Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość glinkoszukająca

glinka do użytku wewnętrznego

Polecane posty

Gość glinkoszukająca

Ze wzgledu na olbrzymią zawartość krzemu poszukuję glinki do użytku wewnętrznego i nie mogę jej kupić ostatnio dowiedziałam się, że smekta to nic innego jak glinka biała czy ktoś to potwierdzi???

glinka do uzytku wewnętrznego to biała kaolinowa,właśnie taka jest w smekcie.Kupisz w internecie,ale szukaj GLINKA DO PICIA i znajdziesz

Gość glinkoszukająca
myślałam kupić smekte jesli to to samo, mogę?

jeżeli ci zależy na krzemie to lepsza jest glinka kaolinowa biała

Gość glinkoszukająca
smekta to podobno własnie glinka biała pewnie tylko cenowo drożej wyjdzie , bo jedna porcja kosztuje 1 zł zastanawiam się ile tego powinno sie pić , by dostarczyc sporą ilosć krzemu?

w smekcie masz dodatki typu glukoza itp.samej glinki jest niewiele

Gość a na co ta glinka
ma być, na zdrowie, czy piękność

witam was! ja też chciałam zakupić glinkę do kuracji wewnętrznej i zastanawiam się która byłaby lepsza. z tych które znalazłam jedna jest tańsza i 300-stu gramowa druga droższa i 200-gramowa , może tylko dlatego że (??) reklamowana jako zastępnik Kaogsilu z kuracji Siemionowej . może ktoś stosował , posiadał i mógłby napisać opinię . ta pierwsza: "Glinka Ciel DAzur to glinka naturalna z kamieniołomów francuskich, pozbawiona wszelkich dodatków, nie napromieniowana, nie jonizowana" - nie mogę na tym ich powiększeniu odczytać składu i proporcji nie piszą też o wielkości ziarna. w drugim przypadku w ogóle nie widać nigdzie składu , nic o źródle pochodzenia- wielkość ziarna 20 mikronów. http://www.sklepnazdrowie.pl/product_info.php ?products_id=2395 http://www.igya.pl/sklep/details/148/7/produk ty-uzyte-w-kuracji-siemionowej/glinka-kaolinowa-biala-zastep nik-kaogsilu-200-g-afp.html

Gość Stasiu26
Podobno nie ma dużej różnicy jaka glinka (choć najlepsza z regionu w którym się mieszka, a ta tańsza jest niestety z Francji, o droższej nic nie wiadomo, oprócz tego, że ma Polskie atesty) - ja osobiście wybieram tańszą. Lepiej używać regularnie tą tańsza niż od święta, 2-krotnie droższą. Obie mają atesty i są (podobno) przebadane i zdatne do picia. Tańsza ma około 49% tlenku krzemu i 35 tlenku glinu, magnez, żelazo, tytan itd. (to chyba typowy skład dla glinki białej, zwykle różnią się zawartością glinu). Najlepiej zastosować zasadę koniaku w barze ;) Napiszę coś więcej po kuracji. Ps. Wiem, że temat stary, ale może komuś to się przyda.

Gość cacusia
podbijam

Gość cyklamenka1970
kto pije glinkę ,proszę o pomoc,jaka glinkę mam kupić??jaka najlepsza??