Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kierowniczka....

Auto mi nie zapala, Pomocy! Szybko!

Polecane posty

Gość kierowniczka....

Bylam w pracy, bylo ok. w drodze powrotnej pojechalam na zakupy i spod sklepu juz nie chcialo zapalic. Musialam "meczyc" ze 3 minuty. Pozniej, na stacji beznynowej, znowu to samo. Dobrych 5 minut.....Pod domem probowalam i jakos tak dusi zanim zapali. A jutro w poludnie musze miec auto na chodzie. Nic sie na tym nie znam, moze to jakas blachostka z ktora sobie poradze sama. Jakies pomysly od czego zaczac????

Gość sosek
akumulator : D wez jak chcesz zapalic auto to wyłacz swiatła : D jak maasz starsze do daj ssanie : D

Gość kierowniczka....
VW Golf, 1.8 benzyna. A jak sie odpala na ssaniu??????????

Gość kierowniczka....
znajomy mi podpowiedzial ze to moga byc swiece. Juz widze ze jutro bedzie problem.......

Gość gzgzggzg
a gaz masz>

Zacznij od przeczyszczenia swiec , potem ewentualnie kable i zobaczysz co i jak :)

Gość kierowniczka....
a czym ja je mam przeczyscic??? mam taka "stalowa szczotke", nada sie? Zapowiada sie noc z google.......Tak to jest jak sie baba bierze za samochody.....

Gość kierowniczka....
nie mam gazu.

Tak :) To jest dobry sprzet taka szczotka , zobacz tez czy iskra jest na wszystkich , do tego bedzieszz kogos potrzebowac aby krecil silnikiem :)

Moze tez byc cos z aparatem zaplonowym , cewka , ale bardziej obstawialbym swiece , kable WN..

Gość kierowniczka....
a taka wymiana swiec w razie czego, to jest zadanie wymagajace jakichs nadziemskich umiejetnosci? Czy moze jak sie obczytam na necie to starczy????

Gość gzgzggzg
nie czysc swiec szczotka!!! pewnie i tak nie bedziesz wiedziala jak je wykrecic ale najlepsza metoda na wyczyszczenie swiec to polozenie ich pod plomieniem kuchenki gazowej na jakies 10 - 15 min, oczywiscie tylko koncowkami, tymi co wchodza pod te gumy

Gość gzgzggzg
swiece sie dosc latwo wymienia, tylko musisz miec odpowiedni klucz do tego

Ja czyscilem zawsze szczotka i bylo ok , a swiece mozesz wymienic ale musisz wiedziec jakie i miec wyczucie przy dokrecaniu :)

Gość kierowniczka....
to jak w koncu? Szczotka czy nie??? gzgzggzg, robiles takie cos w VW? Bo moze technika rozni sie w zaleznosci od modelu?

Ja robilem wiele razy szczotka i znam wiele osob ktore tak robia , ale jak chcesz to mozesz tez inaczej je przeczyscic np przepalajac.....

Gość gzgzggzg
tzn mozna tez szczotka ale przepalanie jest bardziej skuteczne

Gość kierowniczka....
w sumie to takie gdybanie na nic sie nie zda. Kumpel obiecal ze postara sie wpasc jutro i obadac sprawe. Ale i tak dzieki chlopaki. Poza tym zamawiam manual do golfa........

Gość gzgzggzg
sciagnij z netu :) a gdzie tankowalas ostatnio? to moze byc rowniez wina benzyny

Wiesz to sa wielce prawdopodobne przyczyny , nie akie gdybanie ;) A masz w automacie ? :)

Gość gzgzggzg
pamietam kiedys ze znajomym zatankowalismy jego golfa 2 na jakiejs dziwnej stacji, to po kilkunastu kilometrach z autem zaczely dziac sie cuda, przygasal, nie odpalal itp, w koncu padla diagnoza na ta stacje, czyli spuszczenie paliwa i tankowanie od nowa, problem jak reka odjol przeszedl.

Ja kiedys zatankowalem na takiej malej stacji z musu bo mialem rezerwe sluzbowa Toyote to po kilkudziesieciu metrach zalaczyl sie check engine ...:)