Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jkhgu

na stronie internetowej niemieckiej agencjii prasowej jest napisane ze

Polecane posty

Gość jkhgu

chmura z radioaktywnym pylem ma byc nad niemcami za ok 7 dni...

Gość jkhgu
czytal ktos ? w tv mowia co innego a tu takie cos przeczytalam.....

Gość skurczywąs
poczciwy Niemiec też ma wiaterki i powinien wszystko zrobić aby swoimi wiaterkami złą chmurę wygonić :)

Gość annnnnnnnnnnnnn
O kurde, chowamy sie do schronow???

Gość msasaswdewq
w ktorym zdaniu to tam masz????:O nie widze nic takiego..

Gość jkhgu
Eine radioaktive Wolke aus Japan wird in etwa 7 Tagen ber Deutschland erwartet, in 4 Tagen ist sie nach Berechnungen des Physikers und Meteorologen Dr. Volker Jaenisch zunchst in der US-Westkstenstadt Seattle. Genauere Karten und lokale Vorhersagen zu Japan finden sich im Internet, danach werden die radioaktiven Partikel in absehbarer Zeit nicht durch Regen behindert, kommen in groe Hhe der Stratosphre und werden mglicherweise (wenn sie den Pazifik ohne Regen berwinden knnen) erst ber den USA, dem Atlantik und Europa abregnen. In den ffentlich-rechtlichen Medien werden derzeit noch keine Hinweise auf die Wolke gegeben. Das war im Falle Tschernobyls in den ersten Tagen auch so. Die japanischen Kraftwerksbetreiber weisen jetzt allerdings ausdrcklich auf die radioaktive Wolke hin. Als Folge der befrchteten Kernschmelze wird ein (asiatischer) Brsencrash erwartet. Eine Chronlologie der schwersten Atomunflle findet sich hier.

Gość msasaswdewq
ale czarnobyl na przyklad nie wydostal sie nawet poza europe.. japonia jest daleko stad..... nie sadze by doszlo az tu.. moze nad koree, wsch.rosje,chiny..ale tu???

Gość jkhgu
no wlasnie tez mnie to zastanawia ,hmm moj chlopak mowi ze to bzdury.. i moze ma racje lepiej nic nie czytac..,zastanawiajace tez jest to: tak jak w przypadku Czernobyla, media maja zakaz informowania o chmurze. W takiej sytuacji moga podawac tylko "urzedowe" dane.

Gość annnnnnnnnnnnnn
A macie cos po polsku przydatnego?? Jakies linki??

Gość annnnnnnnnnnnnn
Tam piszą, że nad Niemcami już odnotowano 15krotny wzrost radioaktywności!! A dzisiaj tyle ludzi wyszło na spacer. Ja też się nałaziłam:(

Gość Tez slyszalam, ze Japonczycy
nie mowia wszystkiego, ale nawet gdyby , to podobno przy tych warunkach pogodowych Europa raczej jest biespieczna. Zapewniali.

Gość jkhgu
sama nie wiem co o tym myslec,ale skad po 1 dniu wzielo by sie w niemczech promieniowanie??? to chyba jakas sciema...

Gość W to promieniowanie nie
wierze, zadaleko. Miedy Japonia , a Niemcami jest wiele panst to musieliby tez juz miec promieniowania. Chodzi o to ze naukowcy niemieccy , nie sa dopuszczeni do pomocy, mimo ze jak podawali - Japonczycy sie kontaktowali.... Niemcy podchodza skeptycznie do prob japonskich , chlodzenia woda morska, co jak na razie faktycznie nie jest skuteczne. Nikt nie chce siac paniki, dlatego mowia ze to para bucha, a co naprawde ???

Gość dgnjn
podnosze

Gość kihi
up

Gość loooooooooooooooo
Gdzie tu logika-kraj znajdujacy się na łączeniach 4 płyt tektonicznych,trzęsienia ziemi non stop a elektrowni sobie nasrali...

Gość ładnyswiattttttttttttttt
czy czasem jonów radioaktywnych nie da się ściąganc przyciągnac innymi jonami w jedno miejsce? w koncu cząstki oddziaływują na siebie..przyciągają się..szkoda że naukowcy tak mało robią badan doswiadczen... np tlen przyciąga wodór i jest woda..a wiec co może przyciagnac jony aby nie rozchodziły się dalej? a stały w miejscu?

Gość ładnyswiattttttttttttttt
tutaj termodynamika i spece od tej dziedziny wiedzą jak zamienic a raczej rozbic ppostwałe ciepło..na czastki mniej szkodliwe.. albo czym przyciagnac jony radioaktywne?weglem miedzią itp aby stały w miejscu...

Gość czarna zaraza chmura pyłu
No i dobrze, niech nas wreszcie wydusi ta zaraza w jakimś pyle, bo nawet ściekłe krowy i zarażone kurczaki nas nie wydusiły. Ludzi jest za dużo. Ja już też nie mam siły zyć już z tymi zmartwieniami. Niech nas wreszcie pozabija!!!!!Dlaczego nie ma jakiegoś większego pomoru?! Niech już wybuchnie jakaś powazniejsza zaraza, wulkan czy jakaś inna cholera ale skuteczna!!!Żeby w końcu coś zdziałało bo nas ludzi jest zaduzo. Kontynenty powinny być puste a na nich garstka ludzi - wtedy zaczną się doceniać. Bo teraz ziemia wygląda jak jabłko które w całości obsiadły muchy. Ziemia musi być pusta i niech nas wszystkich szlag trafi - tego sobie i wam życzę w tym Okresie Postu.

Gość ijijihiii
do czarna zaraza chmura pyłu-dlaczego tak piszesz? ja mam nadzieje ze nic do nas nie przyjdzie...

Gość To przeciez forum
polakow, czego mozna sie po nim spodziewac ???? Oni juz z tego slyna.

Gość dojcze wele
Moze tak na bardziej rzetelne stronki zajrzysz, To strona z informacjami typu : od plutona leca do nas 3 kosmiczne statki , a swinska grypa zabije wszystkich - bo stoja za nia iluminaci!!! Normalne agencje u nas ( w Niemczech )przekazuja takie informacje jak wasze !!!! Jak 1000 km od nas rozwalilo Czernobyl , to byla chmura , przeszla nad nami , a jakos jeszcze zyjemy , to dooopa dla Japonczykow , ale my poki co nie przesadzajmy!!!!

Gość bubu22
ale wy ludzie jestescie pojeba - > akurat... widac ze autor tego artykulu uwaza ze zna sie lepiej na fizyce jadrowej niz profesor fizyki. Tez mi rzetelna informacja.

Gość Bo rus i polak nic nie
wart, wytrzyma wszystko.Sa inne kraje ktore szanuja swoich mieszkancow, informuja , ostrzegaja i chronia. Wiem w czarnobylu wpierw wywozili krowy i swinie, i to fakt, potem dzieci i kobiety w ciazy. A wiec o czym dyskusja, to dwa swiaty , ktorych porownywac sie nie da . Polak potrafi i wszystko wytrzyma !

Gość Srokanda 123
Troche w tym prawdy, nigdy sie nami nie przejmowali. Jak w przyrodzie silny przezyje, slaby gatunek sie wytraci.

Gość Anatolla
O co tu wlasciwie chodzi , czy jestesmy zagrozeni ????