Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka jedna ja wkrotce mamusia

czy stres w ciazy szkodzi dziecku?

Polecane posty

Gość taka jedna ja wkrotce mamusia

mam ostatnio bardzo nerwowy okres w zyciu, martwie sie o moje malenstwo czy stres jaki przezywam moze wplynac na jego rozwoj?

oczywiście że może, ale miej nadzieję że nie będzie

Gość wefwefwe
Bo ja wiem? Myślę że nasz gatunek by nie przetrwał, gdybyśmy byli tak bardzo podatni na stres. Wyobrażasz sobie jakie stresy przeżywały kobiety kiedyś? A to tygrys szablastozęby chciał zamieszkać w tej samej jaskini, to znów przemarsz wrogich wojsk czy epidemia... A jednak istniejemy i mamy się dobrze. :D Co do konkretów, to ja w ciąży przeżywałam takie stresy, że już trudno byłoby o większe a jednak córcia urodziła się w terminie, zdrowa i z bardzo zdrowym systemem nerwowym. Wciąż jest z niej pogodne, odważne, kontaktowe dziecko. A swego czasu zadawałam sobie (i tutaj) podobne pytania jak ty teraz. Nie martw się o maleństwo i pomyślnego ułożenia wszystkich spraw życzę!

Gość taka mamusia ja
dziekuje za odp :) oczywiscie ze nie chce fundowac maluchowi w brzuchu przezyc zwiazanych z moim stresem...ale roznie w zyciu bywa i rozne sa sytuacje na ktore nic poradzic nie mozna, czlowiek mimowoli i momo myslenia ze nie wolno sie stresowac zeby dziecku nie zaszkodzic stresuje sie... dziekuje za pocieszenie :*