Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

redrose76

ile gotujecie ryż bązowy?

Polecane posty

Gość ryżojad
tyle ile jest napisane na opakowaniu, ma taki, który gotuje się 20min i taki, że gotuje się 10min

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
60 minut?! to ja nie wiem co to za ryz :D brazowy zazywczaj gotuje sie troche dluzej - ok 25min

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
powaznie, 60 min, 15 min to był twardy na maxa, a 30 jeszcze twardy ryz firmy cenos

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
to ja nie wiem co to za ryz. ryz brazowy gotuje sie srednio dwa razy dluzej niz ryz 'normalny'. moze byl gotowany na malenkim gazie? nie mam innego pomyslu dlaczego gotowal sie tak dlugo

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja też ostatnio gotowałam ryż brązowy - nie cenos tylko jakiś na S - i dopiero po 30 minutach na średnim ogniu (bez przykrycia, w duzej ilości wody) był OK. Nie rozłaził się, nie rozklejał, on chyba zawsze jest taki ciut bardziej twardawy od białego.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
brazowy ryz faktycznie strasznie dlugo sie gotuje, prawie godzine, chyba ze jest jakis instant, podgotowany, czy inne przetworzeone cos. a czarny (dziki) jeszcze dluzej, z tego co pamietam. takie ryze sa bardzo zdrowe, ale smakiem bardziej zblizone do kaszy niz delikatnego bialego ryzu :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×