Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak to jest z czapkami

Zakładacie w taką pogodę 4-5 latkom czapki?

Polecane posty

Są tu jakieś mamy takich starszych dzieci? Zakładacie im jeszcze czapki czy już bez czapek? Wiadomo, ze zimowej już nie ubiorę i nie wiem czy kupować dla tak dużego dziecka wiosenną czapkę czy po prostu bez?

No niby tak, ale to już chyba duże dzieci. Przecież ty nie kupujesz sobie wiosennej czapki? Chyba że kupujesz? Ja nie nosze, w zimie zakładam ale dziś nie ubiorę czapki wiec nie wiem co z dzieckiem. Jakby miało 2 lata to bym założyła, ale czy 4 latkowi trzeba?

Gość cegla1998
ja zakladam bawelniana.

moj ma 16 miesiecy i dzis byl juz bez czapki, ale spal w wozku na lezaco wiec byl osloniety. 4-5 latkowi na pewno bym nie zakladala czapki, po co?? ja nie zakladam to dziecku tez nie. Chyba ze male to cienka bawelniana, taka jaka zalozylam dzis mlodszemu (3 mies) u nas w Polsce jest w ogole jakas mania czapkowa i nawet przy 20 stopniach i lepiej ludzie mnie zaczepiaja na ulicy oburzeni ze moje dziecko bez czapki. Zeby nie bylo to w lecie zakladam jsk jest slonce...

Nie. w taką pogodę czapki już nie zakładamy. U nas (śląsk) dziś cieplutko i słonecznie, nie będę dziecka przegrzewać.

Gość ruuuteerrrkkaa
zebyscie sie nie zdziwiły a potem po lekarzach latacie ze chore...moze od razu sandałki załozcie i rybaczki bo przeciez to juz marzec toż to upały niesmowite...jakby nie patząc to nawet zima się nie skonczyła.

A kto mowi o upalach?? nie popadajmy w skrajnosci, nie ubiore dziecka w rybaczki ale tez nie ubiore w czapke, kombinezon zimowy i zimowe buty, szalik i rekawiczki, a tak dzis w wiekszosci byly ubrane dzieci ktore widzialam. Jakby matki nie widzialy roznicy miedzy -13 a 13 stopni, a tyle u nas dzis w cieniu bylo. A moje dzieci zdrowe kochana pomaranczko, w przeciwienstwie do tych przegrzewanych ciagle chorujacych...

Gość Mała miijka
U nas (śląsk) było ciepło, ale dajcie spokój-chyba nie aż tak żeby dzieci bez czapki biegały. Wiał lekki wiaterek, moim zdaniem nie na tyle już ciepły żeby dzieci z gołą główką chodziły. Później tylko problemy z uszkami....a po co skoro tyle ładnych czapeczek bawełnianych jest nawet na 4-5 latki. Mój ma 3,5, i bez czapeczki biega jak jest naprawdę ciepło. A dziś to dopiero pierwszy dzień mozna powiedzieć w miarę ciepły i słoneczny, nie ma co szaleć bo później tylko choróbska...

noszenie czapki i zapalenie ucha nie maja ze soba nic wspolnego. 13 stopni i czapka dla 4 latka to lekka przesada jak dla mnie , jak juz macie schizy na tym punkcie to moze zarzucciie lekki kaptur dziecku na glowe ;alekazdy robi jak uwaza.

ja póki co boje sie zaryzykowac i zakładam synkowi czapeczke taka pogoda o tej porze roku jest b.zdradliwa wiadomo,ze to jest cienka,bawełniana czapunia a nie jakas futrzana

Wygrzebałam z zeszłego roku taką na szydełku włóczkową. Wciska w nią się jeszcze więc założyłam i tak poszła. Jak jutro będzie jeszcze cieplej to już chyba nie będę zakładała.

Gość Mała miijka
A nie bo po co....chyba się jednak mylisz. Dziecko które niie nosi czapki a któremu zawieje uszko zaraz może mieć problemy!!!

Gość limonka33
nie moge z was..bylam dzis na spacerze w parku,mieszkam na slasku w parku dzieci mnostwo...I WSZYSTKIE !!! W CZAPKACH!!!!! wasze opowiesci kupy i dupy sie nie trzymaja..na kafe zadna mam nie przegrzewa, nie zaklada czapki...jasne,jakos w rzeczywistosci jest zupełnie inaczej:O

Gość .xdbdcfmx,dsx,a
u nas dziś było + 8 stopni ale chłodny i dość silny wiatr ( mieszkam nad morzem). I nie widziałam dzieci biegających bez czapek. Mojemu 5 latkowi tez oczywiście założyłam. Mimo, że biegał i skakał to nie był spocony

Gość .xdbdcfmx,dsx,a
I żeby nie było - to zwykła bawełniana czapka a nie jakaś futrzasta hehe. I bez kombinezonu ale z normalną, zimową kurtką