Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość DLA KOGOŚ KTO LECIAŁ SAMOLOTEM

DO KOGOŚ KTO LECIAŁ SAMOLOTEM. PROSZĘ O POMOC!!!

Polecane posty

Cześć, inetersuje mnie to jak wyglada "bycie na lotnisku". To znaczy co jest na odprawie, jak z odprawy idzie się do samolotu, jak z samolotu wychodzi się to gdzie, co się wtedy robi, czy łatwo się zgubić na lotnisku itd. bo jeszcze nigdy nie latałam i teraz będę leciała sama do Anglii i się strasznie boję tego żeby się nie zgubić :( A nie mam bladego pojęcia jak to wszystko wyglada. Proszę o pomoc :)

jestem z miasta ;PPPPPP

Gość Marianna Rokita-Tusk
ja leciałam z Krakowa do Londynu - najgorsze lotnisko tzn. najbardziej skomplikowane Przychodzisz na lotnisko tam na telebimie wyświetlają się numery lotów i przewoznicy jak wyświetli się twój z numerem odprawy np 21 to tam idziesz dajesz bagaż ten do luku i dostajesz kartę pokładową następnie idziesz sobie do takiej poczekalni jakby w międzyczasie przechodzisz kontrolę paszportową i torby podręcznej, nhie możesz tam mieć zadnych ostrych przedmiotów kosmetyków napoi. przechodzisz przez bramkę musisz zdjąć biżuterię, czasem też buty - ochroniarz robi takie przeszukanie osobiste jak przed dyskoteka tak cię 'oklepuje czy nie amsz nic schowane np pod pachą I potem sobie czekasz jak się otworzy twój GATE tam idziesz z dowodem/ paszportem i kartą pokładową odrywają ci od tego kawałek i potem autobusem na płytę albo taką rurką prosto do samolotu ale w PL raczej autobusem :) i już potem wsiadasz pokazujesz kartę i szukasz swojego miejsca i fruuuuuuuuuuuu :D

Gość jet lag
nienawidzę jet lag. NIENAWIDZĘ!!! I dlatego wybiorę się tylko tam gdzie jest w stanie dowieźć mnie samochód. Nie będę nigdzie latać i chuj.

witaj no wiec,nsa samym poczatku musisz sie ustawic w kolejce do odprawy biletowo-bagazaowej.jezeli lecisz wizz airem to musisz miec wydrukowana karte pokladowa w 2 kopiach(ale to pewnie wiesz) wiec idziesz,wazysz bagadaz i oddajesz go,naklejaja naklejke a ty idziesz do odprawy celnej.(zazwyczaj jest tam napis-odloty) sciagasz paski,buty,wyjmujesz torby laptopa,plyny mozna miec do 100ml w woreczku zamknietym,mozna miec w podrecznym suszarke,prostownice.nie mozna pensety ani ostrych narzedzi.mozna za to miec 1 zapalniczke. pozniej jak przeswietla bagaz to idziesz dalej ,pokazujesz dowod lub paszport celnikowi i wchodzisz na hale odlotow. tam czekasz sobie,siadasz w poblizu wyjscia (pisze na bilecie ,np.gate5)i sluchasz bo moze sie zmienic,zawsze przy bramce pisze: np: london luton lub londol ltn,gate 3 i godzina odlotu. miej pod reka paszport i karte pokladowa(obie kopie). jako pierwsze wchodza osoby z pierszenstwem wejscia na poklad,osoby z niemowletami ,osoby nieplnos[prawne i staruszkowie. ostatni raz karte pokladowa potrzebujesz przy wejsciu na poklad,pokazujesz tez stewardesie dowod lub paszport. miejsce zajmujesz gdzie chcesz,z tym ze one zawsze mowia pierszwym pasazerom zeby zajmowac miejsca w srodku samolotu(ulatwia przemieszczanie sie pasazerow). nie polecam siadania na skrzydlach-nic nie widac;)) wez sobie gumy do rzucia bo zatykaja sie uszy,oraz ttabl p.bolowa-niektorzy na zmiane cisnienia reaguja bolem glowy ,na pkladzie stewardesa Ci nic nie da,nie wolno jej.mnie dala ale musialam napisac oswiadzcenie ze jako ratownik odpowiadam za siebie i wiem co robie..mam uprawnienia itd. jakbys miala jakies pytania jeszcze-pisz:)

Gość łobuss
Nie sylikonowe cycki nie wybuchają.

A skad lecisz?:) nic sie nie martw, na pewno nie ty jedna bedziesz leciec w tym dniu do Anglii, zawsze mozesz z kims zagadac albo spytac sie w informacji jak czegos nie wiesz np do ktorej bramki podejsc

Gość guma do rzucia
:O

Gość ggg555
z jakiego miasta lecisz i do jakiego miasta w angli? jakim przewoznikiem?ryanair czy wizar?, to jest bardzo istotne Ja czesto latam z Poznania do Liverpoolu ryanairem

Gość juijiu
dlatego wlasnie Polska nigdy nie dorowna Zachodowi:O Tam kazdy 8latek czuje sie swobodnie na lotnisku, a Polacy sraja gacie i przezywaja kazdy lot:O

Gość gdkldklfgdg
Marianna Rokita-Tusk ja leciałam z Krakowa do Londynu - najgorsze lotnisko tzn. najbardziej skomplikowane o ktorym ty lotnisku mowisz bo chyba nie o balicach:D

Gość Marianna Rokita Tusk
o Gatwicku mało domyslna osobo a Kraków to pikuś

Gość rocznik 1971,.,
ale jesteś głupia campari:O wg ciebie każdy musiał przynajmniej raz lecieć samolotem?:O myslisz pewnie, że jesteś taka światowa bo leciałaś tanimi liniami AIR padaka:D

Gość gdkldklfgdg
jem kupa i palcem wydłubuje to mi smakuje :classic_cool:

Gość gdkldklfgdg
Marianna Rokita Tusk o Gatwicku mało domyslna osobo a Kraków to pikuś sadzilem ze ty nalezysz to tych bardziej debilnych osob dlatego mnie to zaciekawilo:D a ty podszywie spierdalaj chuj mnie obchodzi ze wciagasz swoje sraki 🖐️