głos za każdym kolejnym razem :D to "Dzikie Białko" Chmielewskiej ;) tez bardzo lubię jej książki. Nie pogardzę też absolutnie typowymi bestselerami typu " Władca Pierścieni", "Harry Potter", czy "Zmierzch"- te książki strasznie wciągają i właśnie dzięki Potterowi w ogóle zaczęłam po nie sięgać ( byłam w 6 klasie)

Gość Maurycy Szogun
Ale ogólnie to chodzi Ci o beletrystykę, czy jakieś naukowe opracowania dt rodzin patologicznych?

Gość dorota000000000000
Przeczytaj Skrzywdzoną Cathy Glass

nie nie chodzi mi o ksiazke naukowa, kiedys czytalam ksiazke o pewnej dziewczynie ktora zaczela brac narkotyki poadla w nalog i bylo opisane cale jej zycie, dlatego zainteresowalo mnie to

malami ja znam coś w tym stylu... Jest to króciusieńka książunia a przesłanie takie, że z butów wyrywa... Byłam w gimnazjum jak nam nasza wychowawczyni poleciła tą książkę : "Hera moja miłość" Anny Onichimowskiej bodajże...

Gość
"dziecko zwane niczym" jak chcesz psychologiczne o przemocy to polecam alice miller i susane forward my, dzieci z dworca zoo ja osobiscie czytam fantastyke, szczegolnie wydawnictwo runa, fabryka slow,... prattcheta, goodkinda, bretta, canavan czytadelka w rodzaju lezenskiej, sowy,grocholi, kosmowskiej, cejrowskiego i blondynke jodi picoult, polecam :) coehlo, whartona, faulknera, baudleaira... sporo tego caly expedit 5x5 zapelniony ksiazkami :)

Ciesze się zatem, że można pomóc ;) Ale zapomniałam o jeszcze jednej naprawdę super książce... Jak wyżej jedna z dziewczyn wymieniła: "Dzieci z dworca ZOO". Zabójcza ta książka :) Te 2 właśnie mogę Ci polecić z czystym sumieniem :)

tak:) dzieci z dworca zoo nie tylko czytalam ale i ogladalam :) a bazienka tez polecila bardzo ciekawa ksiazke ,, dziecko zwane niczym'' rowniez opis tej ksiazki skłania mnie do przeczytania bo wydaje sie byc bardzo interesujaca:)

Gość wtrące 3 grosze
Polecam : "J estem królem zamku"Susan Hill,"Władca much" Wiliam Golding,"Umierałem sto razy"Nie pamietam autora,Twórczość Charles Bukowsky...Filmy: Głową w mur,Nasza klasa,Gia,Eksperyment(wersja niemiecka)