Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość panterka1981

jak odczytac wynik testu?

Polecane posty

Gość panterka1981

Dziewczyny pomóżcie,,,, zrobiłam test ciążowy i jak nigdy wyszła mi kreska w polu kontrolnym a w polu testowym nie widać żadnej kreski, czy miała któraś z was tak?

Gość poradźcie
powtórz test, na teście jest napisane że w takich okolicznościach test jest nieważny

Gość klaudusia1523
Jeśli na teście wyszła kreska w polu kontrolnym to oznacza, ze test został wykonany prawidłowo i jest dobry. Jeśli ci się nie pokazała kreska w polu testowym a tylko w kontrolnym to w ciąży nie jesteś. Jedna kreska oznacza brak ciąży, a dwie test pozytywny czyli ciąża.

Gość klaudusia1523
Test byłby nie ważny gdyby kreska pojawiła się w polu testowym a nie pojawiła się w polu kontrolnym. A autorka wyraźnie pisze, że kreska pojawiła się w polu kontrolnym a w polu testowym się nie pojawiła wiec w ciąży nie jest. Sama nazwa wskazuje, że pole kontrolne jest od tego czy test jest dobrze wykonany ( czy jest dobry ) a w polu testowym pokazuje się wtedy gdy jest ciąża. Jeśli nie ma kreski w polu testowym to ciąży najprawdopodobniej brak.

Gość panterka1981
Dziękuje dziewczyny za odpowiedz, mam jeszcze pytanie...jakie objawy miałyście jeśli byłyście w ciąży? Bo ja kilka dni temu miałam jakieś dziwne nudności, bolą mnie piersi jak przed okresem :( pewnie w ciąży nie jestem a tak bardzo bym chciała być ...

Gość d_arka
najlepiej zrób jeszcze jeden...bo z reguły taki wynik oznacza nieważny, więc warto by powtórzyć...

Gość klaudusia1523
Możesz zawsze test powtórzyć. Albo wyjdą dwie kreski które oznaczają ciąże, albo jedna i wtedy ciąży brak.

Gość panterka1981
Test powtórzę jeśli w najbliższych dniach nie dostane @, w sumie powinnam dostać jutro... jeśli chodzi o ten wynik testu to mnie zdziwiło to, że w miejscu kontrolnym pojawiła się kreska, a od miejsca testowego w stronę miejsca kontrolnego pojawiła się taka jakby smuga lekko różowa ale pozioma i nie odebrałam to jako kreska...coś dziwnego prawda ?, ale tak jak klaudusia1523 pisze, jeśli nie dostane @ zrobię ponownie test, tak będzie najlepiej.

Gość klaudusia1523
Czasem tak wychodzi. Raz też tak miałam, że oprócz dwóch kresek na teście pojawiła mi się smuga w poprzek. Nie wiem dlaczego dziewczyny piszą, że test jest nie ważny jeśli pojawiła się kreska w polu kontrolnym a nie testowym. Nawet przed chwilą patrzyłam na moje testy wcześniejsze które mam na pamiątkę bo pokazały dwie kreseczki i moim zdaniem właśnie powinna pojawić się kreska w polu kontrolnym czy test jest dobry i, że jest wykonany prawidłowo. W polu testowym zawsze mi się pojawiała kreska tylko jeśli byłam w ciąży, a trochę już narobiłam tych testów. Ja już zgłupiałam:) Ale mniejsza o to, nie ma o co się spierać, jeśli jesteś w ciąży a jak widzę bardzo byś chciała to się okaże wcześniej czy później na pewno, a jeśli nie jesteś to dostaniesz @ i tyle. Życzę powodzenia:)

Gość panterka1981
To prawda.... co będzie to będzie, ale znając życie dostane jutro @

Gość kumkum1981
Mam jeszcze pytanie... czy każda z was robiła testy tylko z porannego moczu? czy któraś robiła w inna porę dnia? Jeśli tak to czy był wiarygodny, jeśli chodzi o ciąże?

Gość poradźcie
jA ZROBIŁABYM NAJLEPIEJ TEST JESZCZE RAZ. mOŻE TEST FELERNY.

Gość panterka1981
Różnych testów używam ...ale tak jak piszesz z testami może być różnie.

Gość klaudusia1523
To prawda z testami może być różnie. Mi pokazywał brak ciąży a jednak w niej byłam ale dodam, że test robiłam ten dzień przed spodziewaną miesiączką i nie był on robiony z porannego moczu. Najlepiej test jest robić z porannego moczu, po terminie spodziewanej miesiączki. Mi zawsze wychodził wiarygodnie. Albo robić w dniu spodziewanej miesiączki od rana, bądź jeden dzień po spodziewanej miesiączce ale też od rana, a jeśli dłużej @ się spóźnia to obojętne czy z rana czy z wieczora wtedy test powinien już wykryć ciąże jeśli jest.

Gość panterka1981
klaudusia1523 może pamiętasz jakie były Twoje pierwsze objawy ciąży?

Gość panterka1981
Dodam ,ze moja koleżanka ostatnio była w ciąży, test pozytywny 2 kreski, potem plamiła, zrobiła znów test i negatywny. poszła do lekarza i pytała lekarza czy to możliwe że test wykazał źle, tzn że jest w ciąży, a nie była..lekarz na to, że testy nie mylą się w tym kierunku, skoro ciążę wykazało, to była w ciąży, mówił, że testy mogą oszukiwać w druga stronę, tzn, ze nie jest się w ciąży, a tak naprawdę się jest :)a moja koleżanka niestety miała samoistne poronienie :(

Gość poradźcie
A co powiecie jak ja dostałam plamienie przed terminem @ była krew jasnoczerwona ale bez skrzepów, następnego dnia też było trochę krwi, używałam tylko wkładek tak mało było, a 3 dnia tylko trochę brązowego plamienia z rana i tyle. Test robiłam dzień przed tą @ i był negatywny. Nie wiem co robić na teście była jedna kreska.

Gość panterka1981
poradźcie.. a ile dni wcześniej dostałaś te plamienia/

Gość poradźcie
Ale test mój przed tym plamieniem wykazał jedną kreskę ale to był 26 dzień cyklu jak robiłam, nadal czuję jakoś ciężkość w dole brzucha, przemyka mi myśl, że jestem w ciąży, przecież tyle kobiet ma takie plamienia do 3 miesiąca ale żadnych innych bóli itp. nie mam. I po "@" ani śladu

Gość poradźcie
1 dzień wcześniej przed terminem @, czyli 28 dnia cyklu dostałam plamienia. A powinnam dostać normalną @ w 29 dniu cyklu, tam wyżej mi się pomyliło jak pisałam z tymi dniami.

Gość panterka1981
Jeśli nie dostałaś okresu a powinnaś już mieć, to zrób test, a najlepiej to udaj się do ginekologa.

Gość panterka1981
To, że dostałaś 1 dzień wcześniej to nic nie wadzi, bardziej tu chodzi o to byś zauważyła, czy ten okres różni się od innych Twoich @....

Gość poradźcie
BARDZO SIĘ RÓŻNI, nie miałam skrzepów i miałam 2 dni, w porównaniu z moim normalnym 4-5 dniowym cyklem to były plamienia. I dlatego się denerwuję.

Gość poradźcie
I dodam, że nigdy nie miałam takiego problemu, a poprzednia moja ciąża przebiegała bez żadnych plamień książkowo.

Gość poradźcie
4-5 dniowym okresem... :) pomyliłam

Gość panterka1981
W takim przypadku zrób test ponownie i udaj się do ginekologa, bo jeśli podejrzewasz, że jesteś w ciąży, to to mogą być te plamienia o których kobiety ciężarne piszą.

Gość poradźcie
Właśnie dlatego piszę, bo się zastanawiam nigdy nie miałam @ bez skrzepów, to było jak krwawienie z rany, czysta jasnoczerwona krew. Tyle.

Gość klaudusia1523
,,poradźcie" zrób jeszcze raz test tylko z porannego moczu najlepiej wtedy jeśli jesteś w ciąży powinien wykazać dwie kreski bo plamienia się zdarzają. Ja sama osobiście tak nie miałam ale dużo kobiet pisze, że właśnie tak ma. Co do pytania panterki to ja akurat miałam tylko jeden objaw ciąży. Zawsze bolał mnie brzuch a jak zaszłam ( a jestem teraz drugi raz w ciąży) nie bolał mnie wcale. Piersi bolały mnie tak jak przed @, żadnych innych objawów nie miałam, oprócz właśnie tego, że brzuch mnie wogóle nie bolał, a zawsze przed @ miałam bóle:)

Gość panterka1981
Wcześniej pisałam o koleżance co miała plamienia, więc to bywa rożnie, ona zwlekała chyba z tydzień zanim poszła do ginekologa.

Gość poradźcie
Partnerka a jak długo ta koleżanka miała plamienia???