Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem jaaaak

jak ubieracie przy takiej pogodzie

Polecane posty

Gość nie wiem jaaaak

jak ubrać dziś dziecko na spacer jest 10 stopni świeci słońce nie wiem czy sam sweterek na body czy może tylko body i bluzeczka - pogoda może być jeszcze zdradliwa jak Wy ubieracie swoje dzieci? córa jest po chorobie ma prawie 2 latka

Gość niedużo
body portki skarpetki kurtka.

Gość jajajajjajajaaaaaa
body albo bluzka z długim rękawem bluza i kurteczka juz wiosenna, rajtuzki, spodnie i adidasy. czapeczka jakas grubsza ale nie zimowa ani nie wiosenna taka pośrodku :D:D

Gość ja tak swoje
skarpet spodnie, koszulki na ramiączkach bluzki, kurtka czapka i chusteczka pod szyję buty i fiu na podwórko.

Gość nie wiem jaaaak
Dzięki:) samo body wydaje mi się za mało nawet się zastanawiam czy body na krótki i cienka bluzka to nie za mało a kurtka zimowa jeszcze

Gość no i jaka w koncu???
ja mysle ze podkoszulka na ramiączkach,bawełniana bluzeczka i wiosenna kurteczka na polarku wystarczy.na dól cienkie rajstopy,spodnie i połbuty lub adidasy.wydaje mi sie ze z kozakami finito na razie.Oczywiscie plus czapeczka juz nie zimowa ale nie całkiem cienka.

ja bym kurtki zimowej juz nie wkładała bo co innego -10 stopni a plus 10.Jest roznica 20 stopni...

Gość nie wiem jaaaak
czapke mam taką bawełnianą ale nie aż taką bardzo cieniutką i nie wiem czy ją zakładać najgorsze, że niecałe dwa tyg temu męczyła się z prawie 40 stopniową gorączką i teraz jeszcze kaszel ma i boję się, żeby się nie wróciło

Gość ja 4 latce zakładam zimową
nie przesadzajcie nie ma upałów jeszcze. Niby się ociepliło, ale to wczesna wiosna. Bardzo zdradliwa pogoda. Słońce świeci ale nie grzeje. Poczekajcie jak z tydzień będzie ciepło i się tak "nagrzeje" to wtedy można wskoczyć w adidaski i wiosenne ciuszki, ale na razie jeszcze zimowe. Wczoraj dopiero śnieg stopniał ostatni.

Gość jajajajjajajaaaaaa
no mozna czekac ale jak moje dziecko poszlo wczoraj na krotki spacer w zimowych butach to przyszedł z mokrymi nogami tak mu sie spociły, wiec to chyba gorzej niz miałyby mu troszke zmarznac w adidasach :/ a ty jak wychodzisz w zimowej kurtce to nie goraco Ci?? bo ja bym nie wytrzymała w zimowej a dziecko przecie ciagle biega i jest w ruchu wiec tymbardziej :/

Gość bo tak i już
drogie mamy a noworodka ? rozumiem że kombinezon ziomowy jeszcze zostawić ale w wózku jest jeszcze śpiworek ocieplany to w taką pogode chyba można już go wyjąc ? wiem że taka pogoda jest zdradliwa,ale nie chce dzieciaka przegrzewac a ze ja "nowa mama" to jeszcze się gubie w takich tematach :P

ale jest roznica w temperaturze jak jest na minusie a jak teraz,przeciez nie ubiore dziecka w zimową kurtke i czape skoro tak chodzimy w mrozy,trzeba dostosowac sie do pogody,wiosenna kurtka i pod to podkoszulka i bluza lub sweterek w zupełnosci wystarcza.a adidaski to nieraz mają grubsza podeszwe niz kozaczki.

Gość nie wiem jaaaak
moje będzie siedzieć w wózku bo póki chce to jezdzi ja jeszcze na zimowo chodzę

Gość nie wiem jaaaak
co do butów to nawet się nie zastanawiam bo jeszcze nie kupiliśmy adidasków więc będą zimowe

skoro spiworek chcesz wyjąc to kocykiem tylko okryj i wystarczy,pod kombinezon body,na to pajacyk z bawełny i tyle.czapeczka zeby dobrze uszka zakrywała bo wiaterek zawiewa i juz.

Gość nie wiem jaaaak
ten śpiworek chyba bym wyjęła i ewentualnie kocykiem nakryła ale nie wiem bo ja mama z lipca

Gość jajajajjajajaaaaaa
no jak dziecko siedzi w wozku to co innego :) natomiast jezeli chodzi o nowordka, to pewnie że ten spiworek juz nie jest potrzebny wystarczy kombinezonik, i nic wiecej nawet bez zadnego kocyka, takie dziecko ma miec tylko 1!!! warstwe wiecej niz my

Gość to masz tandetne buty
że się dziecku w nich nóżki pocą. Mojemu się nie pocą w zimówkach. Nie ma jeszcze upałów jest niecałe 10 stopni i to w słońcu bo w cieniu zimno. Ja chodze w zimowej kurtce i wcale mi nie gorąco więc czemu miałabym dziecko rozbierać do wiosennej? Żeby się pochwalić ze już nakupilam ciuchów na wiosne? Będzie czas na takie rozbieranie jeszcze.

ubieram normalnie ale nie w lekkie wiosenne bo za wcześnie wiatr jest zimny mam czas na rozebranie go

Gość jajajajjajajaaaaaa
dobrze ubieraj jak chcesz, natomiast nie mów że mam złe buty bo skoro dziecko chodzi w nich jak jest -10 stopni i ma w nich wyjsc jak jest +10, no to tak jak pisał ktos wyzej to jest 20 stopni roznicy :/ i nikt by nie wytrzymał w zimowych grubych butach przy takiej temperaturze. Natomiast ja nienawidze czegos takiego jak PRZEGRZEWANIE po prostu.

Gość nie wiem jaaaak
ja też uważam , że jest jeszcze czas tylko nie chcę jej przegrzać, kurtka zimowa - body i cienka bawełniana bluzeczka na długi rajstopk i getry buty zimowe wystarcza?

Gość bo tak i już
dzięki za rade dziewczyny :)

My sie dzisiaj ubralysmy wiosennie i obie wrocilysmy zmarzniete wiec na drugi spacer ubierzemy sie cieplej. Zalozylam jej pod wiosenna kurtke tylko body z krotkim rekawem i bawelniana bluzke ale jednak bez bluzy za zimno. Nogi miala cieple (rajstopy, skarpetki, welurowe spodnie i buty zimowe ale takie lzejsze)